X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robert31-R1
    Bywalec
    • 2005
    • 119

Problem z aktywacją CS2

nagle ni stąd ni zowąd podczas uruchamiania sie Photoshopa CS2 (upgrade z wersji 6.0 absolutnie legalny) pojawił mi sie monit o aktywację. Kiedy kliknąłem pokazała się informacja że maksymalna liczba aktywacji dla tej kopii została osiągnięta i żebym ewentualnie gdzies zadzwonil.
    O co chodzi?
    czy spotkaliście się kiedyś z podobna sytuacją?
    Proszę o pomoc
    Ostatnio edytowany przez Robert31-R1; 1464.

http://www.robertmaj.pl
  • strus_pedziwiatr
    Bywalec
    • 2006
    • 191

Zamieszczone przez Robert31-R1
    nagle ni stąd ni zowąd podczas uruchamiania sie Photoshopa CS2 (upgrade z wersji 6.0 absolutnie legalny) pojawił mi sie monit o aktywację. Kiedy kliknąłem pokazała się informacja że maksymalna liczba aktywacji dla tej kopii została osiągnięta i żebym ewentualnie gdzies zadzwonil.
    O co chodzi?
    czy spotkaliście się kiedyś z podobna sytuacją?
    Proszę o pomoc
    Czy przez przypadek kupiłeś CS2 na Allegro albo tu:

- to by wiele wyjaśniało. Być może sprzedali wiele kopii z tym samem numerem seryjnym i ktoś to już oprócz Ciebie zarejestrował.
    Ale jeśli to nie to, to po prostu skontaktuj się np. z Wimalem.

Komentarz

• Robert31-R1
      Bywalec
      • 2005
      • 119

Zamieszczone przez strus_pedziwiatr
      Czy przez przypadek kupiłeś CS2 na Allegro albo tu:

- to by wiele wyjaśniało. Być może sprzedali wiele kopii z tym samem numerem seryjnym i ktoś to już oprócz Ciebie zarejestrował.
      Ale jeśli to nie to, to po prostu skontaktuj się np. z Wimalem.
      Nie kupilem na allegro tylko normalnie w Sklepie Vico w Lublinie w czerwcu tego roku. Pudełko i wszystko oryginalne zapakowane i zalepione. Oczywiście produkt mialem zainstalowany od czerwca i przeprowadzilem też od razu w czerwcu aktywację. Wczoraj jeszcze normalnie otwieralem photoshopa a dzisiaj zonk: przy otwieraniu nagle taki monit o aktywację:sad:
      Ostatnio edytowany przez Robert31-R1; 1464.

Komentarz

• stdanielo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1081

strusiowi raczej nie chodzi o to gdzie kupiłeś update a raczej gdzie kupiłeś PS 6
        www.kondereszko.pl
        https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• baraqda
          • 2006
          • 8

Miałam dwa razy identyczny komunikat ale przy aktywacji WinXP po kolejnym formacie. I nie był to 2 czy 3 format tego systemu. W pierwszej sytuacji zaskoczyl za 4-5 podejsciem do akceptacji. Natomiast przy kolejnym formatowaniu już system nie zaskoczył. Pomógł tylko telefon do Microsoftu i aktywacja przez telefon. Nie mam pojęcia czym to było spowodowane. WinXP jak najbardziej legalny.

Komentarz

• Robert31-R1
            Bywalec
            • 2005
            • 119

już wszystko wyjasnione. Zadzwoniłem do wimal-u i pan bardzo milo aktywowal mi ponownie. Tłumaczenie; Nie wiadomo z jakiej przyczyny nagle CS2 rozpoznał mój komputer jako zupelnie nowy ( nic z nim nie robilem) Używam CS2 codziennie bo to moje narzędzie pracy i pan w wimalu był bardzo zdziwiony. powiedzial że aktywacja CS2 jest tak głeboko zaszyta w systemie że nawet formatowanie dysku nie wymaże danych aktywacyjnych. w trakcie aktywacji skanowany jest procek, plyta i pare innych rzeczy a jak to sie stalo że nagle u mnie zobaczyl wszystko nowe? Wot cuda!!!

