X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • merger
    Uzależniony
    • 2006
    • 619

wedlug mnie:

Zamieszczone przez ukasus
    nr 1 .. wydaję mi się że z noga było by zbyt dużo nie potrzebnej przestrzeni
    by byla kompozycja pelniejsza

wytłumacz mi co jest nie tak w kadrowaniu zdjęcia nr 3 ja nie rozumiem po co tam nogi ..?
    zdjecie numer trzy po prostu mi nie lezy. jakosciowo. glownie przez iso i slabe swiatlo.

hmm w 9 coś jest nie tak z ucięciami .. hehehe .. to to mnie akurat rozbawiło
    9 jest akurat kadrowo ok. ale tak jak powyzej. jakosc.

.. 6 i ewentualnie 10 .. tam można sie przyczepić do uciętych koniczyn .. ale mz kadry ratowały

widzę że przede mną jeszcze dużo nauki .. no chyba że to Ty sie mylisz
    ja sie moge mylic lub nie. mi to szczerze powiedziawszy zwisa jednak biorac dla przykaldu ostatnie zdjecie i jego parametry:
    50mm
    f3.5
    1/500
    iso 1600
    to cos tu nie gra mozna bylo zrobic na mniejszym iso i mniejszej przyslonie i miec lepsze jakosciowo zdjecie. ale to twoje fotki
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• ukasus
      Bywalec
      • 2007
      • 165

Zamieszczone przez merger

ja sie moge mylic lub nie. mi to szczerze powiedziawszy zwisa jednak biorac dla przykaldu ostatnie zdjecie i jego parametry:
      50mm
      f3.5
      1/500
      iso 1600
      to cos tu nie gra mozna bylo zrobic na mniejszym iso i mniejszej przyslonie i miec lepsze jakosciowo zdjecie. ale to twoje fotki
      hmm
      niestety na 1,8 szanse na trafienie ostrością były minimalne .. AF za wolny na taką mała głębie więc trzeba było przymknąć
      Eos system

Komentarz

• andres
        Początki nałogu
        • 2006
        • 257

Zamieszczone przez maxbmx
        pełna klatka do sportu a zwłaszcza 5d nie za bardzo - głównie z powodu 1/160 (synchronizacja z lampą)
        Primo nikt nie mowi że to jest dobre body do sportu aczkolwiek jak się zna jego ograniczenia to spokojnie można nim robic zdjecia sportowe (ukasus sorki za linka w twoim topicu ale tutaj jest dyskusja) http://www.obiektywni.pl/galeria/fotografia-282472.php
        secundo w twoich pracach synchro z lampą jest istotne u nas póki co mniej a nawet gdyby to i 1/250 jest ciut za mało
        kompakcik i stara smiena
        www.sport.3ct-phototeam.pl
        http://whitedreamsphoto.blogspot.com/

Komentarz

• merger
          Uzależniony
          • 2006
          • 619

1/250 jest za malo na prace jedna lampa. przy dwoch jest juz ok
          5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
          430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

Pracuję...