X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maxwell61
    Dopiero zaczyna
    • 2010
    • 48

[Maxwell61] Portrety

Poprzedni wątek na moją prośbę admin usunął.
    CREDO:
    Nie potrzebuję:
    - krytyki;
    - rad;
    - opinii;
    - achów i ochów;
    - pochwał;
    - jątrzenia i prowokacji;
    - słuchania jedynej rady jak ma wyglądać poprawne zdjęcie;
    - odsyłania mnie do innych fotografów, celem zobaczenia jak robić dobre zdjęcia itp. bzdury.
    ALBO AKCEPTUJESZ MÓJ STYL ALBO DO ZO!

Wklejam dla inspiracja dla innych, dla rozmów o sprzęcie, obróbce, dla nowych znajomości.
    Jak masz zamiar pisać w moim wątku, że obróbka zła, tandetna, beznadziejna to żegnam ozięble i idź męczyć dupę komuś innemu. Nie mam czasu na dziecinadę.

Szczególnie żegnam tych co nie dzielą się swoją galerią, bo nie jestem w stanie określić, czy gadam z mądralińskim fotoziutkiem (patrz: bucem), czy z kimś na odpowiednim poziomie do takich rozmów.
    Staram się być pomocnym i dzielić się wiedza, ale nie z debilami i forumowymi trollami!

1 -
    http://www.damianpiorko.com
  • aptur
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3837

Odp: Portrety

Streszczając twój wpis: o moich zdjęciach możesz pisać tylko dobrze. Jeśli chcesz pisać źle to wypad.
    Zamieszczone przez maxwell61
    CREDO:
    Nie potrzebuję:
    - krytyki;
    - rad;
    - opinii;
    - achów i ochów;
    - pochwał;
    - odsyłania mnie do innych fotografów, celem zobaczenia jak robić dobre zdjęcia itp. bzdury.
    Jest tyle galerii w internecie. Po co ryzykujesz tutaj, że ktoś wyrazi negatywną opinię o twoich zdjęciach?

Jak masz zamiar pisać w moim wątku, że obróbka zła, tandetna, beznadziejna to żegnam ozięble i idź męczyć dupę komuś innemu. Nie mam czasu na dziecinadę.
    Cały twój wpis to niestety dziecinada.

Komentarz

• maxwell61
      Dopiero zaczyna
      • 2010
      • 48

aptur ehhhhhhhh stary... czytaj uważnie

2 -
      Ostatnio edytowany przez maxwell61; 32328.

Komentarz

• maxwell61
        Dopiero zaczyna
        • 2010
        • 48

uściślam wpis 1. postu - krytyka (bo tu na forum to najważniejsza rzecz ) jak ktoś bardzo chce to śmiało, ale proszę zachować kulturę i konstruktywność.
        Poniżej Zuzia (strona już nie istnieje)
        3 -

Komentarz

• michalab
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1580

Skoro rozmowa o obróbce jest dozwolona, to podziel się proszę wiedzą jak wyostrzasz.
          Zapraszam

Komentarz

• Andre91

No szczerze powiem, że jestem amatorem i dopiero się uczę robienia zdjęć i obróbki ale dla mnie te zdjęcia są rewelacyjne

Komentarz

• maxwell61
              Dopiero zaczyna
              • 2010
              • 48

@michalab - dyskusja każda jest dozwolona, krytyka itd. Nikogo nie powstrzymam przed swoją opinią, byle była kulturalna. Wyostrzanie - normalnie poprzez maskę wyostrzającą lub filtr gornoprzepustowy i opcja mieszania na ostre światło. Z zasady nie obrabiam nie ostrych zdjęć Czasami jak mnie coś podkusi to w ACR wyostrzam.

@andre - każdy kiedyś zaczynał i ja byłem w Twojej sytuacji i tez zachwycałem się innymi. Musisz byc cierpliwy i niestety cierpliwy

Andre zapytał się mnie na PW odnośnie sprzętu i programów. Może to interesować innych więc odpowiadam tutaj: używam ogólnie PS CC, Lr, Nik i Camera Raw CC,co jest oczywiste. Zakres ich użycia bywa różny w zależności od konceptu zdjęcia.
              Sprzęt: canon 6d + 70-200 2.8, c 50 1.4, c 28 1.8 i 35 1.4. ogólnie zwykle używam 70tki i 35. reszta od weny zależy.

Zdjecie nr 3 - było jeszcze robione na 50d i 17-55 IS, któy jest mega świetnym szkłem i polecam z całego serca.
              Ostatnio edytowany przez maxwell61; 32328.

