X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jinks
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2178

Zamieszczone przez merger
    ta. tylko np. bhphotovideo nie przyjmuje paypala z europy
    No właśnie o tym mówiłem. Na ebayu można płacić paypalem, ale najczęściej w przypadku rzeczy używanych, bo sprzedający nie blokują takiej możliwości. Rzeczy nowe na ebayu w 95% przypadków możemy kupić tylko w (ebay-owych) sklepach internetowych a oni wykluczają użytkowników paypala spoza USA.
    W sklepach internetowych (że tak je nazwę normalnych, czyli na ich stronach www) także nie akceptują kart kredytowych spoza USA. Wygląda na to, że jest to nielegalne dla nich.
    Tyle wiem po weekendowych zakupach w Stanach. Może ktoś ma inne doświadczenia.

A swoją drogą szkoda, że używany sprzęt też chcą clić w sumie zrozumiałe w przypadku droższych rzeczy lub w większych ilościach (np. samochody, albo duża ilość jakiegoś towaru), ale gdy ktoś sprowadza sobie powiedzmy 1 obiektyw nie powinno być takich ceregieli.

Życzę powodzenia w kupowaniu! Pozdro
    Miłego dnia
    moja www

Komentarz

• SdoubleU
      Początki nałogu
      • 2005
      • 437

No ale pisałem wcześniej że płaciłem w bhphotovideo kartą i się udało co prawda nie pamiętam czy to była ekarta czy normalna wypukła ale transakcja została wykonana.
      SdoubleU
      ---------------------------
      Canon :-D

Komentarz

• swnw
        Początki nałogu
        • 2005
        • 275

Zamieszczone przez jinks
        Witam,

czy ktoś z forumowiczów płacił w internetowych sklepach w USA ekartą mBanku? Chiałem zakupić lampe błyskową w sigma4less.com jednak w trakcie zakupów otrzymałem komunikat, że zanim wyślą będą chcieli zweryfikować kartę (chcą m. in. ksero karty - jak dla mnie trochę dziwne). Nie wiem, czy to jest do końca możliwe ponieważ karta jest wirtualna (nr karty i CVV im podałem). Wysłałem im już maila z podobnym zapytaniem i czekam na odpowiedź. Czy ktoś miał do czynienia z podobną operacją? trochę się obawiam, że ściągną pieniądze z karty a później będą robić problemy z wysyłką. Acha wysyłka do mojej kuzynki w Chicago. Lampę przywiezie znajoma.

z góry dzięki za pomoc
        Polecam PKO Inteligo, działa chyba wszędzie nawet w Japonii, bez problemów.

Pozdrowienia, swnw.

Komentarz

• merger
          Uzależniony
          • 2006
          • 619

to nie chodzi o to, czy dziala czy nie, bo wszystkie dzialaja. tylko do usa trzeba doslac jeszcze skan karty. o to sie rozchodzi
          5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
          430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Bonku5
            Początki nałogu
            • 2006
            • 280

A może mi ktoś powiedziec bo w tej kwesti jestem zielony i nigdy taką eKarta nie placilem. Za taki zakup "przelew" kasy do bhphoto pobierana jest jakas prowizja? I jak juz kupuje podaje odbiorce w usa i mu przesylka przychodzi normalnie?

Chce kupic sprzet w BHphoto i zamowic wysylke do Chicago.. będzie wtedy podatek naliczony 8.75%??

Komentarz

• merger
              Uzależniony
              • 2006
              • 619

Zamieszczone przez Bonku5
              A może mi ktoś powiedziec bo w tej kwesti jestem zielony i nigdy taką eKarta nie placilem. Za taki zakup "przelew" kasy do bhphoto pobierana jest jakas prowizja? I jak juz kupuje podaje odbiorce w usa i mu przesylka przychodzi normalnie?

Chce kupic sprzet w BHphoto i zamowic wysylke do Chicago.. będzie wtedy podatek naliczony 8.75%??
              nie ma prowizji
              przychodzi normalnie i sledzisz przesylke online
              do chicago nie ma takiego podatku. przynajmniej nie tak duzy. ten jest tylko do NY.
              5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
              430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Bonku5
                Początki nałogu
                • 2006
                • 280

Dzieki za pomoc zamawiam wiec eKarte

Komentarz

Pracuję...