X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Aditor
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 16

[Aditor] - Pies i Kot

Proszę o ocene oraz rady

Zdjecie robione C 600D + M42 Helios 44m-4 58mm F2

1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    Ostatnio edytowany przez Aditor; 52852.
  • Samuel Wojtkowiak
    Dopiero zaczyna
    • 2014
    • 25

Odp: [Aditor] - Pies i Kot

Na 1 i 5 przydałaby się większa GO. Chyba lepsze byłoby w tym przypadku jednolite tło...

Komentarz

• Aditor
      Dopiero zaczyna
      • 2014
      • 16

Zamieszczone przez Samuel Wojtkowiak
      Na 1 i 5 przydałaby się większa GO. Chyba lepsze byłoby w tym przypadku jednolite tło...
      Zwierzaki są dość ciężkie do fotografowania i przy okazji męczenia się z ręcznym ostrzeniem trudno mi było zapanować nad tłem. Jeśli chodzi o głębie to juz niczego jaśniejszego nie mam.

Komentarz

• słowiczek
        Uzależniony
        • 2014
        • 759

Zamieszczone przez Aditor
        Zwierzaki są dość ciężkie do fotografowania i przy okazji męczenia się z ręcznym ostrzeniem trudno mi było zapanować nad tłem. Jeśli chodzi o głębie to juz niczego jaśniejszego nie mam.
        1. Dobrałeś nieodpowiednie narzędzia do tej roboty, jeżeli ręczne ostrzenie Cię męczy cykaj statykę. Spróbuj z widokiem, budynkiem, jakąś roślinnością, drzewa, takie tam. Chociaż Twoi modele nie wyglądają na rozbrykanych
        2. GO nie ma nic wspólnego z jasnymi szkłami tylko dlatego, że takie są. Nie jasność zwiększa GO, tylko przymykanie przysłony.
        Poczytaj i spróbuj sam, niekoniecznie na zwierzakach
        https://www.szerokikadr.pl/poradnik/glebia-ostrosci-fotograficzny-srodek-wyrazu.
        Ostatnio edytowany przez słowiczek; 51117.

Komentarz

• zysk
          Pełne uzależnienie
          • 2013
          • 1120

Portret z 3 byłby OK ,ale bez rozmytego ogona,bez poduszki i framugi w tle.
          Helios to na dziś nie potęga , ot tam na bokehy się nada i chyba to wszystko na co go stać.
          "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
          7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Komentarz

Pracuję...