X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pplecke
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 24

[pplecke] fotografie bez aparatu

Podobnie jak michalpolin chciałbym przedstawić wam fotogramy wykonane bez użycia aparatu fotograficznego, szkieł, matrycy, czy choćby kliszy

Czas ekspozycji około 4h. Żarówka 60W. Papier zdaje się Ilford + jakiś utrwalacz (pewno foma). Scyzoryk OCZYWIŚCIE Szwajcarski

Łapska zrobione nieco odmienną techniką, jedna była zamoczona w utrwalaczu druga w wywoływaczu potem papier został naświetlony i normalnie wywołany.

Zachęcam do komentowania.
  • wojkij
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1915

A jest co komentowac?

Fajny eksperyment ale wartosci artystycznej jednak to nie ma - ot odbita lapa i scyzoryk.
    www.kwapisz.org

Komentarz

• pplecke
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 24

Zamieszczone przez wojkij
      wartosci artystycznej jednak to nie ma
      A widzisz jednak można napisać słówko komentarza. Przecież nie mówiłem, że chcę żebyście chwalili

Komentarz

• michalpolin
        • 2007
        • 10

nóż już na zdjęciu taki ostry nie jest
        Też się bawiłem w wywoływanie na powietrzu, ale moim zdaniem to ma sens kiedy powstaje jakaś konkretna fajna barwa albo robimy mega długie ekspozycje.

Komentarz

• pplecke
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 24

a to akurat nie było na powietrzu tylko pod lampką
          A największe ostrze nie ma prawa być idealnie ostre ponieważ znajdowało się najdalej od papieru (jakieś 1,2cm)

Komentarz

• firley
            Bywalec
            • 2006
            • 135

Zamieszczone przez michalpolin
            nóż już na zdjęciu taki ostry nie jest
            Też się bawiłem w wywoływanie na powietrzu, ale moim zdaniem to ma sens kiedy powstaje jakaś konkretna fajna barwa albo robimy mega długie ekspozycje.
            Mylisz heliografię z luksografią. Ad.1 arkusz jest naświetlony i wywołany. Zafarb otrzymujesz przy długim naświetlaniu i nie wolno wywoływać.
            Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...

Komentarz

• matti_1989
              Bywalec
              • 2008
              • 123

Też kiedyś podejmowałem próby luksografii, bardzo fajna zabawa.
              jAlbum is the most flexible way to share photo galleries on the Internet. Create stunning online photo albums. Share with friends.

Komentarz

Pracuję...