X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • irekbe
    • 2008
    • 12

etiuda 5dmk2

Film "Albo szczęście" jest moją etiudą zaliczeniową do szkoły, w której studiuję operatorkę. Zapraszam do obejrzenia i wylania fali krytyki.
    Join the web’s most supportive community of creators and get high-quality tools for hosting, sharing, and streaming videos in gorgeous HD with no ads.
  • sylwester Samluk
    Początki nałogu
    • 2007
    • 316

Witam, obejrzałem cały filmik i muszę przyznać, e ciekawy choć problem alkoholu jest doś oklepany i znany. Całość bardzo pozytywnie , przekaz jest, fajnie 5D Mark II spisuje się wkręceniu poszczególnych scen.

Czekam na jeszcze.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      PREMIUM member
      • 2006
      • 4250

Ogląda się ciekawie.

Mam uwagi:
      1. Za dużo tego gadania z radia. Zamiast tła, robi się z tego jakiś motyw w którym widz zaczyna się doszukiwać jakiegoś przekazu / znaczenia / sensu.
      2. Nie podobają mi się niestabilizowane ujęcia w pierwszej części, np. 0:44, wprowadza to jakiś niepokój. W drugiej części to już pasuje.
      4. W pierwszej części poszedłbym "na całość" i jeszcze bardziej odrealnił przekaz, dał jeszcze więcej schematu i przesady - w końcu to tylko sen więc można wszystko a widz wybaczy kiedy się już zorientuje. Domyślam się że np. ujęcie z żelazkiem i to że laska z przesadnym zadowoleniem wykonuje swoje obowiązki mają mieć właśnie taką funkcję. Dałbym początek w miarę "realnie", a później wszystko coraz bardziej przesadne i groteskowe aż widz zaczyna się krzywić że co to za ściema i wtedy ciach, gość się budzi.
      5. Wiem, że to trudne, ale druga część ma mało realizmu, za to światło super. Dialog w tle brzmi dość teatralnie :-)
      6. Puder widać ;-)
      Digart

Komentarz

• Makudonarudo
        Początki nałogu
        • 2006
        • 381

Owszem , trochę za dużo radia . To wygląda na zapoznanie widza w bohaterem - biznesmenem który jest na bieżąco ze wszystkim . Jest radio z wiadomościami , czasopisma , wykresy w laptopie jeszcze coś sprawdzał w komórce.

Nie wiem jak innym ale mi np radio to głównie kojarzy się z muzyką i relaksem
        a nie z przekazem wiadomości stąd obecność dużej ilości gadaniny mogło trochę zaburzyć przekaz.

Dodatkowo widz za bardzo skupia się na treści płynącej z radia a pewnie nie o to chodzi . Jeśli chodzi o fragment z laptopem to było lepiej . Zanim widz się zaczął wczytywać co te wykresy przedstawiają to już ich nie było - bo dla widza to i tak niepotrzebna wiedza .

Czyli reasumując to pokazanie bohatera jako biznesmena można by spróbować przedstawić w ciut inny sposób.

Komentarz

• irekbe
          • 2008
          • 12

Jestem autorem scenariusza i zdjęć. Montaż i efekty niesynchroniczne jak radio to zupełnie inna sprawa. Proszę o krytykę zdjęć mimo, iż niedociągnięcia montażowe są implikacją nakręconego materiału.

Komentarz

• KrZyChUM
            Bywalec
            • 2010
            • 181

Zamieszczone przez MMM
            Ogląda się ciekawie.

4. W pierwszej części poszedłbym "na całość" i jeszcze bardziej odrealnił przekaz, dał jeszcze więcej schematu i przesady - w końcu to tylko sen więc można wszystko a widz wybaczy kiedy się już zorientuje. Domyślam się że np. ujęcie z żelazkiem i to że laska z przesadnym zadowoleniem wykonuje swoje obowiązki mają mieć właśnie taką funkcję. Dałbym początek w miarę "realnie", a później wszystko coraz bardziej przesadne i groteskowe aż widz zaczyna się krzywić że co to za ściema i wtedy ciach, gość się budzi.
            Mam podobne zdanie. Z mało istotnych elementów, to masz literówkę w słowie "Wystąpili" na końcu :-).
            [ 500px ]

Komentarz

• raado
              Bywalec
              • 2010
              • 149

Zamieszczone przez KrZyChUM
              Mam podobne zdanie. Z mało istotnych elementów, to masz literówkę w słowie "Wystąpili" na końcu :-).
              i "oświetlenie"
              5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II

Komentarz

Pracuję...