X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • WereWolf
    Coś już napisał
    • 2005
    • 96

Zamieszczone przez Vitez
    Problem jest prosty - sprzedajacy stwierdza "musze miec zaliczke, dopiero wtedy sprowadze bo towar niechodliwy" .
    To nie wieszanie psow a stwierdzanie faktow - 5D za 6 tys zl to towar niechodliwy?
    powiem tak... nie bronię w/w, piszę tylko swoje zdanie...

owszem, 5D za 6 tys. to oferta bardzo atrakcyjna, ale w chodliwości takiego towaru akurat cena nie gra roli, to są dla niego zamrożone pieniądze, a jeśli chodzi o sam towart, to tak... jest niechodliwy i to bardzo... bo w porównaniu do typowych "małpek" za 1-2 tys. naprawdę niewielki odsetek klientów kupi takiego 5D, bo po prostu jest drogi i im niepotrzebny, a dopiero ten, kto chce/rozgląda się za czymś takim będzie wiedział, że ta cena jest wręcz niemożliwa...
    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
    Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• ronja
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 21

Zamieszczone przez forgotten.nature
      .... A jesli bym mial kupic to sprawdzil bym ta firme w urzedzie, sprawdzil jej historie, od ilu lat istnieje, pojechalbym do tej firmy i zobaczyl jak to wyglada. Jesli firma wygladala by OK to bym spisal umowe ....
      Moim zdaniem tu jest właśnie pogrzebany ten cały pies dyskusji ;-) Parę stron wcześniej pisałem o sprawdzeniu firmy. Sęk w tym, że ten dobry człowiek (mam nadzieję, że nie pójdę do sądu za nazwanie go dobrym człowiekiem ) nie podał jakichkoliwek danych, pozwalających na weryfikację rzetelności firmy. Nie wiem, czy czytał tę propozycję (ponoć obserwuje ?), czy też ktoś z utrzymujących kontakt mailowy przekazał mu taką prośbę. Jak dotąd cisza ! I to jest niepokojące. Też wolę Subaru, ale na uczciwych zasadach
      Może zawieśmy dyskusję do czasu, gdy ktoś uzyska dane tej firmy, bądź też ktoś stanie się szczęśliwym posiadaczem sprzętu, który w tej cenie jest ogromnie pożądany przez rzeszę wyznawców !

Komentarz

• K2_verti
        Bywalec
        • 2005
        • 214

witam

przyglądam się wątkowi od początku i nasuwa się kilka oczywistych rzeczy:
        - sprzedawcy na allegro wyciągają na 5D ok 3-6% zysku, czyli sprzedając po 8000, zarabiają max. 400zł-500zł, łatwo więc obliczyć za ile kupują w hurtowniach najczęściej za granicą zachodnią.
        - jeżeli refuby chodzą w takiej cenie, to zawracanie gitary z pośrednikiem z gorzowa.
        - pamiętam dobre czasy gdy kupowało się i sprowadzało sprzęt z hong-konga, obecnie można pomarzyć o takich cenach.... nie licząc kosztów transportu.
        - sciąganie z us też nie wchodzi w grę... minimalnie drożej
        - żaden z dystrybutorów nie da ci takiej ceny na 5d, nawet jak kupisz 50szt.
        - nie wierzę w świętych i elfów.
        - co do sprzedaży bez vatu - pewnie się da i tu może leżeć pies pogrzebany...
        bo obecnie 7900 (najtaniej na allegro) - 22vat to jak w morde strzelił 6160.

no i poczekamy na rozwój wypadków...
        D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Komentarz

• Tomasz1972
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3042

Zamieszczone przez K2_verti
          - co do sprzedaży bez vatu - pewnie się da i tu może leżeć pies pogrzebany...
          bo obecnie 7900 (najtaniej na allegro) - 22vat to jak w morde strzelił 6160.
          6475,41 zł
          no i poczekamy na rozwój wypadków...
          Poczekamy

Komentarz

• scooter
            Uzależniony
            • 2005
            • 856

To ja bardzo chętnie jeszcze dziasiaj biorę bez Vatu za 6500 Ba nwet za 7 tys wezmę

Komentarz

• Tomasz1972
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3042

Zamieszczone przez scooter
              To ja bardzo chętnie jeszcze dziasiaj biorę bez Vatu za 6500 Ba nwet za 7 tys wezmę
              Sprzedawca z realizacją zamówień nie nadąży

A tak całkiem powaznie , to nie pchałbym się w zakup aparatu tej klasy bez sprawdzenia realności transakcji czyli bez możliwości pomacania przed wydaniem jakichkolwiek pieniędzy .

