X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sv
    • 2026

ADOBE leci w kulki

CS 5.5 Poduktion Premium:

w stanach:

799 x 3,25 = 2596,75 zł + VAT = 3194,- zł ale nie 9300,- zł !!!!!!!!

u nas:

1 $ wychodzi po 11,66 zł. Adobe Polska - to zakrawa na kpinę! I oni się dziwią, że ludzie używają nielegalnego oprogramowania!
    Ostatnio edytowany przez Gość; 827.
  • zanussi
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1696

Popraw linki. Ale fucktycznie. Chyba im biedniejszy kraj tym drożej sprzedają.... Już wiem kto i po co podpisywał ACTA.
    Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• szuler
      Uzależniony
      • 2007
      • 829

kupując legalną wersję w naszym cudownym kraju płacisz za wszystkich pracujących na piratach
      A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Komentarz

• Bangi
        Moderator
        • 2010
        • 5117

Wydjae mi się, że aż tak łatwo to nie możmy tego przeliczać, bo pewnie jeszcze jakieś inne opłaty dochodzą, ale przepaść jest IMHO nieadekwatna
        SAMOLOTY CB
        SAMOLOTY lotnictwo.net
        SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez szuler
          kupując legalną wersję w naszym cudownym kraju płacisz za wszystkich pracujących na piratach
          to co piszesz to już zupełna paranoja: gdyby cena była adekwatna do wartości tego softu, to nikt by nie piracił.

Komentarz

• Mikol
            Bywalec
            • 2009
            • 105

tak może być , im większe piractwo danym kraju to tym większa cena aby wyjść na swoje. Najciekawsze będzie skutek tego, oby nie było jak z podnoszeniem podatków - do pewnego poziomu się sprawdza, wpływy rosną, a potem gwałtownie rośnie szara strefa i wpływy maleją

Komentarz

• gervee
              Początki nałogu
              • 2004
              • 371

Coś mi się wydaje, że w Stanach łączna liczba "piratów" przewyższa liczbę "piratów" w Polsce. W Stanach jest 311 mln ludzi, u nas 38 mln - nawet biorąc pod uwagę, że być może w Polsce jest większy odsetek "nielegalnych".
              ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Komentarz

• Nicram
                Bywalec
                • 2005
                • 232

Zauważcie, że normalna cena to 1699 USD co daje z VAtem prawie 6800 zł ale to i tak przegięcie.

Kiedyś kłóciłem się o cenę innego programu była tez spora różnica między USA a Polską to mi powiedział, że te różnicę stanowi koszt tłumaczenia programu (sic!).

Moim zdaniem cenę programu powinna odzwierciedlać siła nabywczą naszej waluty i być blokowane w ten sposób aby chodziły tylko w Polsce np. wersja językowa itp.
                jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• BartasPL
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 317

ADOBE leci w kulki

Wczoraj była promocja na B&H dla Lightrooma 3 za 69$

chciałem kupić, ale dla Polski z wysyłką i cłem cena wychodziła 230$ !!!

Wersja elektroniczna w promocji 50% taniej w Adobe.pl kosztuje powyżej 650zł i to jest promocja 50%!!!!

Dziadostwo! Przy takim podejściu dystrybutora 90% ludzi w tym kraju dalej będzie jechało na piratach :-?
                  5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
                  500px

Komentarz

• Merde
                    Grzeczny i układny podpis
                    • 2008
                    • 7756

Zamieszczone przez Bangi
                    Wydjae mi się, że aż tak łatwo to nie możmy tego przeliczać, bo pewnie jeszcze jakieś inne opłaty dochodzą, ale przepaść jest IMHO nieadekwatna
                    Ceny w B&H nie uwzględniają podatku stanowego, to raz.
                    A dwa - wątkotwórca nie uwzględnił cła.

Tak, dalej wychodzi duuużo taniej. Ja tylko prostuję nieścisłości.

PS: Różnica w cenie PL/ENG w Polsce jest dla mnie niewytłumaczalna...
                    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• sv

Zamieszczone przez Merde
                      Ceny w B&H nie uwzględniają podatku stanowego, to raz.
                      A dwa - wątkotwórca nie uwzględnił cła.

Tak, dalej wychodzi duuużo taniej. Ja tylko prostuję nieścisłości.

PS: Różnica w cenie PL/ENG w Polsce jest dla mnie niewytłumaczalna...
                      podatek stanowy to 8% (wiele to nie zmienia) a ja doliczyłem 23% VAT
                      Cło na soft chyba wynosi 0, ale może się mylę.
                      Ostatnio edytowany przez Gość; 827.

Komentarz

• Yoshitaka
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 585

Zamieszczone przez BartasPL
                        Wczoraj była promocja na B&H dla Lightrooma 3 za 69$

chciałem kupić, ale dla Polski z wysyłką i cłem cena wychodziła 230$ !!!

Wersja elektroniczna w promocji 50% taniej w Adobe.pl kosztuje powyżej 650zł i to jest promocja 50%!!!!

Dziadostwo! Przy takim podejściu dystrybutora 90% ludzi w tym kraju dalej będzie jechało na piratach :-?
                        Wersja pudełkowa w promocji też kosztuje 50% ceny. Wysyłka jest za darmo
                        Canon 50D + dodatki

Komentarz

• Bangi
                          Moderator
                          • 2010
                          • 5117

Zamieszczone przez Nicram
                          (...)różnicę stanowi koszt tłumaczenia programu (sic!).
                          (...)
                          jak tłumaczą każdą sztukę programu dla każdego kupującego to może tak być
                          trzeba było poprosić o angielską wersję językową
                          SAMOLOTY CB
                          SAMOLOTY lotnictwo.net
                          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• gregobb
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 45

to byłoby sensowne tłumaczenie takiej ceny Bangi

Komentarz

• janhalb
                              Początki nałogu
                              • 2008
                              • 321

Zamieszczone przez gervee
                              Coś mi się wydaje, że w Stanach łączna liczba "piratów" przewyższa liczbę "piratów" w Polsce. W Stanach jest 311 mln ludzi, u nas 38 mln - nawet biorąc pod uwagę, że być może w Polsce jest większy odsetek "nielegalnych".
                              Ale dokładnie z tych samych powodów łączna liczba legalnych użytkowników przewyższa ich liczbę w Polsce. Nie chodzi o to ILU jest użytkowników pirackiego softu, tylko ILE PROCENT wszystkich użytkowników oni stanowią.
                              Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Komentarz

Pracuję...