X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18766

Prośba żeby skończyć te wojenki podjazdowe, że jak nie Canonem to coś tam...
    To naprawdę nie ma znaczenia czym ktoś knota nakręcił. Knot knotem zostanie bez względu na to czym robiony. Jak ktoś nie ma talentu to i RED nie pomoże.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Ernest_DLRS
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1216

Ja nie kierowałem się w swojej wypowiedzi faktem realizacji tego "teledysku" tym czy innym sprzętem. Gdyby był wykonany Canonami napisałbym zupełnie to samo. Nie dość że pomysł, historia jaką ten "teledysk" opowiada to jakaś bzdura, którą mogą jarać się dla 14 latki, to technicznie jest wykonany mizernie strasznie. Nawstawiali tam jakiś sprzętów pierdatów, stworzyli otoczkę full-pro-elo-makrelo-wypas a efekty cieniutkie. Widziałem już kilka naprawdę dobrych polskich teledysków wykonanych dslr'ami, ten przy nich to jak... Szkoda słów.
      Mój gust i dobry smak jakim się szczycę od zawsze (całkiem serio piszę, bez ironii - podziękowania kieruję do mojej profesor Historii Sztuki ) został skrzywdzony choćby tą minutą przez jaką spoglądałem w ekran oglądając to "cudo".
      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
      którą mogą jarać się co najwyżej 14-latki*
      Ostatnio edytowany przez Ernest_DLRS; 14281. Powód: Automerged Doublepost
      FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
      APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• darnok
        Bywalec
        • 2006
        • 204

Sadzę ze w glownej mierze na calosciowy odbior tej produkcji ma wplyw muzyka, ktora zdecydowanie mi nie lezy,
        jednak pomysl na ten teledysk moze nie odkrywczy ale jednak przemyslany,
        poczatek jest kiepki za to koncowka z rozstrzelaniem naprawde ciekawie zrobiona.

sam proboje cos ciekawego nakrecic i doceniam ogrom pracy jaki zostal wlozony chocby na tak "kiepski" film jak ten.
        PuFFa + eLegancki pLecak|
        GALERIA CB [portrety] GALERIA CB [reporterka] GALERIA CB [CB-VIDEO]

Komentarz

• SergioM
          Coś już napisał
          • 2010
          • 81

Zamieszczone przez marito
          Jeszcze się nie domysliłeś dlaczego tak go zjechali? Popatrz czym był kręcony, co innego gdyby to był 7d albo jeszcze lepiej 5dII - oooo wtedy to byłby super pro materiał :-D
          Przynajmniej by tak szumu nie było widać :P

a tak naprawdę to nie ważne czym był kręcone, ale tyle osób nad tym pracowało z jakimś tak kaskiem a końcowy materiał to wygląda jak by mala grupa 15 latków nagrywała zabawy z plastykowymi pistoletami
          EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
          PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
          SergioM

Komentarz

• CyrJak
            Bywalec
            • 2010
            • 141

Wygląda jak niskobudżetowy film kryminalny + coś. Dotrwałem cały teledysk, o ile można to tak nazwać. Bollywood sie lepiej prezentuje.
            Taka tam strona

Komentarz

• Przemek_PC
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2456

Wprawdzie do końca nie obejrzałem ale jestem miło zaskoczony. Czym? Ano tym, że ktoś postawił na normalny obraz z właściwie dobraną GO do sytuacji w przeciwieństwie do większości vDSLR-owych produkcji.
              Tak przy okazji tutaj przykład produkcji z wykorzystaniem 5D http://vimeo.com/8138155 Poza zbyt dużą ilością efektów moim zdaniem jest ok. Budżet praktycznie zerowy a efekt lepszy (moim zdaniem) niż w tytułowym klipie tego wątku.

Komentarz

• Fotomaniac
                Coś już napisał
                • 2007
                • 52

scenariusz "klipa" to KLAPA!
                fotografia & jazz

Komentarz

• karni
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 69

Pomińmy tytułowy materiał... czy ktoś bawił się kręceniem filmów z D7k ? Sample w necie czy na forum żółtych wyglądają naprawdę zachęcająco.

Komentarz

• WiatruMistrz
                    Początki nałogu
                    • 2008
                    • 402

Kupujesz stałkę fajną i jazda...niczym teraz to się nie różni od Canona, tylko wyobraźnia i umiejętności Cię ograniczają.

Zamieszczone przez karni
                    Pomińmy tytułowy materiał... czy ktoś bawił się kręceniem filmów z D7k ? Sample w necie czy na forum żółtych wyglądają naprawdę zachęcająco.
                    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
                    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
                    http://rafalfoto.y0.pl

Komentarz

• dziulas
                      • 2009
                      • 8

Koledzy czy normalny jest efekt migotania przy filmowaniu D7k w sztucznym świetle? Czy Canony też tak mają? Oświetlenie normalnymi żarówkami.
                      Ostatnio edytowany przez dziulas; 28559.
                      Pozdrawiam
                      Marcin

Nikon D7000

Komentarz

• Merde
                        Grzeczny i układny podpis
                        • 2008
                        • 7756

Zamieszczone przez dziulas
                        Koledzy czy normalny jest efekt migotania przy filmowaniu D7k w sztucznym świetle?
                        Pewnie czasy otwarcia migawki (elektronicznej) zbliżone do 50 Hz.
                        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• dziulas
                          • 2009
                          • 8

W body przestawiać można między 50 a 60 Hz. Czas otwarcia migawki ma jakiś związek z tym i z migotaniem (falowaniem) obrazu?
                          Pozdrawiam
                          Marcin

Nikon D7000

Komentarz

• Merde
                            Grzeczny i układny podpis
                            • 2008
                            • 7756

Nie myl czasem framerate (50 Hz - PAL, 60 Hz - NTSC) z czasami otwarcia migawki, które to wynikają wyłącznie z warunków oświetleniowych.

Tak, czasy otwarcia migawki zbliżone do częstotliwości sieci elektrycznej mogą mieć wpływ na takie migotanie.
                            I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• dziulas
                              • 2009
                              • 8

OK, ustawiłem PAL i 50Hz. Przy czasach 1/30 - 1/50 nie widać migotania, przy pow. 1/100 już się pojawia i zaczyna przeszkadzać. Wniosek taki, żeby nie uzyskiwać krótkich czasów otwarcia, tak?
                              Pozdrawiam
                              Marcin

Nikon D7000

Komentarz

• micles
                                Zablokowany
                                • 2006
                                • 4359

Tak .

Komentarz

Pracuję...