X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Max_im
    Uzależniony
    • 2006
    • 668

paweleverest
    było im zapłacić zaszybkę i zabrać aparat
    jak by ściągnęli to dostarczyłbyś aparat do wymiany
    ".......abym ochronił wyobraźnię przed złudzeniem, że nowszy aparat zmieni mnie w lepszego fotografa." A Mroczek

Komentarz

• czumba
      Coś już napisał
      • 2006
      • 98

Zamieszczone przez ripek
      Co mnie obchodzi że ktoś (użytkownik-amator***) sobie na wakacjach zabrudził piaskiem aparat i muszę czekać z moją poważną awarią gdy jemu naprawią. Oczywiście w tym czasie nie mogę zarabiać "na chleb".
      A co mnie amatora obchodzi twoje zarabianie na chleb?
      Wszyscy ZAWODOWCY! jakich znam z branży foto dysponują kilkoma puszkami

jaki kraj tacy zawodowcy

Komentarz

• ripek
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1486

Zamieszczone przez czumba
        A co mnie amatora obchodzi twoje zarabianie na chleb?
        Wszyscy ZAWODOWCY! jakich znam z branży foto dysponują kilkoma puszkami

jaki kraj tacy zawodowcy
        Kto powiedział że mam jedną? I od kiedy ilość body jest wprostproporcjonalna do "zawodostwa" ? Czy jak mam 4 puszki zamiast 2 to jestem 2x zawodowszym zawodowcem ?

I pytanie - co masz do naszego Kraju?

Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz
        A przepraszam, w czym jesteś lepszy od amatora, który płaci takie same pieniądze za aparat, oraz takie same pieniądze za obiektywy? Że zarabiasz tym na życie? A kogo w tym momencie to obchodzi? Zapłaciłeś w sklepie dokładnie takie same pieniądze...
        Powiedziałem że jestem lepszy? Po prostu twierdzę, że powinny być dwie osobne linie serwisowe.

Klienci sieci komórkowych są podzieleni na indywidualnych / biznesowych, klienci w banku też. Są dwie kolejki. Czy to oznacza że biznesowi są lepsi od innych? Nie. Po prostu chodzi o fakt że ktoś używa sprzętu nie do zabawy/przyjemności tylko do poważnych rzeczy i jest związany terminami.
        Ostatnio edytowany przez ripek; 2691. Powód: Automerged Doublepost
        Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• czumba
          Coś już napisał
          • 2006
          • 98

Zamieszczone przez ripek
          Klienci sieci komórkowych są podzieleni na indywidualnych / biznesowych, klienci w banku też. Są dwie kolejki. Czy to oznacza że biznesowi są lepsi od innych? Nie.
          Tak, są lepsi. Przynoszą dla operatora/banku co miesiąc worek pieniędzy.
          Ty serwisowi jesteś obojętny bo skasują od ciebie tyle samo co od amatora.
          Bardziej bym serwis ukierunkował w stronę np takiej pralni - chcesz termin ekspresowy to za niego zapłać x2. To by było uczciwe a nie jak się domagasz dyskryminacja amatora.

Zamieszczone przez ripek
          I pytanie - co masz do naszego Kraju?
          Ubolewam, że w nim żyje JESZCZE 31% "dewiantów umysłowych"

Komentarz

• ripek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1486

chcesz termin ekspresowy to za niego zapłać x2.
            Takie coś jeden z panów mi proponował. Wykonując drugi telefon zapytałem o tą opcję i juz jej nie było Podobno awaria była zbyt duża.

Ubolewam, że w nim żyje JESZCZE 31% "dewiantów umysłowych"
            Uff a już myślałem że coś do mnie masz :P

Komentarz

• Łukasz Unterschuetz
              Początki nałogu
              • 2006
              • 298

ripek/ z tego co wiem, to jest jakiś klub canona dla pro (było o tym kiedyś na forum). Wystarczy mieć dwa body jedno cyfrowe i ileś tam L'ek. Wtedy jak oddasz do serwisu body, to dodstaniesz zamienne, a naprawa będzie szła poza kolejką...

