X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mastal23
    • 2010
    • 10

z innej beczki. w battlu udział biorę po raz 1-szy. gdy nadszedł czas głosowania zauważyłem że nie ma informacji w regulaminie o tym że AUTOR ZDJĘCIA NIE MOŻE GŁOSOWAĆ NA SWOJĄ PRACĘ. nie wiem jak to wygląda technicznie z drugiej strony ale chyba moderator widzi kto na kogo oddaje głos. proponuje wpisanie takowego punktu w regulamin. nawet jeden głos może zaważyć na zwycięstwie. pzdr
    zakupy sprzętu

Komentarz

• model
      Początki nałogu
      • 2008
      • 346

Oj już bez przesady, przecież nie chodzi o to kto wygra, tylko o dobrą zabawę
      Podpisy kłamią

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18766

A może wprowadzić bana dla tego kto zdobędzie ostatnie miejsce .
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• trzeszcz6
          Bywalec
          • 2008
          • 188

Zamieszczone przez Kolekcjoner
          A jak będzie kilka ostatnich miejsc? :P wtedy nikt by się nie bawił :P
          5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Komentarz

• model
            Początki nałogu
            • 2008
            • 346

ej, super pomysł! jest ryzyko - jest zabawa
            Podpisy kłamią

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18766

Zamieszczone przez trzeszcz6
              A jak będzie kilka ostatnich miejsc?
              No cóż wtedy będzie kilka banów .
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• MacGyver
                Cenzor
                • 2006
                • 7043

Zamieszczone przez pawciolbn
                ..... szkoda tylko, że przez takowe niuanse nie można brać udziału w zabawie i jestem niejako zobligowany do zakładania nowego kąta na innym serwerze, przerzucania zdjęć etc. a tak każdy mógłby podesłać gotowego linka, którego prawdopodobieństwo "niedziałania" jest wszędzie takie samo.....
                1. Na imageshack.us nie musisz zakładać konta żeby wrzucić zdjęcie.
                2. Problemy i wątpliwości związane z uploadem zdjęć należy zgłaszać przed faktem (odpowiadam na PW, pomagam jeśli trzeba) a nie olewać regulamin i liczyć że się uda
                zwłaszcza, że mało kto wrzuca zdjęcia na serwery "bylejakie", bo nie po to, by nie móc się nimi pochwalić.
                Zdziwił byś się gdzie ludzie potrafią wrzucić zdjęcia, czasami się zastanawiam skąd oni to wykopali.
                Do następnego razu... ale moim zdaniem to powinno zostać zmienione.
                Od takich propozycji jest podforum "Sprawy Administracyjne", ba, nawet jest już wątek http://www.canon-board.info/showthre...ghlight=battle
                Zamieszczone przez mastal23
                z innej beczki. w battlu udział biorę po raz 1-szy. gdy nadszedł czas głosowania zauważyłem że nie ma informacji w regulaminie o tym że AUTOR ZDJĘCIA NIE MOŻE GŁOSOWAĆ NA SWOJĄ PRACĘ. nie wiem jak to wygląda technicznie z drugiej strony ale chyba moderator widzi kto na kogo oddaje głos. proponuje wpisanie takowego punktu w regulamin. nawet jeden głos może zaważyć na zwycięstwie. pzdr
                W przypadku ankiety niejawnej (czyli takiej jak ta, gdzie głosowanie jest "tajne") nie widzi. Tyle że jakie to ma znaczenie czy autor zagłosuje na swoje foto czy nie? Każdy wybiera swoje i szanse wciąż są równe. A jeśli głosuje na inne to znaczy że sam uznaje iż nie zasłużył na zwycięstwo. "Battle cage" to nie konkurs tylko zbawa, im prostszy i krótszy regulamin tym lepiej.
                Zamieszczone przez Kolekcjoner
                Bardzo mi się podoba ten pomysł :-D W battlach biorą udział, w większości, te same osoby (zmienia się to w czasie ale jeśli ktoś się wkręci w zabawę to częstokroć staruje potem, przez rok, w każdej bitwie, do której jest w stanie zrobić zdjęcie). Jeśli po każdym battlu będziemy się pozbywać jednego uczestnika to ja potem nie będę miał do wystawiania takich molochów jak ten
                Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• chuba
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 173

Zamieszczone przez mastal23
                  W przypadku dzieci, kotów i psów to i tak każdy głosuje na swojego
                  Przecież jego jest najpiękniejszy
                  Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Komentarz

• mastal23
                    • 2010
                    • 10

Zamieszczone przez chuba
                    W przypadku dzieci, kotów i psów to i tak każdy głosuje na swojego
                    Przecież jego jest najpiękniejszy
                    Zamieszczone przez MacGyver
                    A jeśli głosuje na inne to znaczy że sam uznaje iż nie zasłużył na zwycięstwo
                    ocena każdego fotografa jest obiektywna tylko w jego oczach. mam na myśli fotografów w szerszym rozumieniu tego słowa. dalej będę kontynuował na administracyjnych
                    zakupy sprzętu

Komentarz

• namoamo
                      Uzależniony
                      • 2009
                      • 928

Ja glosuje na najlepsze moim zdaniem zdjęcie. Do tej pory były to glosy na innych, także i w tym battle. Choc, posiadam jedno kocie które imo jest lepsze od zaprezentowanych w tym battle, niestety już je wcześniej opublikowałem. Ale pewnie oddałbym głos na siebie :P Tak czy siak, to tylko zabawa ! :-)
                      Flickr

Komentarz

• namoamo
                        Uzależniony
                        • 2009
                        • 928

Serdecznie gratuluję zwyciezcy! Wygrało zdjecie nr 6.
                        Ja popełniłem Kreteńskiego kota ze zdjęcia nr 22
                        Przy okazji pytanie o rasę Uszatków ze zdjecia nr 9 ? Orientalne krótkowłose? Podobnie nr 16(na który oddałem głos) to Devon Rex ?
                        Flickr

Komentarz

• Inka
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 67

Gratulacje
                          :wink:

Komentarz

• kowal73
                            Dopiero zaczyna
                            • 2010
                            • 29

Tak zdjęcie nr 9 to orientalne krótko włose OSH

Gratuluje zwycięzcy chociaż po ogłoszeniu sondy myślałem, że zdjęcie nr 12 odniesie sukces.

Komentarz

• GreenEvil
                              Dopiero zaczyna
                              • 2011
                              • 19

Niech sie ujawni zwyciezca, bo jestem ciekawa jakim cudem udalo mu sie kota przydybac w tej pozycji

Wszystkim dziekuje za mila zabawe i jak o zywo pozostaje w szoku, ze mam 2 miejsce

Komentarz

• namoamo
                                Uzależniony
                                • 2009
                                • 928

GreenEvil na forum pytałaś o kadrowanie kotów i jak widać pomogło :-) Swoja drogą przez to latwo było poznać ze to Twoje zdjecie.
                                Rozpoznałem(chyba) jeszcze autora mainecoona na 17, privilege? :-)
                                Flickr

Komentarz

Pracuję...