X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MariuszM
    Początki nałogu
    • 2007
    • 245

[allegro] MIKA_FOTO i BEA-Błysk - opinia + telefon

Witam,
    Proszę o opinię o użytkowniku MIKA_FOTO.
    Interesuje mnie zakup 50mm f1,4, gość ma dobrą cenę (1099) i jest z Warszawy.
    Jakieś uwagi?

BEA-Błysk - nieaktualne...sorry
    Ostatnio edytowany przez MariuszM; 11338.
    Biegam, bo lubię
  • Olszewski
    Uzależniony
    • 2006
    • 782

Tez mnie to ciekawi, bo natrafiłem się u niego z wieloma rzeczami na konkurencyjną cenę.

Odnośnie BEA-Błysk tutaj mógłbym Ci spokojnie polecić, super sklep pod względem obsługi, tylko działalność zawieszona do stycznia
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Komentarz

• jools
      Coś już napisał
      • 2006
      • 58

Tez jestem ciekaw czy ktos juz od nich kupowal...

jest jeszcze "canon-optyka" i cena rowniez maja ciekawe
      Ostatnio edytowany przez jools; 5636.
      550D, 50 f1.4, 15-85 f3.5-5.6 IS USM, 580EX II

Komentarz

• djcargo
        Początki nałogu
        • 2007
        • 353

No właśnie - podbijam wątek.
        Chcę kupić Tamrona 17-50 i mika_foto ma go w baaardzo zachęcającej cenie (od 50 do 150 zł taniej niż inni). Czy ktoś juź u nich kupował i może polecić?

I jeszcze jedno pytanie - czytam sporo historii o szukaniu w sklepach "tego jednego jedynego obiektywu". Ale to ma wogóle sens? Czy jak kupię wysyłkowo to będzie loteria???
        Regulamin pkt 8.

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

bedzie loteria
          www.kwapisz.org

Komentarz

• MichaelT595

Zamieszczone przez MariuszM
            Witam,
            Proszę o opinię o użytkowniku MIKA_FOTO.
            Interesuje mnie zakup 50mm f1,4, gość ma dobrą cenę (1099) i jest z Warszawy.
            Jakieś uwagi?

BEA-Błysk - nieaktualne...sorry
            oczywiście gość ma dobre ceny bo są to ceny bez VAT. tak się z tym afiszuje że to tylko kwestia czasu kiedy zajmie się tym US. i wtedy będziesz mógł przy ewentualnej reklamacji w t...k się ugryźć...

Komentarz

• tymk27
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 23

pytalem sie mika_foto i podobno ceny zawieraja VAT?? Mozecie cos wiecej napisac o tym uzytkowniku??

Komentarz

• dj_zibi
                Uzależniony
                • 2007
                • 541

Osoba z sklepu MIKOA foto mówi że fakturę wystawi jednak gdy zapytałem się o możliwość odliczenia od podatku to pan zczynal się mieszać. Gwarancja Tmatrona 17-50 realizowana TYLKO przez ich sklep.

Szkoda potrzebuje kupić jasne dobre szklo o tym zakresie;/

Na pytanie czy obiektywy z UE czy poza dostałem odpowiedź "dlaczego pan pyta?" po rozmowie wyszlo ze nie mogę go serwisować u sasiadów zza zachodniej granicy
                Ostatnio edytowany przez dj_zibi; 9920.
                Moja strona

Komentarz

• Neros
                  • 2005
                  • 14

To jest normalne zjawisko na allegro. Jak ktoś chce zapłacić 100 zł mniej to musi się z tym liczyć.
                  Szczytem w moim przypadku była informacja ze obiektyw posiada gwarancje canon polska a w rozmowie sie okazało ze jest gwarancjia na obiektyw canon realizowana w polsce przez ich sklep i wogóle o co mi chodzi i z czym mam problem
                  Od tej pory wole zapłacić 100 zł więcej oraz oszczędzić nerwy na głupkowate telefony
                  C 30d : C 24-70 f2,8 : C 50 f1,8 : C 70-200 f4 : S ST-DG 500 SUPER

Komentarz

• towersivy
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 992

Jesli chodzi o zakup Tamrona to Polecam formułowego kolege Cichego - foto negatyw :smile: sam kiedyś brałem tamrona dla kumpla i oba były bardzo oki.

