X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Myślę, że Vegas jest jednym z bardziej zoptymalizowanych narzędzi do edycji video i jeżeli na nim montaż sprawiał ci opory w kontekście sprzętowym komputera, to na innych, bardziej niszowych, prostrzych opcjami programach będzie raczej gorzej.

Komentarz

• Fotofil
      Początki nałogu
      • 2006
      • 284

Zamieszczone przez micles
      Myślę, że Vegas jest jednym z bardziej zoptymalizowanych narzędzi do edycji video i jeżeli na nim montaż sprawiał ci opory w kontekście sprzętowym komputera, to na innych, bardziej niszowych, prostrzych opcjami programach będzie raczej gorzej.
      Nie chodzi głównie o problem z obsługą. Wiesz jaka jest jego cena?
      Nie chcę płacić równowartości małego używanego samochodu, za coś co użyję 2-3 razy w roku i tylko hobbystycznie.
      „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
      wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”

Komentarz

• mc_iek
        Uzależniony
        • 2008
        • 790

Sony Vegas Movie Studio HD 11 kosztuje niecałe 200zł... Trochę droższa jest wersja Platinum. Nie musisz od razu kupować Vegas Pro!
        Ostatnio edytowany przez mc_iek; 15659.
        Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• micles
          Zablokowany
          • 2006
          • 4359

Zamieszczone przez mc_iek
          Sony Vegas Movie Studio HD 11 kosztuje niecałe 200zł
          Mały używany samochód prawie też 200zł

Komentarz

• smartb
            Bywalec
            • 2005
            • 110

Irudis Tonalizer. Kiedyś zakupiłem w tej firmie Rawshootera premium z profilami Color Engine - dobry konwerter rawów, ale firma sprzedała się Adobe, zostawiając swoich klientów na lodzie. Sprzedali swoją technologię Rawshootera i na 5 lat mieli zniknąć z branży programów graficznych. 5 lat właśnie minęło i Pixmantec zmienia się w Irudis, ciekawe, czy znowu zrobią powtórkę - http://www.irudis.com/Products/TonalizerVFX.aspx
            20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029

Komentarz

• Kristobal
              • 2010
              • 5

Jakiego kompa polecacie do pracy z Sony Vegas Movie Studio HD 11 ? Nie chodzi mi o pro, tylko domowe zastosowanie.
              Bo i tak muszę zmienić archaiczny sprzęt, na którym samo przetworzenie rawa do jpg zajmuję kupę czasu

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

Takiego, na ile cię stać.
                Ja mam i5-760, gf460gtx, 4gb ram, 2x1tb spięte w raid0 i chodzi wzorowo.

Komentarz

• lux
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 271

polecam programik Ulead Video Studio. Rzeźbie nim filmy od kilku lat przede wszystkim w formacie DV (z kamerek). Teraz trochę HD z Nikona D5100 się bawiłem. Programik mega stabilny, po polsku, tani i ma wszystkie opcje co trzeba.
                  =============
                  www.fotolux4.blogspot.com/

Komentarz

• micles
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 4359

Zamieszczone przez lux
                    ma wszystkie opcje co trzeba.
                    Ma maski?

Komentarz

• lux
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 271

co to są maski?
                      =============
                      www.fotolux4.blogspot.com/

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

Ok, czyli nie ma.

A to tylko jeden z przykładów opcji, których Ulead pewnie nie ma, a w późniejszym stadium rozwoju umiejętności montażowych będzie potrzebny.

Ja żałuję, że nauczyłem się Vegasa, bo na obecnym stadium rozwoju już zaczyna ograniczać i musimy się uciekać do Premiere'a z niektórymi efektami.

Komentarz

• allxages
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2549

Narzekasz jakbyś nie ukradł i wpakował w to pieniądze ;-)

Komentarz

• Jago
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1502

Zamieszczone przez lux
                            polecam programik Ulead Video Studio. Rzeźbie nim filmy od kilku lat przede wszystkim w formacie DV (z kamerek). Teraz trochę HD z Nikona D5100 się bawiłem. Programik mega stabilny, po polsku, tani i ma wszystkie opcje co trzeba.
                            Tylko z tym, że UVS11+ nie przyjmuje najnowszych formatów HD pomimo zastosowania ich patcha (inne kodeki nie wchodzą w grę, gdyż bazuje on tylko na swojej bibliotece). Wtedy trzeba niestety kupić ProX4.

Zamieszczone przez micles
                            Ma maski?
                            Z masek ma tylko takie: http://www.youtube.com/watch?v=JLVz-f6WxQ8
                            Ostatnio edytowany przez Jago; 16499. Powód: Automerged Doublepost
                            C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• Fotofil
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 284

Zamieszczone przez lux
                              Nie zapisuje plików exe, a to jest niezbędne jeśli chcesz wysyłać diaporamy na konkursy.
                              „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
                              wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”

Komentarz

• asciersk
                                Dopiero zaczyna
                                • 2011
                                • 32

Ja dopiero zaczynam się bawić składem video, ale od razu zauważyłem, że soft w MS to stanowczo za mało. Na początku nastawiałem się na Sony Vegas Movie Studio HD 10 Platinum Production Suite bo uważam, że do zastosowań domowych to wystarcza(nie mam c5d2 tylko c60, ani 3 tys zł na wydanie na soft PRO), i chociaż nadal uważam go za dobry wybór dla domówek w zeszłym tygodniu wpadł w moje ręce inny, niewymieniony do tej pory programik - mianowicie Serif MoviePlus x5. Zarejestrowani użytkownicy mogą go nabyć za 9 funtów( Wersja bez promocji kosztuje ok 250 - cena z vobis). Od razu chciałem zauważyć iż nikomu nie imputuje, że ten soft jest ach i och najlepszy i w ogóle lepszy niż vegas itp. Jednak za 9 funtów pozwala na całkiem sporo np. chrome key, menu architekta, maski(http://www.youtube.com/watch?v=OUUOJlmdpHo) i inne. Pewnie 250 bym nie dał bo wolałbym dołożyć do Vegas ale 9 funtów...
                                Polecam każdemu video amatorowi do rozpoczęcia zabawy z video składem. Niekoniecznie trzeba zaczynać od pobrania wersji PRO z torrentów...
                                Dla userów zaawansowanych takich jak wielu powyżej to będzie za mało, ale dla mnie osobiście to aż za dużo.
                                Ostatnio edytowany przez asciersk; 43300.

Komentarz

Pracuję...