X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tyrpin
    Coś już napisał
    • 2005
    • 55

[tyrpin] makro

Witajcie, dawno nic nie pisałem, a więc tym razem zapodam fotkę dosyć ciekawą myślę... Fotografowałem drugim zestawem jakieś kwiotki, a na 400L hasała sobie jakaś muszka
    Obróbka zamierzona

pozdrawiam
  • jotes25
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3608

Zdaje się, że to ślepak pospolity. Oj, potrafi zaboleć. Co ciekawe, ukąszenie przez tego owada zapowiada najczęściej nadchodzącą burzę i w moim przypadku na razie sprawdza się to w 100%.

Komentarz

• tyrpin
      Coś już napisał
      • 2005
      • 55

Zamieszczone przez jotes25
      Zdaje się, że to ślepak pospolity. Oj, potrafi zaboleć. Co ciekawe, ukąszenie przez tego owada zapowiada najczęściej nadchodzącą burzę i w moim przypadku na razie sprawdza się to w 100%.
      Faktycznie, masz rację. Ciekawe są te gryzące nas stworzenia - popularnie zwany bąk (giez) też ma ciekawe oczy. Hmm... narzędzie do kąsania ma solidne, trzeba przyznać. Z tą burzą to ciekawe spostrzeżenie
      pozdrawiam

Komentarz

• x-mac
        Początki nałogu
        • 2009
        • 285

Ano jakiś podobny do ślepaka, faktycznie. Oczy jak na wydruku z kamery termowizyjnej, tylko dziwny ten rozkład temperatur...
        O "bardziej klasyczne" ujęcia ślepaka nie pytam, bo pozy św. Franciszka to ja też przy nich nie przyjmuję

1 2 3

Komentarz

• jotes25
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3608

Nazwa pono tredycyjna. Wierzono, że ukąszenie powoduje ślepotę

Komentarz

Pracuję...