X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

Zgadzam się z Czachą, że jeśli już wchodzimy w hurtowe ilości, to DC nic nie pobije. Za dawnych dobrych czasów ;-) miewałem przez cały weekend poodpalane kilka komputerów na wydziale, aż nie nadążałem z dyskiem do akademika biegać i zgrywać na płytki ;-) Ech, stare dobre czasy teraz się niestety pilnować trzeba
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez Kane66
      firewall: Windows bez firewalla i programu A/V ze stalym dostepem do netu (bezposrednio: neostrada lub cos takiego - nie siec blokowa gdzie firewall zapewne stoi na styku z internetem) to zyczenie smierci. (systemu albo uzytkownika z nerwicy ).
      Na wlasnym przykladzie - raz podpialem neostrade by sciagnac sobie updejty do windowsow i dopiero potem zainstalowac firewalla, antywira itp. System przezyl ok 15 minut po czym pierwszy bluescreen. Po reboocie na dzien dobry bluescreen. Nie bawilem sie. Format, od nowa, firewall i dopiero neostrada.

Odnosnie sciagania - DC++ ... jesli kogos boli wylaczanie przez kogos kompa to niech sie nie boi i pogrzebie w opcjach - opcja automatically search for alternatives (+ wylaczenie ograniczenia ilosci downloadow na raz) jest bardzo milutka - czesto mam po kilkadziesiat userow w mozliwosciach sciagania co popularniejszych plikow... a tym milej jak wprowadzili identyfikacje po TTH root - wtedy nawet zrename'owany plik bez problemu przyjmie jako alternative

Aha... emule i torrenta tez probowalem zeby nie bylo ze DC++ chwale z przyzwyczajenia. Jednak jakos nie przypadly mi do gustu.

Komentarz

• AGO
        Początki nałogu
        • 2005
        • 351

po zainstalowaniu nowego systemu dobrze jest zainstalowac jako pierwsze: antywir, firewall i anty spy ... to daje szanse na dluzsze zycie systemu, bo niestety nawet ze znanych stron mozna jeakiegos 'syfka' sciagnac ... przy okazji

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

tak chlopaki najlepiej proponuja od razu zainstalowac caly nizej wymieniony pakiet

Składniki pakietu CHIP Utilities 2005
          Advanced Disk Cleaner 4.0 - Czyszczenie dysku z niepotrzebnych plików według zadanego przez użytkowników wzorca
          Eraser 5.7 - Nieodwracalne kasowanie danych z użyciem kilku różnych algorytmów
          Power Defragmenter 1.82 - Defragmentacja dysku włącznie z plikiem wymiany
          Simply Safe Backup 2005 - Pełnowartościowa archiwizacja partycji, folderów i stanu systemu na dowolnym nośniku
          TrueCrypt 3.1a - Szyfrowanie plików z możliwością tworzenia woluminów ukrytych
          PC Inspector File Recovery 4.0 - Odzyskiwanie plików po skasowaniu i formatowaniu partycji
          TestDisk 5.6 - Odzyskiwanie utraconych lub uszkodzonych partycji
          Add-Remove Master 4.1 - Rozszerzenie standardowej dunkcji Dodaj lub usuń programy
          RegSeeker 1.35 beta - Czyszczenie, optymalizacja i backup Rejestru
          Register Explorer 1.4.4 - Edytor Rejestru dobrze integrujący się z Eksploratorem Windows
          RegistryProt 1.5 - Śledzenie zmian w Rejestrze i informowanie użytkownika o każdej próbie zmiany Rejestru
          Registry Viewer 4.2 - Edycja i podgląd Rejestru w DOS-ie
          avast! 4.6 Home Edition - Klasyczny program chroniący systemy komputerowe przed wirusami
          MS Windows AntiSpyware 1.0 Beta - Aplikacja zapobiegająca działalności programów typu spyware
          Startup Inspector 2.2 - Zarządzanie aplikacjami startującymi razem z systemem
          Sysinternals RootkitRevealer 1.20 - Wykrywanie oprogramowania typu rootkit
          MS Baseline Security Analyzer 1.2.1 - Wykrywanie "dziur" i słabych punktów w systemie
          Sysinternals Process Explorer 9.0 - Podgląd obecnie uruchomionych procesów systemowych
          FreeRAM XP Pro 1.40 - Aplikacja do automatycznego monitorowania i zarządzania wolną pamięcią RAM
          Active Ports 1.4 - Kontrola portów TCP/UDP wraz z nawiązanymi na nich połączeniami
          QuickSysInfo 1.1 - Informacje dotyczące systemu komputerowego
          Microsoft LogParser 2.2.9 - Uniwersalne narzędzie do analizy i generowania raportów na podstawie logów
          SpamPal 1.591 - Program antyspamowy
          Outpost Firewall Free 1.0 - Osobista zapora ogniowa
          NetStat Live 2.11 - Narzędzie umożliwiające monitorowanie połączenia sieciowego
          Ultimate Boot CD - Pakiet narzędzi przydatnych do reanimacji niedziałającego systemu komputerowego

nalezy jeszcze pamietac o zalozeniu macierzy dyskowej z kopią, oraz UPS...
          Instagram

