X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • HuleLam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1641

Zamieszczone przez axk
    Miałem styczność z zamiennikami do 450D i 40D firmy Delta. Moim zdaniem jakość wykonania i funkcjonalność pozostawiała wiele do życzenia a o niezawodności nie wspomnę. Awarie spustu migawki oraz pokrętła zmiany parametrów ekspozycji to już chyba "klasyka". Oczywiście nie twierdzę iż wszystkie egzemplarze obarczone są tego typu "dysfunkcjami" niemniej w/w awarie zdarzają się często. Jeżeli ktoś zastanawia się nad zakupem gripa warto dołożyć i zakupić oryginał. Różnice w cenach nie są "astronomiczne" a jakość wykonania i niezawodność bezkonkurencyjna.
    Już lepiej . Dziękuję. Dla mnie różnica jest definitywna - między kupię a przełożę zakup na św.Nigdy.
    Fotograf platoniczny

Komentarz

• marekk_ok
      Uzależniony
      • 2007
      • 821

Wielu mialo te wątpliwa "przyjemnosc" obcowac z zamiennikami (ja tez do 400D testowalem delte ale wynik testow nie zadowolil mnie niestety) i dosc duzy % byl raczej nie zadowolony. Roznica w cenie oryginal/zamiennik chyba w kocu nie jest az taka wielka - porownujac koszty całościowe sprzetu (body, szkielek, ...). Chyba lepiej zaczekac/dozbierac i kupic grip ktory mi nie bedzie sprawial problemow. "Testowanie" na sobie czasem kosztuje dosc sporo - przy odsprzedazy raczej sie nie zarobi.

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

Zamieszczone przez marekk_ok
        Roznica w cenie oryginal/zamiennik chyba w kocu nie jest az taka wielka
        problem w tym, ze HuleLam chyba juz dawno podjal decyzje :

Zamieszczone przez HuleLam
        Dla mnie różnica jest definitywna - między kupię a przełożę zakup na św.Nigdy.
        a pytanie zadane na forum mialo na celu chyba tylko dostarczyc argumentów na potwierdzenie slusznosci jego wyboru :wink:

tak czy inaczej - powodzenia z zamiennikiem - moze bedziesz mial wiecej szczescia niz wiekszosc ludzi wypowiadajaca sie w tym watku

Komentarz

• G@wron
          Dopiero zaczyna
          • 2007
          • 36

Czy opłaca się kupować do EOS'a 350D oryginalny BG-E3 za 399 zł będący 50% wartości mojego body ? ;-) czy może lepiej zainwestować w porządny filtr polaryzacyjny i zamiennik z Delty za ~180 zł ?

Pozdrawiam, Łukasz.
          EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Komentarz

• stultus
            Coś już napisał
            • 2007
            • 85

ja ma org i powiem ci ze za te 400zł ma duzo lepiej mi sie pracuje na 350d mam pewność ze nić sie nie złamie

ps. tylko z gripem mam czesto eror 99
            5dmk III 6D 17-40/4 24-70 2.8 70-200/2.8 is ex580II DP-600 epson l800 mavic

Komentarz

• HuleLam
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1641

Zamieszczone przez Kubak82
              problem w tym, ze HuleLam chyba juz dawno podjal decyzje :

a pytanie zadane na forum mialo na celu chyba tylko dostarczyc argumentów na potwierdzenie slusznosci jego wyboru :wink:

tak czy inaczej - powodzenia z zamiennikiem - moze bedziesz mial wiecej szczescia niz wiekszosc ludzi wypowiadajaca sie w tym watku
              1. Nie wiem czy większość...
              2. Może się nie do końca rozumiemy, dla mnie alternatywą jest: arybo grip nieoryginalny, arybo nic - a wątek dostarczył sporo argumentów na "nic"