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

powiedzial że aktywacja CS2 jest tak głeboko zaszyta w systemie że nawet formatowanie dysku nie wymaże danych aktywacyjnych. w trakcie aktywacji skanowany jest procek, plyta i pare innych rzeczy a jak to sie stalo że nagle u mnie zobaczyl wszystko nowe? Wot cuda!!!
              Ciekawe bajeczki... ja od czasu kupna CS2 zmienialem juz: dwa razy plyte glowna, dwa razy karte graficzna, raz karte muzyczna, raz dorzucalem ramu. I nic sie CS2 nie plul, wiec niezbyt wierze w zaleznosc aktywacji od konfiguracji sprzetowej .

Komentarz

• mor_feusz
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1370

Mialem podobny problem ale przy odlaczeniu kompa z domeny i podlaczeniu do innej. PS byl aktywowany na koncie usera z domeny 1. Tak wiec moglo sie przytrafic

Komentarz

• Robert31-R1
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 119

Zamieszczone przez Vitez
                  Ciekawe bajeczki... ja od czasu kupna CS2 zmienialem juz: dwa razy plyte glowna, dwa razy karte graficzna, raz karte muzyczna, raz dorzucalem ramu. I nic sie CS2 nie plul, wiec niezbyt wierze w zaleznosc aktywacji od konfiguracji sprzetowej .
                  powtarzam tylko co powiedzial pan z Wimal-u

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

powtarzam tylko co powiedzial pan z Wimal-u
                    A ja sie do tego tylko ustosunkowuje odpowiednio, zeby jakis tam argument byl nie zawsze wierzyc supporterom .

Komentarz

• Nood

lub mozliwe ze ktos uzywal key generatora do aktywowania pirackiego PS CS2 i jakims cudem wygenerowal twoj kod ... malo prawdopodobne ale mozliwe ;] ... pozdrawiam

Komentarz

• Duty
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 244

(...) pan w wimalu był bardzo zdziwiony. powiedzial że aktywacja CS2 jest tak głeboko zaszyta w systemie że nawet formatowanie dysku nie wymaże danych aktywacyjnych. w trakcie aktywacji skanowany jest procek, plyta i pare innych rzeczy a jak to sie stalo że nagle u mnie zobaczyl wszystko nowe? Wot cuda!!!
                        Kod aktywacji PhotoshopaCS2 przechowywany jest w bootsektorze rozruchowego dysku twardego. Jeśli zostanie on nadpisany - aktywacja papa.
                        Przeniesienie Ghostem systemu na inny dysk nie przenosi aktywacji, bo nie kopiuje bootsektora. Wot i po cudach
                        Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Komentarz

• Robert31-R1
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 119

nie robiłem żadnego przeniesienia systemu, wogóle żadnych zmian, żadnych deinstalacji itp po prostu odpalilem kompa jak zwykle i bylo po rybach...

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez Duty
                            Kod aktywacji PhotoshopaCS2 przechowywany jest w bootsektorze rozruchowego dysku twardego. Jeśli zostanie on nadpisany - aktywacja papa.
                            Przeniesienie Ghostem systemu na inny dysk nie przenosi aktywacji, bo nie kopiuje bootsektora. Wot i po cudach
                            Po ostatnich klopotach z systemem musze stanowczo temu zaprzeczyc. Ghostowalem, przenosilem, nadpisywalem boot sector (z konsoli naprawczej win2000, opcja fixmbr), nawet fdisk byl w uzyciu i jezdzenie partycjami od nowa, potem z ghosta recover. Aktywacja nadal bez problemu, zadnego papa nie bylo.

Komentarz

• perqsista
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 429

Zamieszczone przez Duty
                              Przymierzam się do zakupu Photoshopa, najprawdopodobniej wersji BOX. Możecie mi wytłumaczyć skąd się biorą jakiekolwiek problemy z aktywacją?
                              Skoro posiadam legalną wersję BOX to chyba mogę sobie instalować i deinstalować dowolną ilość razy i w dowolnych konfiguracjach sprzętowych byleby tylko pozostać w zgodzie z liczbą stanowisk, na które obowiązuje licencja? Czy ktoś mógłby sprawdzić w umowie licencyjnej czy jest tam zawarta informacja o jakiejś określonej liczbie możliwych aktywacji programu?
                              www.blog.mielcarek.net

Komentarz

Pracuję...