Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

[micles] BEZ3MANKI Productions

Whoa! Będę miał dwa wątki galeriowe!

BEZ3MANKI to grupa trzech osób - operatora, montażysty i dźwiękowca. Razem stanowimy zgrany zespół generujący coraz to lepsze produkcje. Od tych wakacji jestem szczęśliwym posiadaczem 5d2, no i chętka na filmotwórstwo powróciła. Zapraszam do śledzenia naszych poczynań na Fanpage'u. (nie, nie ma tam "więcej filmów" - to nie jest wyraźna reklama strony/bloga ;D)

A tymczasem wrzucę nasze dotychczasowe produkcje :

01. Trainz
    Pierwsze zetknięcie się z 5d2, pożyczonym.

02. Smooth Festival
    Pierwsze próby na swoim 5d2

03. Jedz, módl się, kochaj
    Na chybcika zrobiony filmik na konkurs - a przy okazji test w low-light'owych warunkach

04. Computtah Music
    Pierwszy sensowny materiał - jeszcze gorsze warunki oświetleniowe

05. Kill da Chill! 4
    Tu już z bagażem doświadczeń z poprzedniej produkcji (i DIY LED ringlightem ).

06. Ślub - Kasia i Marcin
    Jedyny (niestety) ślub w sezonie 2010.
  • trzeszcz6
    Bywalec
    • 2008
    • 188

Klubowe super, bardzo mi sie podobają
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Komentarz

• Czapa
      Bywalec
      • 2010
      • 179

5tka ciekawa, fajne efekty tego drgania zgrane z muzyką, jedyne co to chyba za mocno poswieciliscie jednej dziewczynie w oczy bo aż sie schowała, nie pamiętam teraz w której sekundzie bo vimeo nie chce sie załadować. Ale ogólnie wrażenie pozytywne, może niepotrzebnie ta dziewczyna sie znalazła na filmiku i tyle
      ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Komentarz

• krzychoo
        Początki nałogu
        • 2007
        • 349

Zamieszczone przez trzeszcz6
        Klubowe super, bardzo mi sie podobają
        O tak, o tak. Inspirujesz Micles.
        Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Komentarz

• michal_sokolowski
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1159

obejrzałem dwa, zachęciłes mnie do zabawy w after effects.
          te "shakes" wstrząsy robiłeś w AF ?
          (jak znajdę czas za 100 lat).

fajnie się to ogląda, oglądałem bez dźwięku, patrząc na montaż i ogólny feeling.
          moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Bez dźwięku?

Tzw Wiggle w AE. Ale można zrobić w praktycznie dowolnym programie, przesuwając obraz i robiąc keyframe'y.

Komentarz

• Parteq
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1159

5 jest wypas.

Wez sie nie marnuj na fotografie tylko skup sie na video

I popieram - bez dzwieku to nie ma co ogladac, a 5'tki to juz zdecydowanie.

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• vinietu
                Bywalec
                • 2008
                • 116

Nr 5 już mnie zaciekawiło, następne takie twoje produkcje mogą być ciekawe.
                Jeszcze dwie kamery (pal licho nie muszą być 5D),parę trików i montaż pod okiem kogoś kto w tym siedzi po uszy ...i będzie moc!
                5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Komentarz

• Sergiusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2708

Produkcja filmowa to trzy etapy składające się na powstanie filmu. W skrócie przedprodukcja (pre-produkcja) gdzie powstaje treatment streszczony potem do synopsisu a w oparciu o nie można przystąpić do kolejnego etapu jakim jest produkcja czyli samo wykonanie zdjęć. Ostatni etap to postprodukcja polegający na zmontowaniu filmu w całość. Dlatego też nazywanie przez miclesa powyższych filmów produkcjami jest nieco górnolotne. Pewne nie dostatki warsztatu autora a mam na myśli kadrowanie przekładają się ze zdjęć na film. Mam na myśli głównie kierunki, których micles nie chce przyjąć do wiadomości. Nie mnie 06 oglądałem ponownie dzisiaj koło południa i pomimo iż nie robi takiego wrażenia jak za pierwszym razem to dalej mi się podoba.
                  Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• ArturBonoVox
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 684

podpisuje sie:

fajnie, fajnie.

nie dziwie sie a corbijn tez wlazl w filmowanie dawno temu. cos w tym jest. to przychodzi z zaczasem.

Komentarz

• Mellan
                      Pełne uzależnienie
                      • 2007
                      • 1851

Ciekawe próby, prywatnie kibicuję
                      Rozumiem prawa do wykorzystania utworów w ścieżce dźwiękowej uregulowane/wykupione?
                      C-F-K - forever

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

01 - brak podkładu
                        02 - muzyka z głośników scenicznych - nie czytałem tego co podpisuję przy odbieraniu akredytacji, ale zakładam, że nie potrzebuję praw na wrzucanie do sieci tego, co mógłbym nagrać nawet i spoza terenu imprezy (chodzi mi tu konkretnie o dźwięk), bez biletu i akredytacji
                        03 - muzyka komponowana od zera przez Kubę, dźwiękowca B3.
                        04, 05 - muzyka otrzymana od zespołu występującego na filmie
                        06 - nie było czasu na komponowanie swojej muzyki - podjąłem ryzyko.

P.S.
                        Biorąc pod uwagę to jaki procent kosztów hollywoodzkich produkcji stanowi wykupienie praw autorskich do jednej piosenki, proporcjonalnie kwota którą musielibyśmy zapłacić dąży do zera. Nie zarabiam = nie płacę. Niska szkodliwość czynu = zdjęcie wykorzystanej muzyki z neta + przeprosiny. I tego się trzymam.

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

Zamieszczone przez micles
                          ... Nie zarabiam = nie płacę...
                          Czyli biorę sobie bez pytania?
                          Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• niechcemisie
                            Początki nałogu
                            • 2010
                            • 277

Juz ktos pisal ze filmy robisz lepsze niz zdjecia Osobiscie mysle podobnie..
                            500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18766

02 - muzyka z głośników scenicznych - nie czytałem tego co podpisuję przy odbieraniu akredytacji, ale zakładam, że nie potrzebuję praw na wrzucanie do sieci tego, co mógłbym nagrać nawet i spoza terenu imprezy (chodzi mi tu konkretnie o dźwięk), bez biletu i akredytacji
                              Przepraszam że wtrącę swoje trzy grosze ale nie bardzo tak możesz robić. Trzeba mieć zgodę na takie nagranie - bo to jest nagranie.

P.S.
                              Biorąc pod uwagę to jaki procent kosztów hollywoodzkich produkcji stanowi wykupienie praw autorskich do jednej piosenki, proporcjonalnie kwota którą musielibyśmy zapłacić dąży do zera. Nie zarabiam = nie płacę. Niska szkodliwość czynu = zdjęcie wykorzystanej muzyki z neta + przeprosiny. I tego się trzymam.
                              Ale się lansujesz publicznie. Ja bym mógł jeszcze zrozumieć gdyby chodziło o tzw. domowy użytek to takie podejście ujdzie ale jeśli takie materiały publikujesz to płacz i płać. Oczywiście pisząc ''płać'' mam na myśli zgodę na użycie utworu niekoniecznie płacenie dosłowne.
                              Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...