X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • amigancik
    • 2011
    • 1

Rozjeżdżanie dźwięku względem obrazu

W filmie zgranym z karty SD nakręconym aparatem Canon A720 i wczytanym do Pinnacle w podglądzie po ok 15-20minutach następuje opóźnienie dźwięku względem obrazu, (ok 2 sekundy) identyczne opóźnienie jest w wyrenderowanym materiale
    Przy czym czysty filmik bez kompresji bezpośrednio zgrany z karty sd na dysk odtwarzany z playera w windowsie odtwarza się poprawnie. Nie mogę znaleźć odpowiedzi, pomocy
    Coś szperając znalazłem odpowiedź że film z aparatu Canona coś inne próbkowanie ma z deka, ale jak się to ma do Pinnacle, bo inne programy radzą z tym problemem...
  • Mellan
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1851

Zamieszczone przez amigancik
    [...]Przy czym czysty filmik bez kompresji bezpośrednio zgrany z karty sd na dysk odtwarzany z playera w windowsie odtwarza się poprawnie.[...] bo inne programy radzą z tym problemem...
    Użyj innych programów, skoro pinnacle nie daje rady.
    C-F-K - forever

Komentarz

• dinderi
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3028

Nie dużo używałem Pinnacla, ale jeśli konwertowało się "w locie", prędzej czy później następowała desynchronizacja dzwięku z obrazem. Niejako niezależnie od wydajności stacji roboczej, na jakiej pracowałem. Problem leży chyba rzeczywiście w programie.
      Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
      09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Jago
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1502

Przechwytuj materiał w plikach o maksymalnej długości 10 minut a potem łącz w całość. Słyszałem, że z procesorami innymi niż Intel program ten robi takie psikusy.
        C R6; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• 4bert
          Coś już napisał
          • 2008
          • 74

To może być skutek niezgodności fps w nagraniu i ustawieniu programu. 30 vs 25.
          Rozum jest rzeczą najsprawiedliwiej wśród ludzi podzieloną, bo nie spotkałem nikogo, kto by się uskarżał, że ma go za mało
          Wg Kartezjusza

Komentarz

Pracuję...