X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariush
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 29

Zamieszczone przez Vitez
    Jeśli chodzi o płeć to kotka

(skąd wiesz? po kolorze, tylko kotki są trikolorkami tak jak tylko kocury są rude - nie mylić z kremowym, mówię o ogniście rudym kolorze! No 1 na milion wyjątek się może trafić jako odchył genetyczny i w 99,9% będzie to bezpłodny osobnik)
    Rispekt x2
    Moje fotografie - http://www.mariuszsarzynski.pl/
    Blog z głupotami - http://photohibition.blogspot.com/

Komentarz

• robgr85
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1719

Zamieszczone przez Vitez
      Jeśli chodzi o płeć to kotka

(skąd wiesz? po kolorze, tylko kotki są trikolorkami tak jak tylko kocury są rude - nie mylić z kremowym, mówię o ogniście rudym kolorze! No 1 na milion wyjątek się może trafić jako odchył genetyczny i w 99,9% będzie to bezpłodny osobnik)
      szacun!
      Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• ewa_olsztyn
        Początki nałogu
        • 2008
        • 311

No Mariusz!
        Dopiero teraz sobie złożyłam autora kotów i chorwackich pejzaży... Masz fankę!

Komentarz

• ewa_olsztyn
          Początki nałogu
          • 2008
          • 311

Zamieszczone przez Vitez
          No 1 na milion wyjątek się może trafić jako odchył genetyczny i w 99,9% będzie to bezpłodny osobnik)
          Dodam, że gen trójkolorowości jest genem letalnym i jedyne (nieliczne) przypadki żywych kotów trójkolorowych płci męskiej w polskiej medycynie weterynaryjnej udokumentowano krótko po ich urodzeniu - zawsze jednak były bardzo słabiutkie, albo obciążone ciężkimi wadami genetycznymi, niezdolne do przeżycia okresu noworodkowego. Zwykle, o ile się w ogóle poczną - giną już w łonie matki.

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Kotka córki coś takiego zmajstrowała:[Kotka pers tricolor, tata czarny swiatowiec].Jedno
            z kociąt to własnie samczyk tricolor.Kotka troskliwie opiekujaca sie kociakami,tego malca wynosiła z gniazda i porzucala.Np.zostawiała wewn, szafy.No ale córka ma charakterek i
            czuwała nad kociną walcząc z uporem kotki,dokarmiając itp. Dwa kociaki trafiły do nas,[mamy trzy]dwa do przyjaciół dzieci a kot Filon... zostal z mamą kotką u córki.Tajemnicę
            zachowań kotki wyjaśniL córce weterynarz.Tego trzeciego koloru jest niewiele.Ot plamka na łapce ale podobno starczy.Filonek jest poteżnym zdrowym kotem ale tylko
            z postury.Z zachowań, to nie.Np,sypia w umywalce [nawet gdy otworzyć wodę się nie ruszy ].Wszystko robi po swojemu.Moze dlatego koty takich odrzucają zreszta czy tylko koty

Komentarz

• Bahrd
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 3053

Też coś takiego pamiętam z "dawnych czasów". Naszej kotce zdarzyło się ze dwa razy wyrzucić młode. Nie wiedzieliśmy wówczas - my dzieciaki - o co chodzi i wkładaliśmy je z powrotem do legowiska by - zwykle na drugi dzień rano - odkryć, że kociątka "nie ma".
              EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• ewa_olsztyn
                Początki nałogu
                • 2008
                • 311

Zamieszczone przez janmar
                Tego trzeciego koloru jest niewiele.Ot plamka na łapce ale podobno starczy.Filonek jest poteżnym zdrowym kotem ale tylko
                z postury.
                Bardzo interesujący przypadek. Ile Filon ma lat? I czy... ten-tego... interesuje się płcią piękną?
                Z zachowań, to nie.Np,sypia w umywalce [nawet gdy otworzyć wodę się nie ruszy ].Wszystko robi po swojemu.
                Wszystko z nim w porządku, wierz mi
                Moze dlatego koty takich odrzucają zreszta czy tylko koty
                A jak się układają dziś jego relacje z innymi kotami?

Komentarz

• pani_od_kotów
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 45

Z tymi kolorami to słyszałam przez lata, ale kiedyś gdzieś widziałam podobno rudą kotkę czy trikolorowego kocura, nie pamiętam, wiem, że to mocno zachwiało teorią. Możliwe w ogóle? Bo kotki rude z białym są, ale to już inna bajka.
                  I kolejna napiszę, że 6 genialne. Tak patrzy, że aż się chce przygarnąć kociaka albo chociaż wesprzeć fundację jakimś datkiem. Zwłaszcza że miałam podobną i aż mi się łezka w oku zakręciła.

Z zachowań, to nie.Np,sypia w umywalce [nawet gdy otworzyć wodę się nie ruszy ].Wszystko robi po swojemu.
                  Też mam jednego takiego. Ale śpi tylko latem, bo umywalka jest chłodna. Zima przytulony do karoryfera.
                  "Deliver me from being perfect and complete"

http://innerlands.deviantart.com | www.ibudzynska.pl

50D | 400D | C 50 f/1.8 mkI | C 18-55 f/3.5-5.6 | C 70-300 IS USM f/4-5.6 | Spedlite 580ex | Helios 58 f/2 i różne pierdoły do makro

Komentarz

• tomback
                    Coś już napisał
                    • 2008
                    • 71

Fotki wspaniałe.Powiedz mi w jaki sposób zostały obrobione ,że są takie czyste?
                    Dzięki.

Komentarz

• Marta Baranowska

Niezłe. Najbardziej 2, ewentulanie 6.

Komentarz

Pracuję...