X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Robert-eu
    • 2008
    • 9

Kolaj, serdeczne dzięki. Nareszcie będę mógł wykasować sc3 bo trzymałem oba tylko z tego powodu.

5D mk II, 35/1.4 L USM, 50/1.4 DG HSM, 70-200/2.8 L USM, 300/2.8 L IS USM, EX x2, 580 II

Komentarz

• spuki
      Bywalec
      • 2006
      • 136

W PS3 była magiczna opcja
      Automate -> PDF Presentation

Czy wie ktoś gdzie to jest w PS4? Szukam wszędzie i nie mogę już doszukać się
      zdjęcia

Komentarz

• woyd
        Początki nałogu
        • 2005
        • 488

Witam

mam mały problem - w Bridge z CS4 nie wyświetlają mi się miniaturki RAWów z 5DmII. Do samego PS'a CS4 najnowszą wersję ACR zciągnąłem, czy muszę jakoś nauczyć Bridge osobno jak ma je widzieć ??

Zastrzegam, że jestem totalnym beginerem jeśli chodzi o obróbkę RAW pod PS. Do tej pory pracowałem na PS 6.0 a RAWy leciałem pod Capture One 4.

Z góry dzięki za pomoc
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Znalazłem rozwiązanie problemu: wrzuciłem najnowszy ACR do katalogu PS'a a trzeba było tu:
        C:\Program Files\Common Files\Adobe\Plug-Ins\CS4\File Formats

Wrzuciłem i wszystko gra.
        Ostatnio edytowany przez woyd; 1641. Powód: Automerged Doublepost

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• Kubaman
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4709

Witam

mam irytujący problem, a mianowicie panele, które mam ułożone w trzech poziomach samoczynni zwijają mi się przy starcie cs4 lub przy wczytaniu zdjęcia z ACR. Muszę każdorazowo klikać panele, żeby się rozwinęły, co wyprowadza mnie z równowagi. Zna ktoś przyczynę tego kłopotu?
          www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• ErnestPierwszy
            Uzależniony
            • 2006
            • 734

Zakupiłem niedawno CS4 (PC) i jak większość użytkowników doświadczyłem problemów z wydajnością nowego systemu obsługi wyświetlania.

CS3 działał jak rakieta (T8300, 3GB, nvidia 9300M - laptop), a CS4 nie bardzo... Ciągle rwał obraz itp.

Ale od wczoraj wszystko śmiga Zainstalowałem najnowsze sterowniki nvidia 179 beta, wyłączyłem Vert Sync w ustawieniach GPU, dodatkowo warto odznaczyć Animated Zoom i Flick Panning.

Teraz mój CS4 śmiga! Może komuś się to przyda.

Kubaman
            A "window>workspace>save workspace" nie działa?
            Ostatnio edytowany przez ErnestPierwszy; 4745. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Kubaman
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4709

nie, mam oczywiście zapisane swoje ustawienia, i jak je wgram na nowo, to panele się rozwijają. Na jeden raz, przy następnej focie się zwijają. Krew mnie zalewa. W opcjach paneli jest pozycja "automatycznie zwijaj panele", ale zaznaczanie czy odznaczanie nie pomaga. Używam wersji 64 bit, które z moimi 8gb ramu śmigają fantastycznie (viśta ma wyłączony swap, ps cs4 startuje w max 4 sekundy). Mam jednak czasem zwisy i wydaje mi się, że ta wersja nie jest do końca dopracowana niestety. No ale za to rakieta.
              www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• ppawcio
                Coś już napisał
                • 2008
                • 98

mam takie pytanko:
                jak zrobić, żeby miniaturki w Bridge'u CS4 chodziły tak jak w CS2, czyli żeby nie trzeba było czekać te pół-1 sekundę, żeby się załadowały przy przeglądaniu zdjęć tylko były od razu?

Komentarz

• Reason
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 105

Zamieszczone przez spuki
                  W PS3 była magiczna opcja
                  Automate -> PDF Presentation

Czy wie ktoś gdzie to jest w PS4? Szukam wszędzie i nie mogę już doszukać się
                  Ja tez tego szukam.

Czy jedynym rozwiązaniem jest zrobienie własnej akcji ?

Komentarz

• rysiaczek
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 897

Zamieszczone przez Reason
                    Ja tez tego szukam.

Czy jedynym rozwiązaniem jest zrobienie własnej akcji ?
                    bridge->przestrzeń robocza wyjście->pdf
                    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• spoon
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 215

mam problem z kursorem od brush'a (pedzel). wyglada on tak, ze po powiekszeniu koncowki pedzla do ok 100pix czesc kursora znika i strasznie utrudnia to jakakalwiek prace. wylaczenie gpu drowing pomaga, ale to taka fajna opcja, ze wolalbym nie rezygnowac z niej.

ps drivery dzisiaj aktualzowalem i nic. karta to nvidia go 7600.

tak to wyglada:

I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
                      szukajka

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

ponoć po postawieniu systemu zainstalowanie w pierwszej kolejności psa (oczywiście po wszelkich koniecznych) pomaga. Mam to samo ale nie mam czasu na format
                        Ostatnio edytowany przez marekb; 4878.

Komentarz

• spoon
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 215

przeinstalowalem teraz wszystko i nic sie nie zmienilo. a do tego bridge szaleje i do kazdego rawa ustawia mi WB=2850 :/

jutro zrobie reinstalke systemu, cos czuje
                          szukajka

Komentarz

• marekb
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2273

spoon, pamietaj że jako pierwszy po antywirach PS i pochwal sie czy pomogło. Ja skończe tylko ostatnie 4 sluby i też stawiam

Komentarz

• trampek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1546

Zamieszczone przez spoon
                              przeinstalowalem teraz wszystko i nic sie nie zmienilo. a do tego bridge szaleje i do kazdego rawa ustawia mi WB=2850 :/

jutro zrobie reinstalke systemu, cos czuje
                              moze masz w ACR ustawione na taka temp. i odpowiednia opcje w bridzu
                              R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• spoon
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 215

Zamieszczone przez marekb
                                spoon, pamietaj że jako pierwszy po antywirach PS i pochwal sie czy pomogło. Ja skończe tylko ostatnie 4 sluby i też stawiam
                                mi nie pomoglo. jutro sprobuje jeszcze raz, ale watpie zeby to cos dalo.

co ciekawe wylaczenie gpu drawing nie poprawia kwestii kursora, wbrew temu co mi sie wczesniej wydawalo.

Zamieszczone przez trampek
                                moze masz w ACR ustawione na taka temp. i odpowiednia opcje w bridzu
                                po kolejnej reinstalce (i postawieniu systemu) bridge sie uspokoil (a wlasciwie to pewnie camera raw).
                                szukajka

Komentarz

Pracuję...