X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • olekbuszka
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 40

Ile wart jest Pentacon 200/4 + dodatki?

Witam!

Chcę sprzedać takiego Pentacona 200mm f/4 i nie wiem na ile go wycenić. Na Allegro są tylko licytacje (bez kup teraz) i nie mam punktu odniesienia. Sprzedawał będę w komplecie:

- Pentacon 200mm f/4,
    - sztywny, oryginalny futerał,
    - filtr UV Hama 390 (0-HAZE) 58mm,
    - przejściówkę M42->EOS,
    - kapsel Canona, który można nałożyć na przejściówkę nakręconą na obiektyw,
    - oryginalne dwa (przód + tył) dekielki na ten obiektyw.

Obiektyw jest w bardzo dobrym stanie, żadnych otarć na korpusie, soczewki bez najmniejszych rys, pierścienie chodzą płynnie.

Bardzo proszę o wycenę takiego zestawu.

Pozdrawiam.
  • enter
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1201

te nowsze pentacony były przy cyfrze strasznie mydlane - zalezy do czego kto potrzebuje, ja mam tez 16 listkowego ale starszą wersję z nakręcaną osłoną p. słoneczną wcześniej miałem nowszą wersję 6 listkową i się go pozbyłem został mi delikatnie ostrzejszy starszy równie miękki na 2,8 za 16 listków kiedys płacilem 160zł ale mam jeszcze jupitera 37 i sonnara 135mm poluję na Taira 11a - pentacon wśród tych wszystkich wypada najsłabiej

Komentarz

• Wats0n
      Uzależniony
      • 2006
      • 996

Jestem posiadaczem takiego pentacona, pozostałość po starych dobrych czasach, bez mydła, FF i BF.
      Na cyfrze - potwierdzam - tragedia. Specjalnie z myślą o tym szkle zakupiłem adapter m42>EOS, i efekt zasmucił mnie wielce.. W dobie fotografii cyfrowej nie dałbym za niego 20 zł. Z tego zestawu przejściówka warta chyba najwięcjej
      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• popmart
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1721

cały zestaw warty ok 150-200 pln.

Komentarz

• RNz
          Uzależniony
          • 2007
          • 708

Stara prawda rynkowa mówi, że jest tyle wart ile nabywcy są skłonni za niego dać...
          Poczekaj, zobacz po ile biorą i będziesz wiedział.

Komentarz

Pracuję...