X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maciegg
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 30

Podoba mi się pierwszy. Czwarty - kapitalne drugie zdjęcie. Część ujęć - szczególnie z trzeciego zestawu jakoś za bardzo kojarzy mi się ze ślubami Pierwszy zestaw wyraźnie się odróżnia.
    Canon

Komentarz

• Bonczar
      Bywalec
      • 2006
      • 128

Moje fotki, które miałem wysłać
      1.

2.

3.

Co o nich sądzicie??
      Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Komentarz

• Jacek Deka
        Początki nałogu
        • 2006
        • 356

coś takie poważne macie te zdjęcia

Komentarz

• mungo
          Uzależniony
          • 2006
          • 535

Ja mam do was pytanko - czy ludzie biorący udział w tej bitwie komuniami zajmują się na pwoażnie, tzn. czy za któreś ze zdjęć w tym battle wzięli kasę?

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• snow
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1145

Zamieszczone przez mungo
            czy za któreś ze zdjęć w tym battle wzięli kasę?
            Miejmy nadzieje że nie

Komentarz

• mungo
              Uzależniony
              • 2006
              • 535

A czy ktoś wie, kto jest forumowym guru od komunii?

Komentarz

• kami74
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1492

Zamieszczone przez mungo
                Ja mam do was pytanko - czy ludzie biorący udział w tej bitwie komuniami zajmują się na pwoażnie, tzn. czy za któreś ze zdjęć w tym battle wzięli kasę?
                Ja wziąłem - 0,7
                5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• Jacek Deka
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 356

Sprzęt, czas i umiejętności kosztują.

Zamieszczone przez mungo
                  Ja mam do was pytanko - czy ludzie biorący udział w tej bitwie komuniami zajmują się na poważnie, tzn. czy za któreś ze zdjęć w tym battle wzięli kasę?
                  Ja się nie zajmuję tym na co dzień (brak czasu) i była to moja pierwsza sesja na komunii rzecz jasna za kasę (jak dla mnie nie małą ,zwłaszcza że to znajomi byli)

Najważniejsze, że zleceniodawcy są zadowoleni, nawet bardziej niż z poprzednich zdjęć innego fotografa, który cykał zdjęcia dla starszego ich dziecka.

Komentarz

• snowboarder
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1358

Zamieszczone przez Bonczar
                    Moje fotki, które miałem wysłać
                    1.

Co o nich sądzicie??

Powiedzcie mi prosze, ze to tylko teatrzyk szkolny,
                    powiedzcie, ze to nie jest impreza na serio... ??:

Komentarz

• tataniny
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 17

Zamieszczone przez snowboarder
                      Gdybyś był tu na miejscu i zobaczył co się teraz na komuniach wyczynia, to jest to jak napisałeś teatrzyk szkolny. Powiem szczerze, że w małych mieścinkach lub wioskach jest OK. Ale w miastach, a w szczególności dużych ręce opadają. Dzieciaki otoczone są "rodzinnym stadem" :-x czyli rodzicami, ciociami, wujkami i w ogóle znajomymi, którzy cały czas dzieciaki z boku nagrywają i fotografują. Oczywiście przy tym chodzą po kościele, dając znaki swoim pochiechom, żeby do nich się odwróciły, uśmiechnęły bądź... pokiwały! Koszmarrr!
                      5d-rzwiowe auto, jasne okna z czerwonymi obwódkami i mocne światło ;-)

Komentarz

• mungo
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 535

Wszędzie tak jest. My jesteśmy od tego, żeby na nich nie zwracać uwagi i nie korzystać z tego, że ktoś stanął obok nas i krzyknął uśmiech[jeśli chcemy mieć zdjęcie z poważną miną]. Na tej komunii co ja fociłem, był drugi fotograf, który stał dokładnie po przeciwnej stronie i zawsze mi w kadr właził, więc starałem się robić takie ujęcia na których by go nie było widać[inna sprawa,*że ja mu też w kadr chcąc nei chcąc włazilem...]. Taki wolny rynek jest... Nie ma co narzekać. Trzeba się przystosować

Komentarz

• kami74
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1492

Kto jest zwycięzcą ? Ja przyznaje sie do zestawu czwartego czyli tego z tą "modną obróbką absolutnie nie pasujacą do tematu". Gratuluje zwycięzcy, który zaprezentował trzy prace i kazda w zupełnie innym stylu, brawo za różnorodność.
                          5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                          MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• mungo
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 535

Także gratuluje zwycięzcy. Mój zestaw to zestaw pierwszy. Moja pierwsze komunia, na której robiłem zdjęcia, pierwszy raz pstrykałem jakąś poważną uroczystość rodzinną i w ogóle debiut. Za fotki nie wziąłem ani grosza, bo od własnej rodziny nie będę wyciągał

Komentarz

• maciegg
                              Dopiero zaczyna
                              • 2007
                              • 30

Zamieszczone przez snowboarder
                              Tą atmosferę głównie robią jednak dorośli (również księża). Przekształcają często autentyczne przeżycia dzieciaków w cyrk. To prawda. Wiem coś o tym, bo w tym roku mój syn miał swoją pierwszą komunię, a za rok będzie przeżywał to drugi koleś :grin: .
                              Tylko trochę nie rozumiem dlaczego pokazałeś zdjęcie jednego konkretnego dziecka, który w tym uczestniczy - nie widać żeby robił cokolwiek śmiesznego i pytasz czy to teatrzyk szkolny. Naprawdę nie rozumiem. Dzieciaki (przynajmniej część) naprawdę to przeżywają na swój sposób. I wcale nie to czy dostaną w prezencie laptopa czy komórkę. Właśnie to pokazuje to zdjęcie. (a może tylko ja to widzę)
                              Canon

Komentarz

• Saurus
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 269

Zamieszczone przez mungo
                                Także gratuluje zwycięzcy. Mój zestaw to zestaw pierwszy. Moja pierwsze komunia, na której robiłem zdjęcia, pierwszy raz pstrykałem jakąś poważną uroczystość rodzinną i w ogóle debiut. Za fotki nie wziąłem ani grosza, bo od własnej rodziny nie będę wyciągał
                                Tak myślałem, na tym drugim zdjęciu przerysowania były wręcz karykaturalne a wiedziałem że robisz zwykle na 18mm a to już wystarczająco szeroko na takie ;-)
                                Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
                                "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

Pracuję...