X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12158

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Żebyście wiedzieli jak Nigeria i Ghana na konferencje naukowe się rejestruje
    buhuhu... moge wyciagnac z SQL-a rekordy z konfy, ktorej www i system rejestracji osobiscie prowadzilem ;-)

daja rade, chlopaki. najlepsze jest, ze wszedzie chca zaproszenie. a jak potem sp... na terenie Polski (albo jeszcze nawet nie) to z prawa unijnego dobieraja sie do tylka temu, kto zaproszenie wystawi
    www albo tez flickr

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Zamieszczone przez akustyk
      daja rade, chlopaki. najlepsze jest, ze wszedzie chca zaproszenie. a jak potem sp... na terenie Polski (albo jeszcze nawet nie) to z prawa unijnego dobieraja sie do tylka temu, kto zaproszenie wystawi
      Hę? Takie kretyńskie prawo mamy?

Do mnie kiedyś nawet jakaś grupka dzwoniła. Strasznie śmieszni byli.
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Zielony
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2928

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
        Żebyście wiedzieli jak Nigeria i Ghana na konferencje naukowe się rejestruje
        buhuhu... moge wyciagnac z SQL-a rekordy z konfy, ktorej www i system rejestracji osobiscie prowadzilem ;-)

daja rade, chlopaki.
        Możecie napisać o co dokładnie chodzi??
        W sensie, że kradną sprzęty (laptopy etc) na tych konferencjach czy co?
        sigpic

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Nie, rejestrują się przez net, chcą wydębić zaproszenie z uniwersytetu, żeby dostać wizę do UE. Chyba. Pisza dużymi literami i w języku Kalego
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12158

Zamieszczone przez Zielony
            Możecie napisać o co dokładnie chodzi??
            W sensie, że kradną sprzęty (laptopy etc) na tych konferencjach czy co?
            mysmy na nich uwazali, ale slyszalem o sytuacji, ze ktos bodajze z Niemiec kilku Afrykanczykom wyslal takie zaproszenia. na konferencje nie dotarli bo sie uplynnili zaraz po przekroczeniu granic UE. chairman odpowiedzialny za konfe mial ostra zabawe z BSD (ichnie KGB/ABW czy jak to tam sie nazywa) zeby wyjasnic, ze chcial dobrze i nie wiedzial co sie swieci
            www albo tez flickr

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Ja też parę zaproszeń wysłałem, dzwonili do mnie z ambasady w nigerii czy ghanie i pytali, o co biega. Powiedziałem jak było więc pewnie nawet wizy nie dostali

Ale mieliśmy faceta z Iranu, normalnego naukowca (o ile to nie sprzeczność) i w związku z tym nachodziła mnie potem policja i ABW. Czy aby nie terrorist.

Komentarz

• zabol
                Uzależniony
                • 2005
                • 643

miałem taką sytuację ze szkłem 24-85 USM wystawiłem na allegro i po jakims czasie pisze do mnie Susan z nigeri ze chce ten obiektyw dla swojego jak to nazwała "bro" i ze mam wysłać jej dane do przelewu. Całe szczęście w między czasie udało mi się sprzedać sprzęt w polsce...

Komentarz

• Zielony
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2928

...na konferencje nie dotarli bo sie uplynnili zaraz po przekroczeniu granic UE.
                  Aaaa! Teraz już rozumiem. A mówią, że to Polacy są od kombinowania
                  Swoją drogą odnośnie tych konferencji etc. to słyszałem o akcji, że normalni ludzie tj. złodzieje ładnie przebrani w garniaki itd wkręcają się na takie konferencje i wynoszą laptopy czy tam inne cuda - jak się uda.
                  Nawet nie podpada jak ktoś wychodzi z cudzym laptopem bo z reguły każdy tam ma laptopa. Sprawa dotyczyła też niestety Polaków w UK - z tego co slyszałem
                  sigpic

Komentarz

• robsonikus
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 171

Historia jak najbardziej znana. W tamtym roku mialem podobna przygode na allegro. Sprzedawalem laptopa thinkpada, byl uszkodzony. Otrzymalem maila od goscia z Nigerii, ten sam bank i podobne działanie co by bylo smieszniej facet chcial kupic laptopa na prezent urodzinowy dla swojej corki odpisalem mu ze laptop jest uszkodzony, ale jemu to w niczym nie przeszkadzalo. Zastanawialem sie czy gdzies tego nie zglosic, ale dalem sobie ostatecznie spokoj, mialem tylko niezly ubaw. Z taka przesylka zawartoscia organiczna moznaby pomyslec, facet niezle by sie zdziwil.

Komentarz

• Zielony
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2928

Zamieszczone przez robsonikus
                      Z taka przesylka zawartoscia organiczna moznaby pomyslec, facet niezle by sie zdziwil.
                      Tylko podprowadź od sąsiada - na wypadek jakby DNA badali. Będziesz wtedy 'czysty'
                      sigpic

Komentarz

Pracuję...