Zamieszczone przez stultus
              ja ma org i powiem ci ze za te 400zł ma duzo lepiej mi sie pracuje na 350d mam pewność ze nić sie nie złamie

ps. tylko z gripem mam czesto eror 99
              No to akurat argument przeciw oryginałowi - daj na gwarancję albo przeczyść styki.
              Fotograf platoniczny

Komentarz

• Alzail
                Uzależniony
                • 2005
                • 574

ja kupiłem nówkę swego czasu w Fotojokerze za 299 ;], warto
                350D

Komentarz

• G@wron
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 36

Zamieszczone przez Alzail
                  ja kupiłem nówkę swego czasu w Fotojokerze za 299 ;], warto
                  to czemu teraz kosztuje 399 ?
                  aż tak by wzrósł popyt... ? :smile:
                  EOS Digital | 10-22 | 70-200 | 300 | 1200 |

Komentarz

• Alzail
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 574

to była chyba jakaś tam promocja, teraz np. 40D można kupić za 2888zł
                    350D

Komentarz

• sylwester Samluk
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 316

Witam

Polecam Ci Gripa firmy Canon, wszystko pieknie spasowane i pewność, że będzie działać i nie sypnie błędami. Wadą jest to, że brakuje mu pewnych rozbudowanych funkci z gripów firm konkurencyjnych np. interwał czasu można ustwić!

Ja jednak zdecydowałem sie na nowego gripa nie jest tani to fakt ale musiałem go kupić pracuje się o wiele wygodniej.

Pozdrawiam
                      Sylwek
                      |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
                      |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Komentarz

• GoRo3
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 29

Witajcie!
                        Widze że rozmowa cały czas wrze, więc dodam kolejne 3 grosze Od około miesiąca mam Tamrona 55-200mm i cały czas używam gripa yenis o którym pisałem wcześniej. Ostatnio robiłem fotki biżuteri ustawiłem go na statywie i odziwo....100% zadowolenia, stabilnie i pewnie. Zatem moje zdanie na temat zamienników jest nadal dobre. Możliwe że poprostu trafiłem 1 na 100 egzemplarzy sprawnych bo niestety tak w chinach bywa...

Pozdrawiam!
                        Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro

Komentarz

• popi
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 390

poka jak wyglada 400d z tym jenisem
                          sigpic

Komentarz

• marito
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 176

Zamieszczone przez G@wron
                            Czy opłaca się kupować do EOS'a 350D oryginalny BG-E3 za 399 zł będący 50% wartości mojego body ? ;-) czy może lepiej zainwestować w porządny filtr polaryzacyjny i zamiennik z Delty za ~180 zł ?

Pozdrawiam, Łukasz.
                            Ja mam zamiennik Delty w swojej 350-tce i poza tym ,że w jednym miejscu odeszło kawałek gumy którą trzeba było przykleić to nic zlego się z nim nie dzieje. Stabilność i mocowanie OK, ze spustem ani pokrętłem też nic złego się nie dzieje. druga sprawa to spytaj siebie czy napewno Ci ten grip potrzebny. Ja go niedawno zdjąłem w związku z kontuzją ręki i jak na razie nie widzę potrzeby zakładać go zpowrotem. Łap wielkich nie mam więc samo body w miarę do rąk mi pasuje. Najlepiej pożycz od kogoś na kilka dni i zobacz czy Ci pasuje.
                            był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Komentarz

• GoRo3
                              Dopiero zaczyna
                              • 2008
                              • 29

Niema problemu, dzisiaj najpóźniej jutro wieczorem wrzuce foto.
                              Canon EOS400D + Sigma 24-60 f:2,8 EX DG + ef 50mm f1:1,8 MKII + Tamron 55-200mm f1:4-5.6 Di II MACRO+ Grip JENIS C400DP + plecak Lowepro

Komentarz

• Alzail
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 574

Wczoraj sobie odkręciłem gripa i.... przykręciłem go 2 min póżniej, według mnie beż gripa to się tego aparatu nie da trzymać inna sprawa, że się przyzwyczaiłem już do gripa...
                                350D

Komentarz

Pracuję...