X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bart
    Bywalec
    • 2012
    • 176

Jaka kamera do 1500 zł

Pytanie jak w temacie.
    Kamera dla teścia, użytkowanie amatorskie, "do wszystkiego" - głównie filmy z wczasowych wyjazdów, grilla, rodzinnych spotkań itp.
    Póki co myśli o Panasonic HC-V700. Czy jest coś lepszego w podobnych granicach cenowych?
  • jas_r
    dawniej jas_rambo
    • 2013
    • 116

Odp: Jaka kamera do 1500 zł

Kiedyś miałem na krótko jedną z kamer Sony Handycam, niestety nie pamiętam dokładnie modelu, ale było to z serii gdzie na początku w nazwie modelu jest CX. Pamiętam, że był to jeden z droższych modeli (bo z tych serii są i tańsze) i jak na amatorskie zastosowania to całkiem konkretna kamera. Musisz poszperać w nich, bo na prawdę można znaleźć konkretne modele

@EDIT: Bardzo możliwe, że kamera którą miałem to Sony HDR-CX550, jednak z tego co patrzę to jest już niedostępna w sprzedaży, ale polecam iść tym tropem dalej.
    Ostatnio edytowany przez jas_r; 47869.

Komentarz

• markoz
      • 2011
      • 11

Jakieś 2 miesiące temu próbowałem zgłębić temat. Przejrzałem sporo testów, opinii, rankingów, głównie na anglojęzycznych portalach. Wyszło mi, że powinienem kupić któryś z modeli Panasonica lub JVC mieszczącego się w budżecie.
      Zależało mi na HD, w miarę dobrej pracy w słabym świetle i dobrym AF.

Komentarz

• yarson
        Bywalec
        • 2009
        • 152

A brałes pod uwagę aparat jakiś ? Np. 550d ... Używany oczywiście...
        30D

fotograficznie

Komentarz

• Przemek_PC
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2456

Zastanow sie co ty polecasz. To ma byc cos czym tesc bezstresowo nakreci grila czy urodziny wnuczat tudziez igraszki z tesciowa :-) 550D sie w takiej roli sprawdzi. Panasonic Gh-2 czy NEXy juz bardziej bo maja przywoity AF dzialajacy w czasie filmowania.

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18766

Może nie lubi teścia .
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Łopal
              Bywalec
              • 2012
              • 197

Tego Panasa polecam z czystym sumieniem, dobrze mi służy od pół roku, mocną stroną jest zoom optyczny, naprawdę rewelacyjny, w połączeniu z dobrą stabilizacją. Pozdr.
              Http://lopal.blogspot.com

Komentarz

Pracuję...