X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

Zamieszczone przez mc24
    Towar musi byc z dystrybucji kraju, w ktorym mieszkasz. Takie sa warunki.

O to zes pojechal Aparat ma byc zakupiony w jednym z krajow bioracych udzial w promocji CashBack. To chyba byloby idiotyczne jak w Niemczech ten aparat kosztowalby mnie 3500 a w PL 4300 wiec zeby dostac Cashback musialbym go w PL kupic To wolalbym Niemiecki i wiecej kasy zaoszczedzic niz jeszcze wysylac i czekac miesiace az pienadze przysla z Canona. Na 5 sztuk sprzetu objetego Cashbaciem mam tylko jedna z PL. Reszta to zbieranina z 3 krajow. Na wszystkie dostalem Cashback
    Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Drozdi
      Początki nałogu
      • 2006
      • 418

Zamieszczone przez adalbert
      arturs ma w 100% rację.
      Drozdi - gratuluję dobrego samopoczucia - jeśli będziesz w ciemno przyjmował wszelki kit serwowany przez niedoinformowanych sprzedawców - to się kiedyś na tym przejedziesz, czego Ci oczywiście nie życzę.
      SPRAWDZIĆ U ŹRÓDŁA - to żelazna zasada - a takim z pewnością nie jest żaden pan za ladą - zamiast wprowadzać w błąd użytkowników forum - proponuję zapoznać się z warunkami cash-backu, poczytać posty na CB na ten temat, etc...
      No i wyslalem jeszcze jednego maila do tej firmy, dlaczego wprowadzaja klientow w blad, wypisujac, ze towar z EU nie podlega CASH BACK'owi.

Dostalem taka odpowiedz:

Hallo,
      unsere EU-Ware wird meist ohne Original-Karton ausgeliefert, da sie aus
      großen Sets stammt.

Daher ist diese NICHT Cash-Back fähig.
      Tlumaczac:
      Nasze EU-towary zostaja bez oryginalnego kartonu wysylane, poniewaz z duzych "kompletow" pochodza.

Dlatego promocja nie jest mozliwa.
      Moze lepiej jednak wierzyc sprzedawcom, a nie z gory zakladac, ze laduja kit?

... Panowie, to sa Niemcy

Ordnung muss sein!
      - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

• adamski

W
        Pisałeś chyba o firmie, a nie handlarzu "szrotu" i dlatego koledzy tak odpowiadali.
        Ordnung muss seien ? Ale dopiero po 2-gim @ ! :-)
        Pozdrawiam.

Komentarz

• orte
          Bywalec
          • 2006
          • 172

Zamieszczone przez Drozdi
          ... Panowie, to sa Niemcy

Ordnung muss sein!
          Niemcy to byli przed zjednoczeniem
          Teraz to ciężko z tym Ordnungiem

Widziałem już niemało niemców (nie turków, afganów czy innych jugoli) co sprzedają np. auta z kręconym licznikiem, to też jest Ornung ?

Te "duże" komplety to zestawy z obiektywami zapewne, ale wtedy też każdy element ma swój oryginalny kartonik, czy się mylę ?
          Pewnie te twoje "porządne niemcy" sami zainkasowali (-ją) Cashback

Komentarz

• Drozdi
            Początki nałogu
            • 2006
            • 418

Zamieszczone przez orte
            Widziałem już niemało niemców (nie turków, afganów czy innych jugoli) co sprzedają np. auta z kręconym licznikiem, to też jest Ornung ?
            Moze i jest to Ornung, bo nie wiem co to znaczy ...
            Skonczylem studia w Niemczech i wiem, ze u nich jest Ordnung. Niestety, (a dla mnie stety) nie poznalem Niemcow, o ktorych wyzej napisales.

Wszedzie mozna spotkach ludzi z marginesu, wiec takie uogolnianie, zostaw dla siebie ...

Wszystko zalezy w jakim towarzystwie sie "obracasz" ...
            - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

• orte
              Bywalec
              • 2006
              • 172

Oj czepiasz sie literówki, widocznie "d" za słabo puknełem.
              To żadne "towarzystwo", a raz wręcz SALON danej marki.
              Panowie w eleganckich garniturach i drogich limuzynach.
              Ale skończmy ten offtop

Ale myślałem że napiszesz też coś na temat drugiej części mojego postu.
              Bo naprawdę wydaje mi się że każdy element ma swoje pudełko w takim "dużym" zestawie.

Ktoś wie jak to jest ?

Komentarz

Pracuję...