Nie. Nie ufam. a czy osoba polecajaca inne aukcje czy Beate sprawdzila? przeciez o to chodzi zeby dawac namiary. Jak mnie interesowala sprawa zwrotow z Canona to zadzwonilem konkretnie i dostalem informacje ktore przekazalem. ZNalazlem taka aukcje i podalem. Komus zalezalo na tanim body... ta aukcja oferuje tanio. A to ze sprzedawca nieuczciwie troche dal opis, ja nie zweryfikowalem.
X
-
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje -
Między innymi sam dawałem namiary na Beatę Suska
i nie widzę powodów, by uznawać że ktoś tam kogoś oszukuje! :-)
Jeśli przejrzysz stronę z wystawionymi przez beata.su przedmiotami
to zauważysz, że występują tam te same towary tańsze i droższe.
Przy droższych jest informacja o fakturze VAT 22%.
Co do gwarancji, to z tego co pamiętam z rozmów handlowych
oraz z tego, co w tej chwili przeglądam w opisach aukcji,
Beata Suska zawsze podaje, że jest gwarancja 12 miesięcy.
Jeśli jest realizowana w Canon Polska, to takie info dopisuje.
Jeśli realizowana jest przez Jej sklep to opisuje tylko "gwarancja 12 miesięcy"
i jak się coś dzieje ze sprzętem, to wiezie go do Niemiec
(z czym zresztą nie ma większego problemu, bowiem jeździ tam
zazwyczaj dwa razy w miesiącu).
Reasumując - nie wszyscy kłamią i oszukują...
:-)Komentarz
-
no i po problemie, kupiłem body w Media Markt, cena 4099zł. Gwarancja bez problemu, moge zamienić na inny model, a w ciągu tgodnia moge zwrócić, jutro będe miał 24-105 L do testów w cenie 3600 zł. Idę rozgryzać instrukcję. Trochę sę dziwnie czuję po przesiadce z NIKONA D50

, kilka dni i się przyzwyczaję. Pozdrawiam 

Ostatnio edytowany przez wprawka; 9530.Komentarz
-
Ja kupilem u TIPA za 3600no i po problemie, kupiłem body w Media Markt, cena 4099zł. Gwarancja bez problemu, moge zamienić na inny model, a w ciągu tgodnia moge zwrócić, jutro będe miał 24-105 L do testów w cenie 3600 zł. Idę rozgryzać instrukcję. Trochę sę dziwnie czuję po przesiadce z NIKONA D50

, kilka dni i się przyzwyczaję. Pozdrawiam 

60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II StofenKomentarz
-
... a jeśli chodzi o sprzedawcę beata.su to sprawdziłem i jest to solidna firma, nawewt konkurencja wyraża się o nich pochlebie. Są rzetelni, towar mają na miejscu można podjechać i sprawdzić, przetestować na miescu. ):

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
jedyny minus to problem z gwarancją

Komentarz
-
Właśnie w/w chciałem kupić T 17-50 f2,8 - czekam na info odnośnie gwarancji.
Pewnie jest tak jak u Cichego i innych - czyli za ich pośrednictwem.
Ale wstrzymam sie na razie dopóki odpowiedzi nie dostanę.
Mam tam po drodze więc dlatego u nich chciałem zakupić w/w towar - nie płace za przesyłkę i wybieram najlepszy z możliwych obiektyw.5D +Komentarz
-
Witam wszystkich,
Co możecie powiedzieć o Gandinim? Oferuje gwarancję 12 m-cy Canon Polska + 12 miesięcy za jego pośrednictwem zapewne w Niemczech.
I pytanie z troszkę innej beczki:
Czy karta gwarancji europejskiej musi być podbita przez sklep mieszczący się w Polsce żeby była honorowana przez Canon Polska ? Zakładam, że otrzymuję w Polskim sklepie dowód zakupu w postaci paragonu.
Dziękuję za odpowiedzi.link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L
Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
Komentarz
-
Właśnie reklamuję Tamiego 28-75 u Beaty.Su ( to chyba ta sama osoba, co BeaBlysk )
Pojechal do Niemiec i czekam az wroci, ma to potrwac tydzien - zobaczymy
Skasowali mi ;(Komentarz
Komentarz