Myślę, że Vegas jest jednym z bardziej zoptymalizowanych narzędzi do edycji video i jeżeli na nim montaż sprawiał ci opory w kontekście sprzętowym komputera, to na innych, bardziej niszowych, prostrzych opcjami programach będzie raczej gorzej.
X
-
-
Nie chodzi głównie o problem z obsługą. Wiesz jaka jest jego cena?
Nie chcę płacić równowartości małego używanego samochodu, za coś co użyję 2-3 razy w roku i tylko hobbystycznie.„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Komentarz
-
-
-
Irudis Tonalizer. Kiedyś zakupiłem w tej firmie Rawshootera premium z profilami Color Engine - dobry konwerter rawów, ale firma sprzedała się Adobe, zostawiając swoich klientów na lodzie. Sprzedali swoją technologię Rawshootera i na 5 lat mieli zniknąć z branży programów graficznych. 5 lat właśnie minęło i Pixmantec zmienia się w Irudis, ciekawe, czy znowu zrobią powtórkę - http://www.irudis.com/Products/TonalizerVFX.aspx20D + 7D + 5DMK4 + 24-70/2,8LII, 70-200/2,8LIS, Art35/1,4, Art85/1,4, 430EX, 580EX, 055PROB+029Komentarz
-
Jakiego kompa polecacie do pracy z Sony Vegas Movie Studio HD 11 ? Nie chodzi mi o pro, tylko domowe zastosowanie.
Bo i tak muszę zmienić archaiczny sprzęt, na którym samo przetworzenie rawa do jpg zajmuję kupę czasu
Komentarz
-
Takiego, na ile cię stać.
Ja mam i5-760, gf460gtx, 4gb ram, 2x1tb spięte w raid0 i chodzi wzorowo.Komentarz
-
polecam programik Ulead Video Studio. Rzeźbie nim filmy od kilku lat przede wszystkim w formacie DV (z kamerek). Teraz trochę HD z Nikona D5100 się bawiłem. Programik mega stabilny, po polsku, tani i ma wszystkie opcje co trzeba.=============
www.fotolux4.blogspot.com/Komentarz
-
-
-
Ok, czyli nie ma.
A to tylko jeden z przykładów opcji, których Ulead pewnie nie ma, a w późniejszym stadium rozwoju umiejętności montażowych będzie potrzebny.
Ja żałuję, że nauczyłem się Vegasa, bo na obecnym stadium rozwoju już zaczyna ograniczać i musimy się uciekać do Premiere'a z niektórymi efektami.Komentarz
-
-
Tylko z tym, że UVS11+ nie przyjmuje najnowszych formatów HD pomimo zastosowania ich patcha (inne kodeki nie wchodzą w grę, gdyż bazuje on tylko na swojej bibliotece). Wtedy trzeba niestety kupić ProX4.
Z masek ma tylko takie: http://www.youtube.com/watch?v=JLVz-f6WxQ8C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 LKomentarz
-
Nie zapisuje plików exe, a to jest niezbędne jeśli chcesz wysyłać diaporamy na konkursy.„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Komentarz
-
Ja dopiero zaczynam się bawić składem video, ale od razu zauważyłem, że soft w MS to stanowczo za mało. Na początku nastawiałem się na Sony Vegas Movie Studio HD 10 Platinum Production Suite bo uważam, że do zastosowań domowych to wystarcza(nie mam c5d2 tylko c60, ani 3 tys zł na wydanie na soft PRO), i chociaż nadal uważam go za dobry wybór dla domówek w zeszłym tygodniu wpadł w moje ręce inny, niewymieniony do tej pory programik - mianowicie Serif MoviePlus x5. Zarejestrowani użytkownicy mogą go nabyć za 9 funtów( Wersja bez promocji kosztuje ok 250 - cena z vobis). Od razu chciałem zauważyć iż nikomu nie imputuje, że ten soft jest ach i och najlepszy i w ogóle lepszy niż vegas itp. Jednak za 9 funtów pozwala na całkiem sporo np. chrome key, menu architekta, maski(http://www.youtube.com/watch?v=OUUOJlmdpHo) i inne. Pewnie 250 bym nie dał bo wolałbym dołożyć do Vegas ale 9 funtów...
Polecam każdemu video amatorowi do rozpoczęcia zabawy z video składem. Niekoniecznie trzeba zaczynać od pobrania wersji PRO z torrentów...
Dla userów zaawansowanych takich jak wielu powyżej to będzie za mało, ale dla mnie osobiście to aż za dużo.Ostatnio edytowany przez asciersk; 43300.Komentarz
Komentarz