X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 777
    Uzależniony
    • 2006
    • 536

np?
    wosp reporterka wcale nie jest taka latwa
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• świstak
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 33

zeby mialy temat przewodni, jak banalny by on nie byl - rozne aspekty koncertu, albo wrzucanie do puszki z paru perspektyw, ja probowalem i o tyle o ile mi wyszlo srednio technicznie, o tyle mysle ze udalo mi sie zachowac chocby minimum spojnosci, ktore jest potrzebne do nazwania czegos reportazem skladajacym sie z wiecej niz jednego zdjecia. reporterka to przeciez nie jest pokazanie wszystkiego jak leci - wtedy nie byloby magnum, bressona, czy w reporterow w ogole ,tylko poslugiwalibysmy sie amatorskimi zdjeciami w druku itd. , tymczasem mnie wydaje sie ze tu chodzi o opowiedzenie jakies historii. Ja zaczynam i przyznam ze nie licze/liczylem na sukces, bardziej chodzilo mi o sprawdzenie sie i zmuszenie do MYSLENIA przy robieniu reportazu Tego dnia zrobilem calkiem sporo zdjec ale do reportazu wybralbym te, ktore nadeslalem i nie inne, bo uwazam ze są jakoś spójne i to chyba podstawa reportażu jest - tak mamy na przyklad tu: http://www.nytimes.com/packages/html...URE/index.html

a na koniec powiem ze jest pozno i nieskladnie pisze i wcale nie chce zebyscie odebrali ze jestem jakis nadęty czy coś, bo przyznam ze moj reportaż średnio mnie się podoba i mogłem zrobić go lepiej, ale liczyłem, że poziom reportaży jako "serii" bedzie wyzszy (abstrahujac od techniki i takich tam)

Komentarz

• drsemen
        Coś już napisał
        • 2007
        • 79

świstak ja tam kilka reportaży widzę, no chyba, że się nie znam.
        5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
        Pozdrawiam Szymon

Komentarz

• k4cper
          Bywalec
          • 2007
          • 142

no tak.. wiem ze to tylko gada się łatwo
          a na wośpie to ja poszedłem focić samochody 4x4 zamiast koncertów

Komentarz

• josif
            Początki nałogu
            • 2008
            • 380

Popatrzyłem i sam nie wiem na co zagłosować. Myślałem żeby się zgłosić do bitwy ale doszedłem do wniosku że pewnie za cienki jestem a tu... żadnych rewelacji. Pierwsza fota w zestawie piątym i pierwsza w ósmym się bronią. Nie chcę nikogo urazić, tylko jakoś tak nijako.

Komentarz

• Arv

A mnie najbardziej podoba się zestaw 4. Jak się nie trafi zdjęcie roku to zawsze lepiej mieć parę uniwersalnych ilustracji wydarzenia. Wolałbym obejrzeć w gazecie któreś z tych zdjęć niż zestaw głów widzów na koncercie. A może dlatego, że układają się jakoś chronologicznie ?

Zestaw 8 też jest niezły ale sztuczne ognie mimo ich wyjątkowej urody wydają mi się jakoś nijako skadrowane - oczywiście kadrowanie tego typu zjawiska jest bardzo trudne i sam pewnie lepiej bym nie zrobił. Ten biegnący chłopiec przyciąga uwagę. Niestety oba te kadry kojarzą mi się z WOŚP tylko dzięki logo orkiestry na PKIN.

Najlepszy pomysł to te puste karty po serduszkach w ręce miłej dziewczyny (zdaje się 6stka)

Komentarz

• michalab
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1580

Zamieszczone przez drsemen
                ja tam kilka reportaży widzę, no chyba, że się nie znam.
                Ja nie widzę, żadnego, ale ja się nie znam.
                Zapraszam

Komentarz

• nagor
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 522

co do reportazu to nie miał być reportaz z WOSP tylko zdjęcie reporterskie czy jakkolwiek kojarzone z wośp czyli bieg na tla serducha jest ok itp.. a kolega który robił 4x4 i było to dla orkiestry to mogł zrobić np ubłocone serducho na aucie czy całe brudne auto i przetarte w miejscu serducha np... to miały byc rzeczy jednoznacznie kojarzone z wośp ... i o ile osoby stojące z puchą wydają mi się małodynamiczne to ta dziewczyna z pusta kartką po serduchach łądnie wypada.
                  Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
                  zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• Bonczar
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 128

nie chciałbym być złośliwy ale jeden autorów zdjęć złamał regulamin bitwy ponieważ zdjęcie było opublikowane już wcześniej na ramach jednego z lokalnych portalów internetowych...
                    Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Komentarz

• arturs
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 4196

A inny zostawił nazwisko w exifie ale nie wiem kto to po nicku więc niech będzie
                      5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• 777
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 536

Zamieszczone przez Bonczar
                        nie chciałbym być złośliwy ale jeden autorów zdjęć złamał regulamin bitwy ponieważ zdjęcie było opublikowane już wcześniej na ramach jednego z lokalnych portalów internetowych...
                        ciekawe kto
                        tak sie zdarza ze zdjecie przede wszytskim licza sie zeby poszly do artykulu a bitwa to jakby taki dodatek ale nie najwazniejszy
                        po 2 jak dobrze wspomniales jest on lokalny wiec jak ktos by wiedzial to Ty i nikt wiecej tak sadze
                        ale jesli moderator uwaza ze ewidetnie moglo zmienic ilosc glosow mi przyznach prosze o usuniecie moich zdjec:-? i po problemie
                        6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• an4r
                          • 2007
                          • 14

pierwsze zdjecie i drugie odstrasza od dalszego ogladania, pozniej troche lepiej ale i tak bida ;[

Komentarz

• nagor
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 522

co do tego ze ktoś wie które czyje to niech zachowa dla siebie bo np niektórzy fotografowie się znają i wiedza gdzie i kto i jakie zdjęcia robił więc myśle ze to nie dyskwalifikuje zdjęć.. co do exifów to już moderator powinien zadecydować - bo powinny być bez.. cóz..
                            Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
                            zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• Bonczar
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 128

Zamieszczone przez nagor
                              co do tego ze ktoś wie które czyje to niech zachowa dla siebie bo np niektórzy fotografowie się znają i wiedza gdzie i kto i jakie zdjęcia robił więc myśle ze to nie dyskwalifikuje zdjęć.. co do exifów to już moderator powinien zadecydować - bo powinny być bez.. cóz..
                              Dlatego nie napisałem nicku użytkownika... a że się ktoś przyznał to już jego sprawa...
                              Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Komentarz

• kris75
                                Początki nałogu
                                • 2006
                                • 413

slabo troche a w zaszlym roku bylo lepiej
                                ________
                                Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
                                Immanuel Kant

Komentarz

Pracuję...