Jeśli to jest Twoja pierwsza wizyta na naszym forum, pamiętaj sprawdź listę najczęściej zadawanych pytań FAQ . Zapraszamy do zarejestrowania się
Z uwagi na kłopoty wbudowanej "szukaczki" zalecamy korzystanie z narzędzia alternatywnego, wyszukiwarki google.
Istnieje kilka sposobów korzystania z narzędzia, najprostsze z nich to:
1. Rozbudowana wyszukiwarka Kolaj-a: http://maciejko.net/cbsearch/
W okienku wpisujemy szukaną frazę a w rozwijanym menu poniżej wybieramy całe forum lub też konkretne podfora.
Szukać możemy na całym forum, tylko w tytułach wątków lub też tylko w postach konkretnego użytkownika. Narzędzie umożliwia również wyłączenie z wyników wyszukiwania tematyki ślubnej.
2. Bezpośrednio przez google http://google.pl
w celu wyszukiwania informacji na CB wpisujemy: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie w tytułach i treści postów
lub: allintitle: szukana_fraza site:canon-board.info - wyszukiwanie wyłącznie w tytułach
Istnieje też możliwość bezpośredniego wyszukiwania googlem, ograniczonego do poszczególnych forów i działów. Aby znaleźć coś w konkretnym dziale konstruujemy zapytanie w następujący sposób: "Canon Board > nazwa_forum > nazwa_działu" "szukana_fraza" site:canon-board.info
np.: "Canon Board > Sprzet Cyfrowy > Canon dSLR" "7D" site:canon-board.info
3. Za pomocą wtyczki do przeglądarki internetowej, którą możemy pobrać w tym wątku: http://canon-board.info/showthread.php?t=22036
Chcą ograniczyć wyszukiwanie do tytułów wątków wpisujemy. allintitle: szukana_fraza
Wyszukiwanie ograniczone do tytułów wątków działa jak wyżej lecz nie wpisujemy już oczywiście "site...."
Wbudowana wyszukiwarka przyjmuje obecnie zapytania złożone z 5 lub więcej znaków i nie zawierające znaków typograficznych ("-" "/" itp.). Znajdzie więc wyniki dla zapytania "plecak", "teleobiektyw" czy "1200L" ale dla "600D","70-200/2.8", "24-70"czy "35/2" już nie.
Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Gość: Jeśli coś działa - nie ruszaj. Jeśli nie działa - udawaj, że tak miało być.
Mam pytanie, czy hosting o pojemności 1GB i transferze danych 180gb na rok wystarczy, aby zrobić na nim strone internetową i umieścić tam galerie z moimi zdjęciami?
1 Gb spokojnie wystarczy na dłuższy czas, 180 Gb transferu też powinno. Chyba że galeria zajmie 1Gb i obejży ją ponad 180 osób w ciągu roku. Musisz sobie policzyć.
Sądze, iż galeria zajmie max 200mb bo bede wrzucał zdjęcia 800x600 i to nie w max jakości, bo przy takim rozmiarze to i tak nie widać różnicy. Dobrze rozumiem, że transfer to rozmiar galerii razy ilość odwiedzin? Jeśli tak, to wychodzi, że strone w ciągu roku odwiedzić będzie mogło tylko 900 osób. Troche mało, chyba, że coś źle policzyłem.
Sądze, iż galeria zajmie max 200mb bo bede wrzucał zdjęcia 800x600 i to nie w max jakości, bo przy takim rozmiarze to i tak nie widać różnicy. Dobrze rozumiem, że transfer to rozmiar galerii razy ilość odwiedzin? Jeśli tak, to wychodzi, że strone w ciągu roku odwiedzić będzie mogło tylko 900 osób. Troche mało, chyba, że coś źle policzyłem.
I zakładasz że wszyscy obejmą dokładnie każde z Twoich zdjęć ?
Wlicz też do swoich obliczeń upload zdjęć który też się odejmuje od transferu...
Ja mam w nazwa.pl transfer 2000Gb i z reguły wykorzystuję jakiś niewielki ułamek tego, na pewno mniej niż 180 Gb (aczkolwiek galeria galerii nie równa).
No tak, nie wziąłem pod uwage tego ze nie wszyscy beda wertować od a do z Narazie chce jak najtaniej, bo szykują sie duże zmiany sprzętowe, a strona tez sie przyda, więc musze pogodzić jedno z drugim, a jak mi transferu zabraknie to sobie po pół roku moge dopłacić żeby było więcej. Narazie planuje serwis klatka.pl bo mają dobre ceny i dobra opinie, potem zobaczymy.