Komentarz

• noel
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 177

nie wiem jak jest z fakturkami , bo mi nie potrzebna była,
                      ale co do sklepu mika_foto (Foto Julia) nie mam najmniejszych zastrzeżeń,
                      zakupiłem u nich to co pod spodem i bez żadnych problemów,
                      - gwarancje mam taką jaka powinna być,( nie realizowana przez sklep)
                      - body i co najważniejsze szkła bez najmniejszych wad (cnotliwe nówki, AF - OK , bez BF/FF),
                      - porządny upuścik od całości dostałem (na Allegro drożej wychodziło!)
                      - kody poprawne i nie wycięte - czyli cach back 720 złociszy do mnie wróci

aha dodam że sprzęt jest z dystrybucji Europejskiej DE/IT/FR/NL
                      ..tak było przynajmniej w moim przypadku....
                      Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• rimko
                        • 2006
                        • 8

opinia na temat TIPA Mika Foto

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Już wkrótce stanę się posiadaczem pierwszej w karierze lustrzanki. Po "wnikliwej";-) analizie zdecydowałem się na 400D(1650zł)+ Tamron 17-50/2,8(1200zł). Ceny wydają mi się atrakcyjne, ale z uwagi na brak wiedzy o sprawdzaniu, testowaniu w/w sprzętu(jeszcze nigdy nie bawiłem się lustrzanką) mam pewne obawy. Może ktoś kupował już u Mika Foto, jak wyglądają sprawy dotyczące wymiany wadliwego sprzętu-chodzi głównie o szkło,znane problemy z FF/BF. A może ktoś z Wa-wy pomógł by przy zakupie przetestować sprzęt. Pozdrawiam

Komentarz

• noel
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 177

Zamieszczone przez noel
                          nie wiem jak jest z fakturkami , bo mi nie potrzebna była,
                          ale co do sklepu mika_foto (Foto Julia) nie mam najmniejszych zastrzeżeń,
                          zakupiłem u nich to co pod spodem i bez żadnych problemów,
                          - gwarancje mam taką jaka powinna być,( nie realizowana przez sklep)
                          - body i co najważniejsze szkła bez najmniejszych wad (cnotliwe nówki, AF - OK , bez BF/FF),
                          - porządny upuścik od całości dostałem (na Allegro drożej wychodziło!)
                          - kody poprawne i nie wycięte - czyli cach back 720 złociszy do mnie wróci

aha dodam że sprzęt jest z dystrybucji Europejskiej DE/IT/FR/NL
                          ..tak było przynajmniej w moim przypadku....

26.03 wysłałem papierki i dziś calutkie 720 złociszy wpłynęło na konto, czyli Sprzedawca godny polecenia
                          Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Komentarz

• sebastiank

...UWAGA na nich

Uwazajcie na nich!!. Mogą Was nabić w butelke tak jak mnie chceli. Jednego dnia aparat u nich kosztowal 1829 pln nastepnego 1849pln i jak sie umowilem z nimi ze za ta cene kupie i podjechalem do nich to nagle 5 h pozniej cena skoczyla juz na 1950 pln!!! w miedzyczasie szybciutko zmineili na allegro cene... . I jeszcze wmawiali ze sie umawialismy inaczej... . Aparat oczywiscie kupie ale nigdy nic u nich.... Poza tym sklep i okolica mowia same za siebie> jesli ktos mieszka w Wwie to wie o co mi chodzi [ ul. Mała/Konopacka]

Komentarz

Pracuję...