X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bialy_92
    Bywalec
    • 2008
    • 125

Widzę na razie mało kto chce się wypowiedzieć. Może to was skłoni większego wysiłku.

9.

10.

11.

Komentarz

• tom517
      Uzależniony
      • 2007
      • 495

Ostatnie pozytywnie wyróżnia się . Dobra kompozycja i treść.

Komentarz

• Bialy_92
        Bywalec
        • 2008
        • 125

Kolejne tym razem odpoczynek od widoków. Teraz to co udało mi się uchwycić na ulicy i chciałbym pokazać.

12.

13.

14.

15.

16.

Komentarz

• christof
          Bywalec
          • 2007
          • 203

Po obejrzeniu Twoich zdjęć z Tatr mam wrażenie, że nieco przesadzasz z obróbką - niebo ma trochę dziwny kolor, a na zdjęciach 6, 7 jest dominanta pewnego koloru niebieski/fiolet. Poza tym niektóre bardziej bym doświetlił. W górach dobrym pomysłem jest stosowanie połówkowego filtra można nawet przykładać płytkę ręką do obiektywu - stosuję to bez przeszkód (Hitech 0.9 z miękkim przejściem), od razu rozkład jasności w kadrze jest przyjemniejszy. Co do ostatniej serii - czyli reporterki, to też trochę brakuje - dziwna konwersja do BW i średni kadr na 12. ucięte nogi konia na 16. Ogólnie w górach poza tzw "standardowymi" widokami skupiałbym się no mocnych punktach i starał wyszukać motywu przewodniego, lub pewnego elementu prowadzącego wzrok do tego, co szczególnie chcemy pokazać. To tyle, co mam wrażenie, że może być dla Ciebie jakąś wskazówką Żeby nie było to zdjęcia, które mi się podobają to 1. - czyli panorama i 11. Chętnie zobaczę więcej. Zapraszam też na komentarze odnośnie Tatr do mnie: http://canon-board.info/showthread.php?t=53060
          plfoto|Makro na c-b |Krajobrazy na c-b

Komentarz

• Bialy_92
            Bywalec
            • 2008
            • 125

No dziękuję za wskazówki. Jak na razie to było mnie stać tylko na C50D plus Kit do tego. Ale w przyszłości pomyśle nad połówką. W sumie to takie pierwsze starcie z lustrzanką w terenie No i jednak w tych górach brakuje szerokiego kąta. Ale da się przeżyć. W twoim wątku widzę ciekawe kadry też Pozostaje dalej się uczyć. Jeśli ktoś chętny do wypowiedzi to proszę bo wskazówki są ważne.

P.S: No chyba trochę przesadziłem z tymi kolorami. Ale na laptopie to też inaczej widać :/

Komentarz

• Bialy_92
              Bywalec
              • 2008
              • 125

W sumie to chyba już ostatnia porcja z tego roku w Tatrach

17.

18.

19.

Prosił bym jeszcze o opinie tych zdjęć no i o komentarz co do całości

Komentarz

• kendzi1
                Coś już napisał
                • 2009
                • 58

11 i 17 bardzo ladne zdjecia kompozycja i kolory.

Komentarz

• Bialy_92
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 125

Takie ostanie z moich prób. Mam nadzieje, że coś lepiej. Proszę o opinie i porady.

20.

21.

22.

23.

24.

Komentarz

• Bialy_92
                    Bywalec
                    • 2008
                    • 125

Witam wszystkich ponownie Wrzucam próby malowania światłem, które robiliśmy razem z moją grupą fotograficzna Indygo. Potraktowanie tematu było luźne a mi udało się uchwycić takie oto coś Możecie dodać coś od siebie.

25.

26.

27.

Komentarz

Pracuję...