X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Industrial wg mnie to brudny, szary nastroj. Jesien, mury, fabryki. Sepia, cz-b.
    Zadne ze zdjec nie podpasowalo mi dokladnie do moich wyobrazen.

Ale... tecza, jasne slonce i nasycone kolorki? To moim mocno subiektywnym zdaniem absolutnie nie pasuje do klimatu "industrial" . Gdyby to samo zdjecie bylo bure i zrobione w strugach deszczu, ktory wywolal tecze - byloby sporo lepiej.

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Drugie polega właśnie na tej przewrotności. Kontrast między dosłownością interpretacji a przyjętą tradycyjnie konwencją.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        Drugie polega właśnie na tej przewrotności. Kontrast między dosłownością interpretacji a przyjętą tradycyjnie konwencją.
        Aaaa... ahtyzm! To przepraszam, do mnie trzeba wprost

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

No ba, jeszcze trochę i sam zacznę w kwadrat kadrować
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• rysib
            Początki nałogu
            • 2006
            • 281

głos za jedynką. fajna metafora (kolejne trudne słowo) postindustrialnego drugiego życia kawałka fabrycznej ściany, stająca się alegorią (znowu trudny wyraz) potrzeby wyrażania swego poglądu na otaczającą rzeczywistość w sposób artystyczny i wizualnie irracjonalny - świetnie uchwycone poprzez odpowiednie kadrowania paraboloidą obrotową........
            Pozdrawiam Rysiek

Komentarz

• Bachman
              Bywalec
              • 2005
              • 147

dobrze wydaje mi sie ze zdjecie nr 2 robione z wierzowca na Dubois ?

Komentarz

• stdanielo
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1081

Zamieszczone przez Bachman
                dobrze wydaje mi sie ze zdjecie nr 2 robione z wierzowca na Dubois ?
                głosowanie zakończone, więc mogę powiedzieć, że nie z wieżowca na Czesława
                www.kondereszko.pl
                https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• stdanielo
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1081

Chciałem serdecznie podziękować popmartowi za pojedynek, szliśmy niemalże łeb w łeb, bardzo mi się podoba twoje zdjęcie popmart, zaprezentowaliśmy dwa skrajne podejścia do tematu i przełamaliśmy schematycznie przez niektórych rozumiane pojęcie - industrial. Niekoniecznie musi to być szaro-bure zdjęcie jekiejś fabryki na śląsku. Szkoda, że eKrowa się nie zalogował i wyszła ta wpadka, ale dalej nie mam pojęcia skąd wiedział, że to moje zdjęcie. No ale to już nie moja wina, jeszcze raz dziękuję za walkę, pozdrawiam serdecznie i jak myślę niebawem czas na reważ
                  www.kondereszko.pl
                  https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• popmart
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1721

ja też dziękuje z a walkę wygrało lepsze zgięcie pozdrowienia i dziękuje.

do ekrowy bez urazy mogło sie każdemu zdarzyć

Komentarz

Pracuję...