X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RafalK
    Bywalec
    • 2005
    • 104

Jeśli chodzi o MacBooka i Aperture - to radzilbym przed zakupem zobaczyć, jak one ze sobą współpracują (jak dla mnie karta grafiki w MB jest zbyt mało wydajna - MBPro pewnie znacznie lepiej sobie daje rady z tym softem). Z tym, że prócz Aperture jest jeszcze parę innych programów, które warto rozważyć (a na pewno sprawniej będą działać na MacBooku) - np. Lightroom, DxO Optics Pro, czy nawet Bridge (beta trójki pokazuje, że będzie to całkiem fajne narzędzie) + PS, z którego, jak zrozumiałem, nie zamierzasz zrezygnować. Excel na dziś bangla w trybie emulacji (co nie znaczy, że źle), MS zapowiedział, że kolejna wersja Office pod OSX będzie już działać na intelach natywnie.
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Komentarz

• hjagien
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 15

Byłem u kumpla sprawdzić jak sie pracuje na Macu ... moje wrażenia są takie że:
      - Wizualnie extra
      - Mac Os - Tiger - nie jest przystosowany do Intelowskiego Core ... i to się czuję (nie tylko w MS Office) Może Leopard odkryje wszystkie zalety tego sprzętu .... ale na razie to średnio i to nawet z apple'owymi aplikacjami.
      - generalnie cala obsługa ... jako że jestem przyzwyczajony do Windy nie jest jakaś tam User F. ... ale chyba idzie się przyzwyczaić...... i polubić.
      - matryca 13 ... nieco chyba dla mnie za mała ..... a na Mac Pro chyba mnie na razie nie stać .....
      i jednak chyba zdecyduję się na wspomnianego wyżej HP , Ewentualnie Toshibę o podobnej konfiguracji .. decydująca jest większa matryca ... i ......... przyzwyczajenia ..... a wszystko pieczętuje cena.

Dziękuję za odzew na moje pytanie. Pozdrawiam
      -----------------------------------------------------------------------

Komentarz

• kaen
        Coś już napisał
        • 2006
        • 77

Zamieszczam to jako ciekawostkę wartą przemyślenia

Komentarz

• DoMiNiQuE
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3548

Zamieszczone przez kaen
          http://www.internetnews.com/security...le.php/3667201
          Zamieszczam to jako ciekawostkę wartą przemyślenia
          Ten artykul to maksymalna zenada albo jakis przedwczesny primaprilis.

A tutaj po polsku http://wiadomosci.onet.pl/1508040,18,1,1,,item.html

Komentarz

• focus
            Bywalec
            • 2006
            • 182

możecie podpowiedzieć jaka może być alternatywa dla Macbook Pro 15", w PC?
            rozdzielczość 1440 x 900, procek około 2,2 GHz ?

chciałbym sobie to zestawić w kontekście ceny...
            z góry dzięki

Komentarz

Pracuję...