X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Macro

Jeśli ktoś lubi macro na wysokim poziomie to polecam :

Ostatnio edytowany przez Nemeo; 1784.
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

Rewelacja

Komentarz

• heniek
      Uzależniony
      • 2004
      • 614

to są chyba tej osoby..
      Lista wszystkich użytkowników zarejestrowanych na portalu.
      Heniek

Komentarz

• Nemeo
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1757

Zawsze mnie zastanawiało gdzie można znaleźć takie modliszki np.:

albo

Komentarz

• esteper
          Uzależniony
          • 2006
          • 635

Można kupic Ostatnio na allegro widziałem takie jak na pierwszym zdjęciu zamieszczonym przez Nemeo.
          5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• krzypol
            Bywalec
            • 2005
            • 174

Zbieram szczękę. Ciekawe jakim zestawem je robił?

Edit: Doczytałem na plfoto
            Ostatnio edytowany przez krzypol; 2106.

Komentarz

• Saurus
              Początki nałogu
              • 2006
              • 269

O ile Pseudocreobotra wahlbergii (pierwsza fotka) jeszcze w Polsce można dostać, to Idolomantis diabolica już najbliżej chyba tylko u Niemców (ewentualnie Czechów ale nie jestem pewien).
              Ale żaden z nich się raczej na początek nie nadaje, za to jest kilka łatwiejszych w hodowli i również ładnych
              Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
              "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• esteper
                Uzależniony
                • 2006
                • 635

Saurus - a jaki gatunek byś polecał na początek do hodowania ? I jakiej wielkości terrarium dla nich ?

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• Saurus
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 269

Sphodromantis sp. są powszechnie polecane ale ja odradzam ze względu na śmietnik genetyczny - wielokrotne krzyżowanie wsobne i hybrydyzacja w obrębie kilku dostępnych u nas gatunków z tego rodzaju. Mają jedną zaletę - są niesamowicie tanie.
                  Droższe, ale ładniejsze i również łatwe w utrzymaniu są Sibylla pretiosa:

Małe, ale piękne i o ciekawym zachowaniu i również łatwe w hodowli Ceratomantis saussurii - zwróć uwagę na wielkość zdobyczy:

Oczywiście łatwych w hodowli jest więcej, ale wymieniłem gatunki których dostanie w Polsce nie graniczy z cudem a w razie czego jestem w stanie polecić ci konkretnych hodowców którzy mogą je mieć na sprzedaż.

Terrarium - wielkość dostosowujesz wraz z wzrostem owada, nie robi im róznicy wystrój - ja stosuję praktyczny, nie ozdobny wystrój a tylko do zdjęć umieszczam je na ładnym tle.
                  Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
                  "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• esteper
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 635

Dzięki za odpowiedź Gdy już będę w 100% zdecydowany na hodowlę to zgłoszę się w sprawie kontaktu do hodowców. Jakby byli z Wawy żeby odebrac osobiście to już w ogóle by było genialnie W przesyłki takich obiektów to ja nie bardzo ufam. No dobra kończe ten OT

Komentarz

Pracuję...