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Jac
            tak chlopaki najlepiej proponuja od razu zainstalowac caly nizej wymieniony pakiet

Składniki pakietu CHIP Utilities 2005
            (...)
            nalezy jeszcze pamietac o zalozeniu macierzy dyskowej z kopią, oraz UPS...
            I jeszcze przynajmniej raz na miesiac robic podwojne backupy na streamerze, jedna tasiemke trzymac w bezpiecznym miejscu w domu a druga w sejfie pocztowym/bankowym

Komentarz

• AGO
              Początki nałogu
              • 2005
              • 351

... a najlepiej isc do psychiatry i leczyc sie na zespol paranoi przesladowczo napadowych!

Po zainstalowaniu tego wszystkiego co Chip opisuje trzeba by bylo kupic server IBM na Xeon'ie zeby odpalic pakiet biurowy i napisac jakis dokument!

Spyware + Firewall + Antyvir -> TAK
              i zadne inne smieci spowalniajace na MAX'a komputer.

Wystarczy pomyslec! Jeden program monitorujacy cos tam to minimu jeden agent w systemie co rowna sie minimum jednemu dodatkowemu procesowi i kilku kB do kilku MB mniej w RAM'ie.

BTW: jak sie zainstaluje caly ten kram to chip plyty tez nie wystartujesz ... bo ta na "dzien dobry" instaluje swoje g..wno

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Hihi, a ja kiedyś znalazłem prostą zasadę pozwalającą w ciągu sekundy, bez dotykania klawiatury, ocenić stopień zaśmiecenia Windowsa: jest on wprost proporcjonalny do długości paska z ikonkami po prawej stronie taskbara
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• AGO
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 351

Zamieszczone przez muflon
                  Hihi, a ja kiedyś znalazłem prostą zasadę pozwalającą w ciągu sekundy, bez dotykania klawiatury, ocenić stopień zaśmiecenia Windowsa: jest on wprost proporcjonalny do długości paska z ikonkami po prawej stronie taskbara
                  No chyba, ze programy sa tak "sprytne" ze laduja sie na startup i nie do task bar

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Zamieszczone przez muflon
                    Niestety ostatnio wiele przyzwoitych, nieśmiecących programów też się tam ładuje... Albo zupełnie nowe rodzaje rezydentów robią się konieczne. Wpienia mnie czip AC97 - wymaga wystartowania managera jakiegoś, żeby przełączyć się w 5.1! Parodia
                    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• AGO
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 351

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                      Niestety ostatnio wiele przyzwoitych, nieśmiecących programów też się tam ładuje... Albo zupełnie nowe rodzaje rezydentów robią się konieczne. Wpienia mnie czip AC97 - wymaga wystartowania managera jakiegoś, żeby przełączyć się w 5.1! Parodia
                      zainstaluj sobie Total Commander jak jeszcze nie masz - jest tam swietny ZIP packer (ALT+F5) i niepotrzeba instalowac zadnych extra programow (np. darmowego 7-zipa ).
                      Co wiecej przegladasz archiwa jak katalogi i mozesze tez w locie je zmieniac (wiekszosc przypadkow).

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

Zamieszczone przez AGO
                        zainstaluj sobie Total Commander jak jeszcze nie masz - jest tam swietny ZIP packer (ALT+F5) i niepotrzeba instalowac zadnych extra programow (np. darmowego 7-zipa ).
                        Co wiecej przegladasz archiwa jak katalogi i mozesze tez w locie je zmieniac (wiekszosc przypadkow).
                        Ale o co chodzi? Ja z pakowaniem nie mam żadnych problemów przecież. A WC nie używam
                        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• AGO
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 351

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                          Ale o co chodzi? Ja z pakowaniem nie mam żadnych problemów przecież. A WC nie używam
                          No to czemu narzkasz na jakis zip-packer ? podalem ci inny, NAJLEPSZY

Komentarz

• rysiaczek
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 897

:rolleyes:
                            Zamieszczone przez AGO
                            No to czemu narzkasz na jakis zip-packer ? podalem ci inny, NAJLEPSZY
                            AGO jesteś pewien, że wiesz, o czym Tomek pisał?:rolleyes:
                            Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• AGO
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 351

Zamieszczone przez rysiaczek
                              :rolleyes:

AGO jesteś pewien, że wiesz, o czym Tomek pisał?:rolleyes:
                              hahaha CZIP powinien byc chyba CHIP ... wiec nie packer.

Komentarz

• Tomasz Golinski
                                Pełne uzależnienie
                                • 2004
                                • 8623

gdyby było o pakerach, to byłby gzip lub bzip

Komentarz

Pracuję...