Myślę, że jest to świetna propozycja dla zawodowców :>
              http:/strzelamkulture.pl

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

ripek/ z tego co wiem, to jest jakiś klub canona dla pro (było o tym kiedyś na forum). Wystarczy mieć dwa body jedno cyfrowe i ileś tam L'ek. Wtedy jak oddasz do serwisu body, to dodstaniesz zamienne, a naprawa będzie szła poza kolejką...

Słowo-klucz to CPS. Od razu uprzedzę - nie w Polsce.

Komentarz

• ripek
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1486

Ileśtam elek mam Body jeszcze nie jednocyfrowe ale w przyszłym roku.

No ale co z tego jak tego w Polsce nie ma. Chyba według Canona to w Polsce bizony się jeszcze pasą :/

Tymczasem dostałem odpowiedź od Canon USA:

Dear xxxxxxx:

Thank you for writing to us regarding the shutter mechanism issues with
                  your EOS 30D. We value you as a Canon customer and appreciate the
                  opportunity to assist you.

You have contacted Canon USA product support. Since you are living
                  overseas and we are unable to receive from or ship to addresses outside
                  the United States, we recommend that you contact Canon Poland by going
                  to www.canon.pl. We apologize for any inconvenience.

Please let us know if we can be of any further assistance with your EOS
                  30D.

Thank you for choosing Canon.

Sincerely,
                  Ładnie odbijają piłeczkę, powinni w ping-ponga grać
                  Ostatnio edytowany przez ripek; 2691.

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18766

Zamieszczone przez ripek
                    (....)
                    Ładnie odbijają piłeczkę, powinni w ping-ponga grać
                    No ale tak na logikę to czego Ty się spodziewałeś - że przyjadą zza oceanu do Ciebie do domu i naprawią puszkę ?
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• ripek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1486

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      No ale tak na logikę to czego Ty się spodziewałeś - że przyjadą zza oceanu do Ciebie do domu i naprawią puszkę ?
                      Nie. Po prostu że przyjmą do wiadomości to Specjalnie napisalem że chcę się pożalić i piszę do nich a nie do polskiego oddziału bo mnie oleją

Komentarz

• Macio
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 183

Zamieszczone przez ripek
                        Nie. Po prostu że przyjmą do wiadomości to Specjalnie napisalem że chcę się pożalić i piszę do nich a nie do polskiego oddziału bo mnie oleją
                        No ale olali Cie podwójnie :P Wiadomo że Canon EU nie odpisze, skoro PL ma to gdzieś. Ja jestem bardzo ciekawy kiedy przyślą moją szybkę do 580EX - ile to już trwa ? Z 2 miesiące ? Kasę mają na koncie a robią takie jaja że ja p.....

Komentarz

• ripek
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1486

Zamieszczone przez Macio
                          No ale olali Cie podwójnie :P Wiadomo że Canon EU nie odpisze, skoro PL ma to gdzieś. Ja jestem bardzo ciekawy kiedy przyślą moją szybkę do 580EX - ile to już trwa ? Z 2 miesiące ? Kasę mają na koncie a robią takie jaja że ja p.....
                          Gadałem z nimi osobiście i stwierdzili że zamówili

Komentarz

• paweleverest
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1138

Moja szybka do 5D ma być w poniedziłek - jest szansa że w środe sprzęt bedzie u mnie - kurcze nawet nie przypuszczałem że tak można tęsknic za kawałkiem metalu

Komentarz

• paweleverest
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1138

Wreszcie po prawie trzech tygodniach aparat jest juz w domu - odpowiadając sobie sam na pytanie koszt wymiany szybki LCD + czyszczenie samego wyświetlacza to 200zł dodatkowo dochodzą koszty transportu bo nie obejmuje tego gwarancja.

Komentarz

• konradl
                                Uzależniony
                                • 2004
                                • 980

Zamieszczone przez paweleverest
                                Wreszcie po prawie trzech tygodniach aparat jest juz w domu - odpowiadając sobie sam na pytanie koszt wymiany szybki LCD + czyszczenie samego wyświetlacza to 200zł dodatkowo dochodzą koszty transportu bo nie obejmuje tego gwarancja.
                                No, no... Niech bedzie 20-40 zl taka szybka + 170 zł wklejenie jej na miejsce...
                                Chce tam pracowac...

Komentarz

Pracuję...