Komentarz

• michalab
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1580

Zdjęcia są ostre to widać, ale są też konkretnie wyostrzone co też widać. A możesz konkretnie na jednym z nich, w czym i jak wyostrzałeś?
                Zapraszam

Komentarz

• maxwell61
                  Dopiero zaczyna
                  • 2010
                  • 48

@michal
                  Stosuje dwie opcje: pierwsza jest łagodniejsza a druga mocniejsza w zależności od krycia. Drygą możesz się skupić bardziej na elementach ubioru lub twarzy oraz np. na trawie. Pierwszą raczej całościowo.

--- Kolejny post ---

Jedno z moich ulubionych. Z prawej strony świeciłem BD, z lewej chyba czasza.
                  4 -

Komentarz

• trothlik
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 782

CREDO:
                    Nie potrzebuję:
                    - krytyki;
                    - rad;
                    - opinii;
                    - achów i ochów;
                    - pochwał;

Wklejam dla inspiracja dla innych, dla rozmów o sprzęcie, obróbce, dla nowych znajomości.

Szczególnie żegnam tych co nie dzielą się swoją galerią, bo nie jestem w stanie określić, czy gadam z mądralińskim fotoziutkiem (patrz: bucem), czy z kimś na odpowiednim poziomie do takich rozmów.
                    Staram się być pomocnym i dzielić się wiedza, ale nie z debilami i forumowymi trollami!
                    Żałosny jesteś faceciku...
                    Postawa jaką zaprezentowałeś wskazuje na to żeby z tobą nie wymieniać żadnych myśli...
                    trothlik
                    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Komentarz

• maxwell61
                      Dopiero zaczyna
                      • 2010
                      • 48

trothlik - wymiana myśli Nie pisałem tego do Ciebie... Nawet do zdjęć się nie odniosłeś tylko lejesz kwas... Po owocach ich poznacie

Poniżej jedno z moich najlepszych. Zuzka za cholerę nie chcę się fotografować i to zdjęcie to po prostu traf. Oświetlenie jak w czwórce.
                      5 -[/url]

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18766

Zamieszczone przez aptur
                        Streszczając twój wpis: o moich zdjęciach możesz pisać tylko dobrze. Jeśli chcesz pisać źle to wypad.

Jest tyle galerii w internecie. Po co ryzykujesz tutaj, że ktoś wyrazi negatywną opinię o twoich zdjęciach?

Cały twój wpis to niestety dziecinada.
                        Zamieszczone przez trothlik
                        Żałosny jesteś faceciku...
                        Postawa jaką zaprezentowałeś wskazuje na to żeby z tobą nie wymieniać żadnych myśli...
                        Dla wyjaśnienia to galerie są dość specyficzne i tu użytkownik w dużym stopniu decyduje o tym jak wygląda dyskusja w jego galerii.
                        Natomiast forma tych ustaleń to już inna sprawa i szczerze mówiąc nie odpowiada mi ani to co napisał założyciel wątku ani powyższe odpowiedzi. Dlatego zastanawiam się czy nie posłać tego wszystkiego do śmietnika.
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• mqqlka
                          Coś już napisał
                          • 2010
                          • 73

Ee, nie wywalałbym do śmietnika, choćby ze względu na Zuzkę.
                          A że Autor wątku prezentuje się jako osobnik trochę rozedrgany intelektualnie? Tak miało wielu artystów lub kandydatów na artystów.
                          Proponuję, żeby mu na razie wybaczyć i patrzeć, co mu tam z tej złości twórczej się wykreuje.
                          Moim zdaniem na razie jest dużo mocniejszy w tworzeniu, niż w gadaniu.

Komentarz

• Andre91

To co autor napisał w pierwszym poście może trochę odrzucić ale prawda jest taka, że gdy napisałem do niego wiadomość prywatną odpowiedział na nią i chętnie służył pomocą więc nie wieszajcie na nim psów za to, ze ustalił zasady w swoim wątku

Komentarz

• maxwell61
                              Dopiero zaczyna
                              • 2010
                              • 48

@kolekcjoner
                              Właśnie zauważyłeś, że kilku osobom baaardzo nie pasuje to co napisałem i baaardzo mnie to cieszy. I mam nadzieję, że każdy kto tu zaglądnie i będzie chciał w sposób rzetelny, miły i konstruktywny się wypowiedzieć na pewno zostanie tak samo potraktowany. Niestety w poprzednim watko admini nie reagowali na o wiele większe chamstwo trothlika i ferajny stąd mój wpis. Spokojna Twoja ...

Poniższy to zastane światło. Dość stare zdjecie, gdzie pierwszy raz miałem 70-200 2.8 na puszce. Stąd raczej nic twórczego.
                              6 -

Komentarz

Pracuję...