X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • walotson
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 30

PS CS2 vs. PS 7.0

Obecnie uzywam 7.0 i powiem szczerze ze nie mialem jeszcze do czynienia z CS2. Dlatego chcialbym sie dowiedziec,czy roznice pomiedzy tymi wersjami sa az tak duze ze warto by bylo zdobyc nowsza wersje czy raczej dac sobie spokoj?
    |Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004|380ex|Plecak canon 200EG|
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

CS2 zre duzo pamieci, wiec jesli nie musisz to sie nie pchaj. przy 512MB ciezko sie w nim pracuje
    www albo tez flickr

Komentarz

• walotson
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 30

no tak,ale oprocz tego ze ma wygorowania sprzetowe to czy ma jakies inne "zalety"?
      |Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004|380ex|Plecak canon 200EG|

Komentarz

• akustyk
        gajowy
        • 2004
        • 12158

o ile wiem najnowsze wersje ACR nie chodza z PS 7.0. a akurat z mozliwosci ACR duzo korzystam, wiec to jest dla mnie dosc wazne.

z innych rzeczy, to nieco wiecej narzedzi fotograficznych w CS2. symulacje filtrow fotograficznych (kompensacyjnych, konwersyjnych, kolorowych), smart sharpen. dla potrzebujacych jest Merge to HDR (laczenie bracketowanych ekspozycji)...

czego nie ma w PS 7.0 co bys koniecznie potrzebowal?
        www albo tez flickr

Komentarz

• walotson
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 30

Wielkie dzieki akustyk!O to wlasnie mi chodzilo. Jednak przerazaja mnie te wymogi pamieci bo dysponuje tylko 512.

Komentarz

• Michal-Czuba
            Zablokowany
            • 2005
            • 356

Zamieszczone przez mmsza
            Bez przesady, jak jestem w podróży to na laptopie (256mb) też daję sobie radę z PS. Nie jest tak źle.
            Potwierdzam - obecnie mam w kompie stacjonarnym też tylko kostke 256@333 i jakoś daje rade. Chociaż fakt, czasem zdarza mu się zmulić - dlatego teraz używam albo wszystkich programów, albo PS'a Chociaż PS + Opera + OE + Winamp też jakoś dają radę, lecz tu już mamy wyraźnie widać wolniejszą prace

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12158

opalcie ACDSee, ZoomBrowsera i szopke CS2 z konwersja RAW-ow na raz...
              www albo tez flickr

Komentarz

• gazwx
                Zablokowany
                • 2005
                • 50

akustyk: a czy najnowszy ACR pójdzie z PS CS? Mam 512 MB, stąd też mam poważny opór przed upgradem do CS2

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12158

Zamieszczone przez gazwx
                  akustyk: a czy najnowszy ACR pójdzie z PS CS? Mam 512 MB, stąd też mam poważny opór przed upgradem do CS2
                  niestety, nie wiem. moze sprobuj sciagnac, zainstalowac i daj znac:
                  www albo tez flickr

Komentarz

• gazwx
                    Zablokowany
                    • 2005
                    • 50

A nic się nie stanie?
                    Timeo Canonians ...

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12158

Zamieszczone przez gazwx
                      A nic się nie stanie?
                      Timeo Canonians ...
                      robisz kopie aktualnego pliku camera.8bi, a na jego miejsce wklejasz nowy. zadziala - to dobrze. nie zadziala - przywrocisz stary
                      www albo tez flickr

Komentarz

• walotson
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 30

No to mnie podbudowaliscie panowie W takim razie od jutra zaczynam polowanie na CS2 Pozdrawiam

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez akustyk
                          opalcie ACDSee, ZoomBrowsera i szopke CS2 z konwersja RAW-ow na raz...
                          Odpalilem Irfanview, BreezeBrowser i PS CS2 z konwersja RAW na raz. I co?
                          Bo w sumie nie wiem o co ci chodzilo w tym poscie a Acdsee i Zoombrowsera nie mam ... o odpale jeszcze EOSViewera... hmm tez dziala.
                          No ale mnie wymagania sprzetowe (na razie ) nie przerazaja - kompa skladalem pod Doom3/Quake4 i PS CS2 wlasnie

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12158

Zamieszczone przez Vitez
                            Odpalilem Irfanview, BreezeBrowser i PS CS2 z konwersja RAW na raz. I co?
                            no mnie przy 512MB ten zestaw skutecznie zamula kompa
                            www albo tez flickr

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez akustyk
                              no mnie przy 512MB ten zestaw skutecznie zamula kompa
                              Wspolczuje .
                              Ja do tego zestawu moge jeszcze pare akcji dorzucic (DC++ , nagrywanie plyt, parenascie zakladek przegladarki itd).

A jaki masz problem ze zwiekszeniem ilosci RAM w komputerze?

Komentarz

Pracuję...