X
-
-
Popraw linki. Ale fucktycznie. Chyba im biedniejszy kraj tym drożej sprzedają.... Już wiem kto i po co podpisywał ACTA.Oko plus aparat - dobrana para.
-
kupując legalną wersję w naszym cudownym kraju płacisz za wszystkich pracujących na piratach
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
Wydjae mi się, że aż tak łatwo to nie możmy tego przeliczać, bo pewnie jeszcze jakieś inne opłaty dochodzą, ale przepaść jest IMHO nieadekwatna
Komentarz
-
Komentarz
-
tak może być
, im większe piractwo danym kraju to tym większa cena aby wyjść na swoje. Najciekawsze będzie skutek tego, oby nie było jak z podnoszeniem podatków - do pewnego poziomu się sprawdza, wpływy rosną, a potem gwałtownie rośnie szara strefa i wpływy maleją
Komentarz
-
Coś mi się wydaje, że w Stanach łączna liczba "piratów" przewyższa liczbę "piratów" w Polsce. W Stanach jest 311 mln ludzi, u nas 38 mln - nawet biorąc pod uwagę, że być może w Polsce jest większy odsetek "nielegalnych".Komentarz
-
Zauważcie, że normalna cena to 1699 USD co daje z VAtem prawie 6800 zł ale to i tak przegięcie.
Kiedyś kłóciłem się o cenę innego programu była tez spora różnica między USA a Polską to mi powiedział, że te różnicę stanowi koszt tłumaczenia programu (sic!).
Moim zdaniem cenę programu powinna odzwierciedlać siła nabywczą naszej waluty i być blokowane w ten sposób aby chodziły tylko w Polsce np. wersja językowa itp.jakieś D + sporo zapałuKomentarz
-
ADOBE leci w kulki
Wczoraj była promocja na B&H dla Lightrooma 3 za 69$
chciałem kupić, ale dla Polski z wysyłką i cłem cena wychodziła 230$ !!!
Wersja elektroniczna w promocji 50% taniej w Adobe.pl kosztuje powyżej 650zł i to jest promocja 50%!!!!
Dziadostwo! Przy takim podejściu dystrybutora 90% ludzi w tym kraju dalej będzie jechało na piratach :-?5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
500pxKomentarz
-
Ceny w B&H nie uwzględniają podatku stanowego, to raz.
A dwa - wątkotwórca nie uwzględnił cła.
Tak, dalej wychodzi duuużo taniej. Ja tylko prostuję nieścisłości.
PS: Różnica w cenie PL/ENG w Polsce jest dla mnie niewytłumaczalna...I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce itKomentarz
-
podatek stanowy to 8% (wiele to nie zmienia) a ja doliczyłem 23% VAT
Cło na soft chyba wynosi 0, ale może się mylę.Ostatnio edytowany przez Gość; 827.Komentarz
-
Wersja pudełkowa w promocji też kosztuje 50% ceny. Wysyłka jest za darmoWczoraj była promocja na B&H dla Lightrooma 3 za 69$
chciałem kupić, ale dla Polski z wysyłką i cłem cena wychodziła 230$ !!!
Wersja elektroniczna w promocji 50% taniej w Adobe.pl kosztuje powyżej 650zł i to jest promocja 50%!!!!
Dziadostwo! Przy takim podejściu dystrybutora 90% ludzi w tym kraju dalej będzie jechało na piratach :-?
Canon 50D + dodatki
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Ale dokładnie z tych samych powodów łączna liczba legalnych użytkowników przewyższa ich liczbę w Polsce. Nie chodzi o to ILU jest użytkowników pirackiego softu, tylko ILE PROCENT wszystkich użytkowników oni stanowią.Amator, po prostu amator*
*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalbKomentarz
Komentarz