X
-
-
Jak lubisz przepłacać to czemu nie, mnie zamiennik BP-511 oferowali za osiemdziesiąt kilka złotych :-)
Bo się niestety przestawili na amatorskiego klienta. A i sklepiki małe więc za dużo tam nie upchasz.Poza tym właśnie to mnie śmieszy najbardziej - oficjalny dystrybutor Canona - wchodzisz i na sklepie jest kilka amatorskich szkieł Canona i puszki tylko z najniższej półki.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Orientuję się w cenach i akurat te aku były w podobnych cenach jak w necie. A jak ktoś lubi przepłacać, to właśnie jego wysłałbym na Widok.
Ale chyba to nie zmienia postaci rzeczy, że śmiesznie brzmi porównanie "oficjalny dystrybutor Canona" z jego zasobami sklepowymi. Poza tym sklepiki może i nieduże, ale dwa.Bo się niestety przestawili na amatorskiego klienta. A i sklepiki małe więc za dużo tam nie upchasz.Komentarz
-
Filtry Hi-Tech też mają w takich cenach jak na allegro... tzn z cennika RaysFoto. Ale muszla oczna Eb, za którą skasowali mnie 49,50 przy widoku leżała sobie za 30 czy 35 zł... drobna różnica
Były nawet trzy. A śmieszne to jest niestety to, że w milionowej aglomeracji nie ma sklepu foto z prawdziwego zdarzenia (nie obrażając tych dwóch z materiałami do fotografii analogowej, bo dobre są, ale oferta, nazwijmy to, dla klienta niszowego)Ale chyba to nie zmienia postaci rzeczy, że śmiesznie brzmi porównanie "oficjalny dystrybutor Canona" z jego zasobami sklepowymi. Poza tym sklepiki może i nieduże, ale dwa.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Hm, swoją drogą używany ef 35mm f/2 w komisie no1 kosztował 1100... a nówka w ABFoto - 1050 zł
Kiedy ze znajomą szedłem kupić dla jej chłopaka "drobiazg pod choinkę" do nowego aparatu, miły pan z no1 elokwentnie zaproponował 70-200/4 L
No i należy pamiętać, że nie ma jednego sklepu najtanszego w całym zakresie asortymentu, po prostu najlepiej porównać No1/ABfoto/Foto-raj/inne pod kątem danego szkła/puchy i kupić najtaniej
Komentarz
-
I tu się zgodzę. Dla mnie sklep przy ul. Widok to dno, bo po prostu prawie nic nie ma. Na ul Dubois jest jeszcze gorzej. Z kolei No 1 jest jedynym sklepem, gdzie jest trochę sprzętu i jest to dla mnie przewaga. Co do cen, to z tym już bywa różnie - używany sprzęt jest rzeczywiście drogi, ale myślę, że tutaj wina wrocławskiej giełdy, gdzie ceny są wręcz bezsensowne i na pewno nie konkurencyjne. A właściciel No 1, jak wiadomo, na giełdzie zaczynał swój interes, więc dokładnie wie jaką ma konkurencję...Komentarz
-
w foto-raj 5499zł więc jeszcze drożej a własnie tam kiedyś fuji kupowałem i cena była ok
a co do tego No1 macie jakieś namiary na to bo w necie nie moge nic znaleść a w polsce będę tylko kilka dni i wtedy szukać to już bedzie za późnoCanon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 f/2.8 IS USM |Canon 85 f1.2 USM |Canon 35 f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3
martinbartnicki.comKomentarz
-
No jedyna, można pomacać... a i to głównie Sigmy :-)
Na giełdzie nie jest tak strasznie i trafiają się dobre okazje. Panom z giełdy Allegro popsuło interes.Co do cen, to z tym już bywa różnie - używany sprzęt jest rzeczywiście drogi, ale myślę, że tutaj wina wrocławskiej giełdy, gdzie ceny są wręcz bezsensowne i na pewno nie konkurencyjne. A właściciel No 1, jak wiadomo, na giełdzie zaczynał swój interes, więc dokładnie wie jaką ma konkurencję...
Zamieszczone przez Shark-uka co do tego No1 macie jakieś namiary na to bo w necie nie moge nic znaleść a w polsce będę tylko kilka dni i wtedy szukać to już bedzie za późnoOstatnio edytowany przez MacGyver; 5293.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Komentarz
-
Ostatnio jest głównie Sigma (należą do ich sieci dystrybucyjnej, prowadzą wypożyczalnię). A czy mam uraz, nie nazwał bym tego tak, czasami tam chodzę, ale mam o nich złe zdanie bo o co nie zapytam to próbują mnie naciągnąć albo podają mi niesprawdzone informacje, twierdząc że są pewne. Ostatnio kupowałem slajd dla dziadka (sam nie używam, więc mam słabe rozeznanie) to próbowali mi nawciskać takich kitów że uszy puchły. Facet nie znał się na tych slajdach, tak samo jak ja, ale grał wielkiego szpeca i gadał totalne, nie mające nic wspólnego z rzeczywistością bzdury.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
Komentarz