X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MM-architekci
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2227

Fotografia ślubna - zdjęcia studyjne

Nie wiem czy dzial dobry tylko ale co tam najwyzej dostane becki ;].

Czy ktos moglbym podrzucic strone/galerie/info/album itp w temacie fotografii slubnej ale studyjnej , nie jakies badziewia na tlach bzdurnych , ale "cos" konkretnego , w waszej opini dobrego. Tylko nie mnie oskarzac ze sam nie mam pomyslu i szukam u kogos - duzo mi daje przegladanie roznych galerii i nauka poprzez nie , wyciaganie wnioskow itd. Poki co jakos mi nie idzie ze znalezieniem czegos sensownego wiec moze bardziej doswiadczone osoby cos gdzie widzialy ;]

Ewentualnie drukowany album o takiej fotografii do kupienia gdzies cus.
    no comment...
  • Ernest_DLRS
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1216

Ja niestety nie miałem okazji widzieć dobrych ślubnych zdjęć studyjnych, pewnie za mało szukam, ale z chęcią również zobaczę coś ciekawego w tym temacie. Przyłączam się do prośby MM'a.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• thedoc
      Początki nałogu
      • 2006
      • 328

zwróć uwagę, że na świecie nie ma czegoś takiego jak fotografia ślubna w studio, typu: para młoda z saksofonem, przy kolumnie gipsowej i futrynie okiennej, tudzież ostatnio popularne na tle miarki policyjnej bądź kryształowego żyrandola ja takie coś widuję tylko w Polsce

Komentarz

• Jaqbowski
        Dopiero zaczyna
        • 2008
        • 18

http://www.studionapietrze.pl/zdjecia-studio_slub.htm Dla mnie pierwsza liga jeśli chodzi o ślubną fotografię studyjną. Oraz w zupełnie innej estetyce,lecz również mistrzowskie zdjęcia http://www.wozaczynski.com/studio/index.htm

Komentarz

• Sergiusz
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2708

Zamieszczone przez thedoc
          zwróć uwagę, że na świecie nie ma czegoś takiego jak fotografia ślubna w studio, typu: para młoda z saksofonem, przy kolumnie gipsowej i futrynie okiennej, tudzież ostatnio popularne na tle miarki policyjnej bądź kryształowego żyrandola ja takie coś widuję tylko w Polsce

Jesteś w wielkim błędzie.:-D

Ja mam takie mini albumy z przekrojem fotografii ślubnej na rok 2002, 2003, 2004 i 2005.
          Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• SebaWolf
            Początki nałogu
            • 2006
            • 324

Zamieszczone przez thedoc
            Na świecie nie, ale w Polsce jest i ma się bardzo dobrze, szczególnie dobrze widoczne w mniejszych miasteczkach wystarczy pooglądać witryny sklepowe jakiegoś zakładu foto.
            Zdjęcia na rozkładanym tle przy gipsowej kolumience na plastikowych krzesłach z Biedronki to normalka. W moim rodzinnym mieście są 4 zakłady foto i takie zdjęcia ze studio to podstawowa pamiątka ślubna. Po dodaniu rameczki /pewnie robi się to w Paincie/ takie zdjęcia cieszą przechodniów i wprawiają w zachwyt Młode Pary.
            Dla takich zakładów foto nie istnieje fotografia plenerowa, a jeśli się zdarzy to przeważnie jest to ławeczka w miejscowym parku lub kładka na pobliskim jeziorku.
            Żeby uniknąć konwenasów trzeba wykazać się nie lada wyobraźnią co pokazują przykłady Studia na piętrze i Wozaczyńskiego, to całkiem odmienne spojrzenie na ten temat. Obie rzeczy z małomiasteczkowymi zakładami łączy tylko to, że robi się je w pomieszczeniu zamkniętym.

Komentarz

• Nesla
              Bywalec
              • 2009
              • 107

Zamieszczone przez Jaqbowski
              http://www.studionapietrze.pl/zdjecia-studio_slub.htm Dla mnie pierwsza liga jeśli chodzi o ślubną fotografię studyjną.
              To Wam sie naprawde podoba??

Komentarz

• Sergiusz
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2708

Podoba nie podoba ale jak na „małe miasteczko” to według mnie jest w dechęhttp://www.foto-niesporek.pl/galeria.php?cat=1&subcat=5

Komentarz

• Nesla
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 107

Zamieszczone przez Sergiusz
                  Podoba nie podoba ale jak na „małe miasteczko” to według mnie jest w dechęhttp://www.foto-niesporek.pl/galeria.php?cat=1&subcat=5
                  No to na tle obskurnej sciany z wyluzowana panna mloda jeszcze ujdzie, calkiem fajne, ale cala reszta linkow w tej galerii .. nie no, prosze Cie..

Komentarz

• Loome
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1008

ja sie zgadzam z Sergiuszem - i innymi. wg mnie jak na foto ślubną w studio jest to calkiem ciekawa wersja. Nesla - pokaz ciekawszą

Komentarz

• Sergiusz
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 2708

Te zdjęcia do których podałem linka były robione jakieś siedem lat temu.

Komentarz

• Nesla
                        Bywalec
                        • 2009
                        • 107

Zamieszczone przez Loome
                        Nesla - pokaz ciekawszą
                        Ja watpie, ze kiedykolwiek natkne sie na strone ze slubna fotografia studyjna ktora nie tracilaby kiczem i tandeta. Jesli juz to podana wczesniej:

chociaz tez nie wszystkie.

Komentarz

• Sergiusz
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 2708

A czy sama w sobie suknia ślubna czy zabobony weselno ślubne nie trącą trochę kiczem? Jeśli tak to i na zdjęciach to wyjdzie. Bez tego ten gatunek nie istnieje. Tu też jest na czym oko zaczepić: http://www.jozefpawlowski.art.pl/pic...a/przyroda.htm

Komentarz

• missgruszka
                            Dopiero zaczyna
                            • 2007
                            • 35

Zamieszczone przez Sergiusz
                            Tu też jest na czym oko zaczepić: http://www.jozefpawlowski.art.pl/pic...a/przyroda.htm
                            Ajj. Nie ma...

Ze współczesnych studyjnych zdjęć ślubnych które widziałam podoba mi się najwyżej kilka.
                            galeria na CB
                            zdjęcia ślubne

Komentarz

• Sergiusz
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2708

Ja już gdzieś to napisałem, że fotografia ślubna to śliska sprawa i z tym podoba nie podoba też. Te zdjęcia nie Tobie mają się podobać i w tym tkwi sęk. Reasumując fotografowi, który je robi też nie muszą:-D

Komentarz

Pracuję...