X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zusi
    Coś już napisał
    • 2013
    • 59

Usuwanie brudów z matrycy na filmie

Witajcie! Mam taki problem nagrywałam ważny film i w domu okazało się, że miałam plamę na matrycy czy macie jakiś sposób na usunięcie tego z filmu? Taki stempelek jak w PS ale do filmu? Byłabym wdzięczna!
  • adam1717
    Coś już napisał
    • 2011
    • 63

Odp: Usuwanie brudów z matrycy na filmie

wrzuć film do PS i użyj stempla Musisz włączyć animacje (okno/animacja)
    Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia

Komentarz

• zusi
      Coś już napisał
      • 2013
      • 59

ale wtedy muszę usuwać na każdej klatce pokolei tak? A tak to się można zajechać na śmierć, chyba, że idzie to robić na wszystkich na raz, tylko jak?

Komentarz

• Ziib
        • 2013
        • 10

Też miałem ten problem. Po wielu próbach poddałem się i postanowiłem po prostu powtórzyć*nagranie - na szczęście było to coś, co mogłem łatwo nagrać raz jeszcze
        Ale chętnie też się*dowiem na przyszłość o jakichś*rozwiązaniach - w PSie próbowałem z ciekawości, ale właśnie wyglądało na to, że musiałbym to robić na każdej klatce osobno. Da się*to zautomatyzować?

Komentarz

• bomber
          • 2012
          • 3

Jeśli nadal masz z tym problem podeślij plik na [email protected] postaram się nieodpłatnie zobaczyć co tam można zdziałać.

Komentarz

• Ziib
            • 2013
            • 10

A możesz zdradzić*tajemnicę w "czym" byś patrzył?

Komentarz

• Hazel
              Dopiero zaczyna
              • 2013
              • 30

Zamieszczone przez Ziib
              Też miałem ten problem. Po wielu próbach poddałem się i postanowiłem po prostu powtórzyć*nagranie - na szczęście było to coś, co mogłem łatwo nagrać raz jeszcze
              Ale chętnie też się*dowiem na przyszłość o jakichś*rozwiązaniach - w PSie próbowałem z ciekawości, ale właśnie wyglądało na to, że musiałbym to robić na każdej klatce osobno. Da się*to zautomatyzować?
              mam podobny problem i przyłączam się do prośby, ktoś wie jak to zautomatyzować?
              Profesjonalne zdjęcia z fotograf gdańsk. Niezapominany pełnym wyzwań fotograf tczew.

Komentarz

• tomaszstolz
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 20

Bardzo ciekawy wątek, a rozwiązaniem pewnie banalne, bo nie z takimi rzeczami filmowcy radzą sobie w oka mgnieniu Zatem czy jest tu jakiś filmowiec?
                Fotografia hoteli i pensjonatów

Komentarz

• TriXter
                  • 2016
                  • 10

możecie nałożyć maski w programie i zakrywać ten brud na matrycy ale na niebie czy jakis jednolitych kolorach sobie tak radziłem

Komentarz

Pracuję...