Komentarz

• WaldekA
                Bywalec
                • 2006
                • 246

Może tutaj kupuje? http://www.inteh.co.uk/items.php?id=11259024
                Kiedyś tu była stopka:-)

Komentarz

• ronja
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 21

Zamieszczone przez WaldekA
                  Interesujący adres. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z odbiorem tego rodzaju przesyłki z UK ?

Komentarz

• kjoanna
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 494

jakie ceny! tanio nawet z biletem w dwie strony

CB

Komentarz

• forgotten.nature

Wygląda ciekawie ale...

Shipping from: South Korea
                      Więc raczej w UK się jej nie odbierze. A z Azji to znów ogromne cło. Tak czy siak ciekawa oferta jeśli ma się kogoś kto z Korei wyśle jako paczkę prywatną.

EDIT: Przynajmniej wiadomo że takie ceny gdzieś są, no chyba że ta stronka to też jakiś wałek. Ktoś sprawdzi ?:>
                      Ostatnio edytowany przez Gość; 9479.

Komentarz

• 777
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 536

ta strona to napewno oszusci
                        popatrz na ceny optyki ......Canon 85mm f/1.8 USM EF Lens za 160 euro czyli +/- 640zl :tylko kupowac
                        przeciez takie ceny to nawet w hurtowni nie masz
                        po 2 popatrz na to ze wszystkie szkla przynajmniej na 1 stornie sa przecenione , moim zdaniem po to zeby facet myslal ze trafil na jakies wielkie obnizki i sie cieszy ze kupi cos w super pieniadzach a tak naprawde jest to po to zeby bylo wrazenie wielkich promocji
                        6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          PREMIUM member
                          • 2006
                          • 4250

Zamieszczone przez WaldekA
                          To wałek. Ostatnio lekko zmodyfikowali wygląd strony ale widziałem już ten "sklep" w 2 wersjach pod czteroma innymi adresami.
                          Digart

Komentarz

• lempl
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 684

Zamieszczone przez ronja
                            Interesujący adres. Czy ktoś z Was ma doświadczenie z odbiorem tego rodzaju przesyłki z UK ?
                            Sądząc po cenach, które jak widzę nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, to pewnie ciężko będzie znaleźć kogoś kto ma doświadczenia z ODBIOREM przesyłki.

Komentarz

• jacekxyz
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 105

Zamieszczone przez lempl
                              Sądząc po cenach, które jak widzę nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, to pewnie ciężko będzie znaleźć kogoś kto ma doświadczenia z ODBIOREM przesyłki.
                              Ja przerabialem podobny temat z kamera sony vx 2100 miala byc za 5000 mieli nawet swoja stronke mi to sie wydalo podejrzane ale kumpel sie napalil i zaczelismy z nim dyskutowac w sumie prawie sie umowilismy na odbior itd itp tez oczywiscie byla mowa o firmie ze najpierw kasa potem ogladanie bo niby firmowo zaplombowane koncu gosc nam podal adres odbioru w gdyni w siedzibie firmy niby tak sie zlozylo ze mam tam rodzine sprawdzili adres okazalo sie ze dzielnica nie ciekawa i oczywiscie zadnej firmy tam nie ma, zreszta po kilku dniach kom przestal odopwiadac a strona zniknela, mysle ze w najlepszym razie skonczylo by sie tym ze dostali bysmy po glowie i tyle bysmy kam widzieli, co do 5d za 6kpln panowie po co ta dyskujsa wogole przeciez to jest niemozliwe, znam jednego konkretnego tipa i wiem ze to niemozliwe, no chyba ze spadlo z tira
                              60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Komentarz

• ronja
                                Dopiero zaczyna
                                • 2007
                                • 21

Zamieszczone przez lempl
                                Zamieszczone przez MM
                                To wałek. Ostatnio lekko zmodyfikowali wygląd strony ale widziałem już ten "sklep" w 2 wersjach pod czteroma innymi adresami.
                                Obserwując inwencję rodzimych przewalaczy zawsze można podejrzewać, że jest to możliwe. Masz te adresy ? Chętnie popatrzę. Postaram się złapać znajomego, który od wielu lat handluje z Azją. Pewnie ma swoje metody weryfikacji kontrahenta. Może podpowie coś sensownego.

Zamieszczone przez forgotten.nature
                                Shipping from: South Korea
                                Więc raczej w UK się jej nie odbierze. A z Azji to znów ogromne cło. Tak czy siak ciekawa oferta jeśli ma się kogoś kto z Korei wyśle jako paczkę prywatną.
                                Racja. Za szybko leciałem po stronie. Przed chwilą doczytałem sobie do końca ;-)

Komentarz

Pracuję...