Obecnie uzywam 7.0 i powiem szczerze ze nie mialem jeszcze do czynienia z CS2. Dlatego chcialbym sie dowiedziec,czy roznice pomiedzy tymi wersjami sa az tak duze ze warto by bylo zdobyc nowsza wersje czy raczej dac sobie spokoj?
X
-
PS CS2 vs. PS 7.0
|Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004|380ex|Plecak canon 200EG|Tagi: Brak -
no tak,ale oprocz tego ze ma wygorowania sprzetowe to czy ma jakies inne "zalety"?|Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004|380ex|Plecak canon 200EG|Komentarz
-
o ile wiem najnowsze wersje ACR nie chodza z PS 7.0. a akurat z mozliwosci ACR duzo korzystam, wiec to jest dla mnie dosc wazne.
z innych rzeczy, to nieco wiecej narzedzi fotograficznych w CS2. symulacje filtrow fotograficznych (kompensacyjnych, konwersyjnych, kolorowych), smart sharpen. dla potrzebujacych jest Merge to HDR (laczenie bracketowanych ekspozycji)...
czego nie ma w PS 7.0 co bys koniecznie potrzebowal?Komentarz
-
Wielkie dzieki akustyk!O to wlasnie mi chodzilo. Jednak przerazaja mnie te wymogi pamieci bo dysponuje tylko 512.|Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004|380ex|Plecak canon 200EG|Komentarz
-
Potwierdzam - obecnie mam w kompie stacjonarnym też tylko kostke 256@333 i jakoś daje rade. Chociaż fakt, czasem zdarza mu się zmulić - dlatego teraz używam albo wszystkich programów, albo PS'aZamieszczone przez mmszaBez przesady, jak jestem w podróży to na laptopie (256mb) też daję sobie radę z PS. Nie jest tak źle.
Chociaż PS + Opera + OE + Winamp też jakoś dają radę, lecz tu już mamy wyraźnie widać wolniejszą prace
Komentarz
-
akustyk: a czy najnowszy ACR pójdzie z PS CS? Mam 512 MB, stąd też mam poważny opór przed upgradem do CS2Komentarz
-
niestety, nie wiem. moze sprobuj sciagnac, zainstalowac i daj znac:Zamieszczone przez gazwxakustyk: a czy najnowszy ACR pójdzie z PS CS? Mam 512 MB, stąd też mam poważny opór przed upgradem do CS2
Komentarz
-
-
No to mnie podbudowaliscie panowie
W takim razie od jutra zaczynam polowanie na CS2
Pozdrawiam
|Canon 40D|50 1.8 MKII|Sigma 24-60 f2.8 DG EX|Canon 70-2004|380ex|Plecak canon 200EG|Komentarz
-
Odpalilem Irfanview, BreezeBrowser i PS CS2 z konwersja RAW na raz. I co?Zamieszczone przez akustykopalcie ACDSee, ZoomBrowsera i szopke CS2 z konwersja RAW-ow na raz...
Bo w sumie nie wiem o co ci chodzilo w tym poscie a Acdsee i Zoombrowsera nie mam ... o odpale jeszcze EOSViewera... hmm tez dziala.
No ale mnie wymagania sprzetowe (na razie
) nie przerazaja - kompa skladalem pod Doom3/Quake4 i PS CS2 wlasnie
Komentarz
-
WspolczujeZamieszczone przez akustykno mnie przy 512MB ten zestaw skutecznie zamula kompa
.
Ja do tego zestawu moge jeszcze pare akcji dorzucic (DC++ , nagrywanie plyt, parenascie zakladek przegladarki itd).
A jaki masz problem ze zwiekszeniem ilosci RAM w komputerze?Komentarz
Komentarz