X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • minimaniak
    • 2016
    • 7

Odp: Filmowanie 6d podstawy.

Hej a macie jakis pomysl aby wlaczyc wifi w trybie filmowania - chcialem skorzystac z tableta i programu canon camera connect - ale nie ma tam trybu filmowania

Komentarz

• igor58
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1861

a w czym odtwarzacie filmy z 6d?

Komentarz

• pan.kolega
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2817

Zamieszczone przez minimaniak
        Hej a macie jakis pomysl aby wlaczyc wifi w trybie filmowania - chcialem skorzystac z tableta i programu canon camera connect - ale nie ma tam trybu filmowania
        W instrukcji stoi, że tryb filmowania jest miedostępny kiedy WiFi jest włączone.
        I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

• jotes25
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3608

Takie coś na razie możliwe tylko w 80d. I może jeszcze w innych, nowszych korpusach, ale tych nie sprawdzałem.
          Ostatnio edytowany przez jotes25; 2590.

Komentarz

• minimaniak
            • 2016
            • 7

czytałem instrukcje
            kolejny minus dla canona - prosta opcja z wifi i filmowaniem i oczywiście niedostępna
            bardziej chodziło mi o jakiś soft który może rozszerzyć ta opcję - może nowy filmware

mam jeszcze pytanie odnośnie AF w trybie rozpoznawania twarzy podczas filmowania - wykrywa twarz ale niestety nie ostrzy na nią ?
            Ostatnio edytowany przez minimaniak; 56880.

Komentarz

• pan.kolega
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2817

czytałem instrukcje
              kolejny minus dla canona - prosta opcja z wifi i filmowaniem i oczywiście niedostępna
              bardziej chodziło mi o jakiś soft który może rozszerzyć ta opcję - może nowy filmware

mam jeszcze pytanie odnośnie AF w trybie rozpoznawania twarzy podczas filmowania - wykrywa twarz ale niestety nie ostrzy na nią ?
              Ostrzy, ale oczywiście nie w sposób ciągły, tylko po naciśnięciu (w Krakowie naduszeniu) przycisku AF-ON. Przed rozpoczęciem nagrywania filmu ostrzy także po częściowym wduszeniu spustu migawki.
              O ile funkcje guzików nie były zmienione w Custom Functions. U mnie AF-ON jest nastawiony na AF-STOP, więc w czasie filmowania w ogóle nie da się ostrzyć.
              Czyli jednak instrukcja obsługi....
              Ostatnio edytowany przez pan.kolega; 16861.
              I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Komentarz

Pracuję...