X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

Nie. Nie ufam. a czy osoba polecajaca inne aukcje czy Beate sprawdzila? przeciez o to chodzi zeby dawac namiary. Jak mnie interesowala sprawa zwrotow z Canona to zadzwonilem konkretnie i dostalem informacje ktore przekazalem. ZNalazlem taka aukcje i podalem. Komus zalezalo na tanim body... ta aukcja oferuje tanio. A to ze sprzedawca nieuczciwie troche dal opis, ja nie zweryfikowalem.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Kubek
      Bywalec
      • 2005
      • 172

Zamieszczone przez JaBlam
      [...] Ktos tez pisal ze Beata Eu ma tanio.. tylko ze Beta nie napisala ze posredniczy w gwarancji i ze to gwarancja nie PL na 99 % tez bez faktury Jak widac nabrac sie latwo mozna))
      [...]
      Zamieszczone przez JaBlam
      [...] a czy osoba polecajaca inne aukcje czy Beate sprawdzila? przeciez o to chodzi zeby dawac namiary. [...]
      Między innymi sam dawałem namiary na Beatę Suska
      i nie widzę powodów, by uznawać że ktoś tam kogoś oszukuje! :-)
      Jeśli przejrzysz stronę z wystawionymi przez beata.su przedmiotami

to zauważysz, że występują tam te same towary tańsze i droższe.
      Przy droższych jest informacja o fakturze VAT 22%.

Co do gwarancji, to z tego co pamiętam z rozmów handlowych
      oraz z tego, co w tej chwili przeglądam w opisach aukcji,
      Beata Suska zawsze podaje, że jest gwarancja 12 miesięcy.
      Jeśli jest realizowana w Canon Polska, to takie info dopisuje.
      Jeśli realizowana jest przez Jej sklep to opisuje tylko "gwarancja 12 miesięcy"
      i jak się coś dzieje ze sprzętem, to wiezie go do Niemiec
      (z czym zresztą nie ma większego problemu, bowiem jeździ tam
      zazwyczaj dwa razy w miesiącu).

Reasumując - nie wszyscy kłamią i oszukują...
      :-)

Komentarz

• wprawka
        Coś już napisał
        • 2007
        • 52

no i po problemie, kupiłem body w Media Markt, cena 4099zł. Gwarancja bez problemu, moge zamienić na inny model, a w ciągu tgodnia moge zwrócić, jutro będe miał 24-105 L do testów w cenie 3600 zł. Idę rozgryzać instrukcję. Trochę sę dziwnie czuję po przesiadce z NIKONA D50 , kilka dni i się przyzwyczaję. Pozdrawiam
        Ostatnio edytowany przez wprawka; 9530.

Komentarz

• jacekxyz
          Bywalec
          • 2007
          • 105

Zamieszczone przez wprawka
          no i po problemie, kupiłem body w Media Markt, cena 4099zł. Gwarancja bez problemu, moge zamienić na inny model, a w ciągu tgodnia moge zwrócić, jutro będe miał 24-105 L do testów w cenie 3600 zł. Idę rozgryzać instrukcję. Trochę sę dziwnie czuję po przesiadce z NIKONA D50 , kilka dni i się przyzwyczaję. Pozdrawiam
          Ja kupilem u TIPA za 3600
          60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Komentarz

• wprawka
            Coś już napisał
            • 2007
            • 52

... a jeśli chodzi o sprzedawcę beata.su to sprawdziłem i jest to solidna firma, nawewt konkurencja wyraża się o nich pochlebie. Są rzetelni, towar mają na miejscu można podjechać i sprawdzić, przetestować na miescu. ):
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            jedyny minus to problem z gwarancją
            Ostatnio edytowany przez wprawka; 9530. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• borkomar
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1083

Właśnie w/w chciałem kupić T 17-50 f2,8 - czekam na info odnośnie gwarancji.
              Pewnie jest tak jak u Cichego i innych - czyli za ich pośrednictwem.
              Ale wstrzymam sie na razie dopóki odpowiedzi nie dostanę.
              Mam tam po drodze więc dlatego u nich chciałem zakupić w/w towar - nie płace za przesyłkę i wybieram najlepszy z możliwych obiektyw.
              5D +

Komentarz

• krzysp
                Bywalec
                • 2006
                • 133

Witam wszystkich,
                Co możecie powiedzieć o Gandinim? Oferuje gwarancję 12 m-cy Canon Polska + 12 miesięcy za jego pośrednictwem zapewne w Niemczech.
                I pytanie z troszkę innej beczki:
                Czy karta gwarancji europejskiej musi być podbita przez sklep mieszczący się w Polsce żeby była honorowana przez Canon Polska ? Zakładam, że otrzymuję w Polskim sklepie dowód zakupu w postaci paragonu.

Dziękuję za odpowiedzi.
                link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

• suchyHc
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 504

Właśnie reklamuję Tamiego 28-75 u Beaty.Su ( to chyba ta sama osoba, co BeaBlysk )

Pojechal do Niemiec i czekam az wroci, ma to potrwac tydzien - zobaczymy
                  Skasowali mi ;(

Komentarz

Pracuję...