X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gero
    • 2026

[gero] widoki

Na poczatek witam wszystkich forumowiczuw, od jakiegos czasu czytam to forum i widze ze jest tu pare osob ktorych mozna by sie cos poduczyc ;-)
    Tak wiec zaczne od wstawienia kilki fotek:

1.

2.

3.

4.

5.
  • Franek_
    Bywalec
    • 2009
    • 206

Bardzo dobre zdjęcia. Jeśli miałbym wskazać najlepsze, wybrałbym 1 lub 2. Jeśli najsłabsze - nr 3. Kapitalna kolorystyka i kompozycja. Gratulacje!

Komentarz

• dzidofon
      Początki nałogu
      • 2010
      • 280

Franek, to miał być żart? Co kapitalnego jest w tych przepalonych na maxa fotkach??? Może ja mam spaczony gust, ale jak dla mnie to słabiutkie... Same pomysły niczego sobie, ale wykonanie już niekoniecznie ;-).
      300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Komentarz

• Franek_
        Bywalec
        • 2009
        • 206

Mówisz poważnie czy jaja sobie robisz=)?

Komentarz

• oasisman
          Bywalec
          • 2009
          • 100

Zamieszczone przez dzidofon
          Franek, to miał być żart? Co kapitalnego jest w tych przepalonych na maxa fotkach??? Może ja mam spaczony gust, ale jak dla mnie to słabiutkie... Same pomysły niczego sobie, ale wykonanie już niekoniecznie ;-).
          Ja bym powiedział, że jest właśnie na odwrót: pomysł znany - oklepany, a wykonanie mi odpowiada, przepały są, ale nie przeszkadzają bardzo.
          |Canon|

Komentarz

• gero

dzieki za odwiedziny, co do przepalenia to zgodze sie do nr. 1 ale reszty to bede bronil bo przepalen tam nie widze, co do pomyslu to prawda ze troche oklepany, moze jak sie troche podszkole to bedzie mi to lepiej wychodzic.

Komentarz

• tryton
              Uzależniony
              • 2008
              • 557

Oklepane tematy mają dość podniesioną poprzeczkę z uwagi na trudność wybicia się czymś ciekawszym, innym. Można to zrobić poprzez dobre budowanie kadru, czy też zabawę światłem. Wniosek: samo robienie oklepanych tematów nie wyklucza możliwości zrobienia udanej fotografii, ale jest to zadanie niełatwe. Dla mnie z wodnej serii ciekawym kadrem jest nr 5. Natomiast zachód słońca to dla mnie zdjęcie pt. "udana, ładna pamiątka ze spaceru lub wycieczki ale nie na galerię".
              Tryton
              --------------------------------------------------------------
              5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Komentarz

• Franek_
                Bywalec
                • 2009
                • 206

Ale właśnie te przepały na pierwszym zdjęciu kapitalnie budują ten kadr, współgrają z miękkością fal. Dla mnie to najlepsze zdjęcie. Na piątce jest to samo. Najsłabsza trójka, gdyż na niej kolor nieba nie zagrał z przepalonym morzem. Co do zachodu słońca zgodzę się, nie powala. Ale jedynka, dwójka i piątka bardzo dobre.

Komentarz

• jojok
                  • 2009
                  • 13

czwórka najsłabsza, reszta na tak.
                  Pozdrawiam.
                  5D+20D+C35f2.0+C85f1.8+N180f2.8
                  Pozdrawiam Michal

Komentarz

• gero

dzieki wszystkim za komentarze, wstawie jeszcze pare fotek pod ocene.
                    6.

7.

Komentarz

• Franek_
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 206

Kamienie tak, chmury niekoniecznie. Po tych zdjęciach widać jednak, że masz pewien charakterystyczny sposób fotografowania. Mi się podoba.

Komentarz

• Miłosz G.
                        • 2010
                        • 1

pomysły niektóre masz całkiem ok.
                        tylko zainwestuj w połówki bo strasznie przepalasz niebo. albo baw się w DRI
                        Twitter https://twitter.com/Guzowski_Foto
                        Fanpage https://www.facebook.com/miloszguzow...ografia?ref=hl

Komentarz

• gero

dawno nie nie dodalem, zatem nastepna seria
                          8.
                          http://img221.imageshack.us/img221/1495/img2900hdr2rey.jpg

9.
                          http://img850.imageshack.us/img850/280/img1662re.jpg

10.
                          http://img205.imageshack.us/img205/2359/img0662hdr.jpg

Regulamin pkt 9.
                          Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• Hom_er
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 191

z nich wszystkich 8 - nawet ciekawa, choć kadr kiepski

reszta, od początku - na nie
                            Fiu fiu

Komentarz

Pracuję...