X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • janhalb
    Początki nałogu
    • 2008
    • 321

Odp: Kto w co gra?

Ja akurat w gry nie gram, nigdy mnie nie kręciły specjalnie, ale Twoje pytanie jest… Jakby to powiedzieć… trochę od czapy.

Jeśli nie rozumiesz dlaczego, porównaj cenę dowolnej gry (choćby najdroższej) z kosztami samych tylko biletów lotniczych do Ameryki Południowej, a może załapiesz, dlaczego niektórzy grają w gry, a nie jeżdżą do Patagonii :-)
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

• palko
      • 2012
      • 13

Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Zamieszczone przez tomfoot
      Ja gram codziennie. Lichess.
      Super. Ja podobnie tylko, że chess.com od czasu do czasu.

Komentarz

• pawel.guraj
        Pełne uzależnienie
        • 2013
        • 1223

Zamieszczone przez janhalb
        Ja akurat w gry nie gram, nigdy mnie nie kręciły specjalnie, ale Twoje pytanie jest… Jakby to powiedzieć… trochę od czapy.

Jeśli nie rozumiesz dlaczego, porównaj cenę dowolnej gry (choćby najdroższej) z kosztami samych tylko biletów lotniczych do Ameryki Południowej, a może załapiesz, dlaczego niektórzy grają w gry, a nie jeżdżą do Patagonii :-)
        No więc właśnie ja po tych fotkach zapaliłem się na tą Patagonie i bardzo szybko dostałem kubeł zimnej wody na łeb. Znalazłem sobie jakaś fajną 10-osobową wycieczkę (sorry, pod namiot nie pojadę) - no i cena mnie prawie, że złożyła, po czym okazało się że tam nie ma jeszcze wliczonych biletów przez ocean...

Na wiele mnie stać, ale porównywanie takiego wypadku z gierką to nieco bym powiedział nie na miejscu ;-)

p,paw
        https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po Bieszczadach

Komentarz

• cauchy
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2595

Ta Patagonia to tylko pretekst do rozmowy o wykorzystaniu czasu wolnego, a nie o tym ile co kosztuje[emoji6] mi po ilus godzinach przed kompem po prostu szkoda czasu i oczu na gry, zreszta to kompletnie nie moja rozrywka. W Nepalu dwa tygodnie byłem calkowicie offline. Swoja droga na Pata wydalem 14k, z czego 8.7 zajely bilety, ktore teraz kosztuja 200% tego co przed zarazą, zeby dac niejaki obraz… Stany byly znacznie droższe.
          EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
          Flickr | YT

Komentarz

• pawel.guraj
            Pełne uzależnienie
            • 2013
            • 1223

Zamieszczone przez cauchy
            Ta Patagonia to tylko pretekst do rozmowy o wykorzystaniu czasu wolnego, a nie o tym ile co kosztuje[emoji6] mi po ilus godzinach przed kompem po prostu szkoda czasu i oczu na gry, zreszta to kompletnie nie moja rozrywka. W Nepalu dwa tygodnie byłem calkowicie offline. Swoja droga na Pata wydalem 14k, z czego 8.7 zajely bilety, ktore teraz kosztuja 200% tego co przed zarazą, zeby dac niejaki obraz… Stany byly znacznie droższe.
            No to mega tanio Ci wyszło. Z tego co patrzyłem, na porządną wycieczkę (taką w małym gronie z celem porządnego zwiedzania) trzeba wydać pod 16k plus bilety i jeszcze sporo wydatków dodatkowych.

Ja gram tylko na konsoli (bo gra ma PC to w/g mnie pomyłka). Traktuję to jako jeden z wielu odstresowywaczy, a że gier, które mi się podobają wychodzi 2-3 rocznie, to też nie przesadzał bym z tym poświęcaniem czasu na gry.

p,paw
            https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Parowozem po Bieszczadach

Komentarz

• atsf
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 4832

Zamieszczone przez cauchy
              No i zamiast sobie kupić RF 100-500 taszczyłeś 4 litery na drugi koniec świata, żeby obejrzeć widoczki, których w necie jest od groma, a zakup czegoś innego, niż Sigma 150-600 C, będziesz przeżywał, jak Lenin Rewolucję. Ale to Twoja sprawa
              EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• cauchy
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2595

Jestem juz w takim wieku ze cash wole wydać na przezycia niz na przedmioty, ktore sa tylko srodkiem do celu. Dlatego na 3 dni do Yellowstone wydalem 10k bez mrugniecia, a na 100-500 bede sie zzymal do konca swiata i jeden dzien dluzej, ze ciemny krotki i drogi [emoji1787]