Narazie planuje serwis klatka.pl bo mają dobre ceny i dobra opinie, potem zobaczymy.
klatka.pl? Pierwszy raz słyszę... Ja mam w boo.pl, pluskonto... Limit transferu co prawda dużo mniejszy, ale i tak wykorzystuję max. 30%... No i od pół roku żadnego deadu czy innych problemów...
wszystko zależy od tego jak duże zdjęcia planujesz umieszczać, i jaką oglądalność przewidujesz, myślę że opcja z pierwszego posta spokojnie wystarczy. Większość serwisów hostingowych pozwala na dokupienie dodatkowego transferu w miarę potrzeb.
P.S.
nigdy, przenigdy nie korzystaj z usług domeny.pl
Srednio zdjecie w galerii - 800px na dluzszym boku lub 650px na dluzszym boku - wieksze trzba przewijac. Wielkosc MAX 300kb wychodzi z czego 95% moich zdjec przy jakosci 8-9 - zajmuje pomiedzy 100 a 200kb. Czyli 3-10 zdjec na 1mb.
200mb = 600 - 2000 zdjec
A to juz caaaaalkiem spora galeria. Biorac pod uwage tylko wage zdjec. Wiadomo, dochodzi jakis skrypt, jakis viewer, jakis cms do tego.
Nikt za razem nie obejrzy ani 2000 zdjec, ani 600 Ludzie ogladaja max 10 zdjec w galerii jesli strona jest podzielona na rozne galerie. Z czego pierwsze 5 zdjec ogladaja swiadomie, a pozostale 5 na szybko zeby odwalic i miec swoj spokoj w stylu: sprawdzilem wszystko.
Jesli jest to tylko jedna galeria - taki mix zdjec - to max 30 zeby nie znudzic. Wszystko powyzej 30 to poprostu. Fajnie, nie, tak, fajnie, tak, tak, nie, nie, w tempie 60 zdjec na minute
Wiec liczac nawet po 20 zdjec na galerie to wychodzi 30-100 galerii.
Nikt nie obejrzy 30-100 galerii naraz, biorac pod uwage znudzenie, tlo strony, roznorodnosc a raczej czasami brak roznorodnosci zdjec Stawiam na max 10 galerii. Co daje transfer rzedu 10 galerii x 20 zdjec x srednio 200kb = 40mb na osobe - i to jest i tak moim zdaniem zawyzone.
Tak wiec - 180gb/40mb = 4500 wejsc z obejrzeniem 10 galerii po 20 zdjec w kazdej. Co daje ponad 12 odwiedzin dziennie przez calutki rok, dzien w dzien
Przynajmniej ja tak licze, inni moga inaczej. Ale to sa moje obserwacje osob ogladajacych galerie itp bo swego czasu robilem redukcje galerii u siebie i patrzylem na rekcja roznych osob u ktorych bylem i ogladaly
Ja mam na boo.pl - 8zl za 3 miesiące, 3GB transferu miesięcznie i w razie czego za kolejne (jednorazowe) 8 zl możesz dokupić transferu. Mi w zupełności wystarcza 3GB/miesiąc. Nikt nie przegląda codziennie Twojej galeri od dechy do dechy.
Ja mam serwer w netarteria.pl - 3gb na stronę, 5gb transferu na miesiąc. Mam umieszczone 2 strony: podział 2gb i 1gb i transfery 3gb i 2gb. Większe ilości na stronę ze zdjęciami. Strona zajmuje ok 50mb. Zdjęć jest trochę ponad 100 (+ miniaturki). Nigdy nie wykorzystany został całkowity transfer. To zależy mocno od ruchu na stronie;-)
Prośbę mam, szukam nowego serwera na swoją stronę.
AZ.PL mam już serdecznie dosyć, wirusy, totalna niekompetencja BOK-u, co chwilę coś zmieniają i bazy danych siadają. Co chwilę strona nie działa. Ostatnio mi odpisali, że faktycznie coś jest nie tak, ale nie wiedzą co i żeby szukać pomocy na stronach joomli !!
No bezczelni do granic
Liczę na Wasze propozycje gdzie przenieść stronę.
Z góry dzięki za pomoc
Komentarz