X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pejot
    Bywalec
    • 2004
    • 204

Oba technicznie nienaganne, i znów trudny wybór.

Postawiłem na 2, nie ma tam głównego tematu na pierwszym planie, a jednak wiadomo, że o niego chodzi... Może na tej zasadzie, że gdy oba zdjęcia są dobre, wygrywa oryginalniejsze?
    www.browarelefant.pl

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7443

Zagłosowałem na kwiaty, nie na liście
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• djtermoz
        Uzależniony
        • 2004
        • 988

Oj, prawie przegapilem te bitwe. Nie wiem jak to sie stalo ale nadrabiam zaleglosci.
        Oba zdjecia bardzo przyzwoite ale:
        - jedynka poprawna choc zielony pasek na dole troche razi, glebia ostrosci OK choc ostrosc w centralnym punkcie powoduje ze to zdjecie jest troche nudne.
        - dwojka, hmm... rzeczywiscie przekombinowane i to mocno. Ja bym dal tam troche wieksza glebie ostrosci tak zeby przynajmniej ta druga obcieta lodyga po prawej stronie tez byla ostra. Pokazywanie zielska na pierwszym planie i kwiatkow w tle to tez jakis pomysl. "+" za pomysl choc moze jeszcze nie do konca przemyslany.
        Wybor trudny bo obie fotki sa OK ale troche im brakuje. Mimo wszystko zaglosuje na pomysl a nie na kwiatki.
        djtermoz@pbase

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Do zakończenia bitwy raptem dwie godziny , więc wynik praktycznie się już nie zmieni.

Jac : GRATULACJE

Dziękuję wszystkim głosującym na moje badyle

Faktycznie przekombinowałem i dlatego poległem

Pozdrawiam wszystkich głosujących na obie foty

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

pozwole sobie napisac (prawie) to samo co w watku z ankietą:

Tomasz - dzieki, choc w momencie publikacji obu zdjec wcale nie bylem pewny wygranej.. wrecz przeciwnie..., dziekuje wszysykim glosujacym w tej bitwie...

A co do kilu zarzutow do mojego zdjecia to jest tak: na dole rzeczywiscie jest dosc specyficzny odcien zieleni - jest to prawdopodobnie jakis rollborder (plastikowy) na granicy trawnika, ta konkretna roslinka (serduszka) ma ~40 cm wysokosci i nie bardzo moglem to wyeliminowac bo ciut wyzej wpadalo mi slonce w obiektyw a chcialem tez zachowac te wszystkie "serduszka" ktore widac...
            co do ostrosci - Venio, Djtermoz - sluszna uwaga, teraz dochodze do tego samego wniosku, ze rzeczywiscie bylo by lepiej gdyby ostrosc nie byla w centrum kadru, tylko np. po prawej stronie...

Jeszcze raz dzieki dla rywala i glosujacych

ps. dobrze wybraliscie
            Instagram

Komentarz

Pracuję...