Ale dosc juz bo znow robie offtopa i zaraz dostane bana.
                EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
                Flickr | YT

Komentarz

• Jacek_Z
                  Administrator
                  • 2005
                  • 2694

Nie robisz offtopa. To temat o grach. Wydzielony z pierwotnego wątku o Canonie R6.
                  Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Komentarz

• Heldbaum
                    Uzależniony
                    • 2021
                    • 993

Ja gram z Synem, więc pokazuję mu gry z moich czasów i o dziwo, podobają mu się znacznie bardziej niż nowe. Plants vs Zombies, ale jedynka i dwójka, Half-Life Black Mesa, Earthworm Jim, Mortyr, Abe's odyssee i tym podobne. Ale numer 1, zawsze Half-Life.
                    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Komentarz

• atsf
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 4832

Kiedyś robiłem nawet skiny do IL-2 Sturmovik.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: MIG-3 Pokrishkin White 5-09.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 752,4 KB
ID: 2092995

Nazwa: P-38L ''Beautiful Bitch'' 82FG.jpg
Rozmiar: 737,3 KB
ID: 2092996

Nazwa: P-38L 'Pappy's Birr Die' 05.JPG
Rozmiar: 117,9 KB
ID: 2092997

Nazwa: Spitfire Vb 303 SQ RF-D EN951 Zumbach by Ats42 copy.jpg
Rozmiar: 1,16 MB
ID: 2092998

Nazwa: zumbach-1 01.JPG
Rozmiar: 128,3 KB
ID: 2092999

Nazwa: Spifire Vb 303 SQ Zumbach 00.JPG
Rozmiar: 83,9 KB
ID: 2093000

Nazwa: Spifire Vb 303 SQ Zumbach 09.JPG
Rozmiar: 510,6 KB
ID: 2093001

Nazwa: Dino-grabs 14.JPG
Rozmiar: 603,3 KB
ID: 2093002
                      Ostatnio edytowany przez atsf; 11382.
                      EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.

Komentarz

• Heldbaum
                        Uzależniony
                        • 2021
                        • 993

A ja nie mam Sturmovika Miałem, ale coś się stało i się nie instaluje. A chętnie bym pograł.
                        http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Komentarz

• atsf
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 4832

Zamieszczone przez Heldbaum
                          A ja nie mam Sturmovika Miałem, ale coś się stało i się nie instaluje. A chętnie bym pograł.
                          Parę lat temu pożyczyłem płyty znajomemu dla syna. Ciekaw jestem, czy jeszcze ich gdzieś nie posiał, czy da radę je odzyskać?

Komentarz

• mxw
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 2315

Escape from Tarkov (EfT) - choć od 24 lutego raczej przerwa, z wiadomych powodów
                            pozdro.,
                            m.

Komentarz

• mystek
                              Uzależniony
                              • 2011
                              • 941

#Wojciech O - haha, taaa uwielbiam graczy, którzy się ulewają na ciebie. Giną oddając 1 strzał tracąc całe HP. Psują mi rozgrywkę i sobie przy okazji :P

#Heldbaum - ooo, sporo fajnych tytułów: Earthworm Jim i Abe's Oddysey. Super tytuły. Sporo godzin przegrane w to . Mnie się jeszcze przypomina jak nie miałem komputera i chodziłem do kolegi pograć. Graliśmy w Sensible World of Soccer. On na joysticku a ja na klawiaturze. Piękne czasy! Kolega joystick urwał nawet Wszelkie Settlers i oczywiście - Heroes of Might and Magic 3 ! Kto nie grał ten z policji
                              https://www.facebook.com/mystekfoto
                              https://www.flickr.com/photos/198734962@N07

Komentarz

• Camilo
                                przzedtem JERONIMO1
                                • 2014
                                • 373

Zamieszczone przez pawel.guraj
                                Regularnie zachrzaniam we wszystkie możliwe przygodówki.
                                Teraz znowu przechodzę remake The Last Of Us Part I na PS5 (po remasteringu na PS5 jest to zapewne najlepsza przygodówka jaka kiedykolwiek powstała w historii).

Oczywiście Uncharted czy tam wszystkie Lary Croft przegrane po kilka razy - wszystkie "części".
                                W kolejce czeka kolejna cześć God Of War.

p,paw
                                Uwielbiam The last of us jak i uncharted

Zapewne oglądasz serial T.L.O.U
                                Ostatnio edytowany przez Camilo; 52643.
                                Staruszek 5dc

Komentarz

Pracuję...