X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez jotes25
    Tenże jest już w AF w 400d (30d)...
    A rzeczywiście, no to zostaje około 11 różnic 8) .

Komentarz

• Kolekcjoner
      Obertroll
      • 2006
      • 18766

Zamieszczone przez Vitez
      A rzeczywiście, no to zostaje około 11 różnic 8) .
      Wedle tego co widać na zdjęciach ImRes, depreview, to jest to całkowicie nowy układ. Czy będzie odczuwalna różnica? Time will tell us .

Tutaj linki do zdjęć sensora AF z 400D i 450D.
      Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
      Kapitan Wagner

Komentarz

• coob
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 25

Mam 400d, miałem okazję pstrykać 30d. W tej kasie bierz 30d.. jak będzie cash back to 40d.. Nie zastanawiaj się nawet.

Komentarz

• jotes25
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3608

Zamieszczone przez Kolekcjoner
          Wedle tego co widać na zdjęciach ImRes, depreview, to jest to całkowicie nowy układ. Czy będzie odczuwalna różnica? Time will tell us .

Tutaj linki do zdjęć sensora AF z 400D i 450D.
          Ciekawe jaki to ma sens. Bo wg mnie różnica pomiędzy AF w 40d i 400d (30d) jest duża, ale nie tak ogromna, żeby wciskać jeszcze coś pomiędzy. Poza tym na pewno mogli wsadzić w 450d AF z 40d i nowy aparat by wymiatał, a koszty produkcji obu modeli pewnie by jeszcze spadły.

Komentarz

• popmart
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1721

Zamieszczone przez remol71
            STOP BYKOM
            i co pociekło ci po nogach ?

Komentarz

• cyga
              Dopiero zaczyna
              • 2008
              • 16

Zamieszczone przez coob
              Mam 400d, miałem okazję pstrykać 30d. W tej kasie bierz 30d.. jak będzie cash back to 40d.. Nie zastanawiaj się nawet.
              Temat był o 400d, tzn że moje fundusze zamykają się w okolicach 1800zł. Samo body 30d to koszt: 2300-2700 średnio, a już 40d to ponad 3400. Cashback... wiem wiem, ale cena ciągle przekracza znacznie 400d. Aż tyle nie mam zamiaru wydawać (JESZCZE). Zobaczymy jak mi się będzie robiło zdjęcia z 400d (bo chyba na niego się zdecyduje ostatecznie), a wtedy ewentualnie pomyślimy o upgradzie

Zauważyłem, że mamy inteligenta (pewnie niejednego) na forum;
              Twoje głosy michalab na pewno mi bardzo pomogą (mowa o ankiecie). 5 odpowiedzi, pięć różnych.
              Ostatnio edytowany przez cyga; 15702.

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18766

Zamieszczone przez cyga
                (....)
                Zauważyłem, że mamy inteligenta (pewnie niejednego) na forum;
                Twoje głosy michalab na pewno mi bardzo pomogą (mowa o ankiecie). 5 odpowiedzi, pięć różnych.
                Wiesz pytania w tej ankiecie są tak skonstruowane, że praktycznie nie da się wybrać sensownej jednoznacznej opcji (ja nie potrafiłem - dlatego nie głosowałem). Być może kolega michalab właśnie znalazł sosób 8).
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• cyga
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 16

No dobra, może jedna odpowiedź czasami nie wystarczy, żeby się "wyrazić", ale nie znów wszystkie.

Tak, to świetny wybór za te pieniądze. i Nie nie nie! Odradzam (dlaczego?)! nie brzmią zbyt podobnie 8)

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18766

Zamieszczone przez cyga
                    No dobra, może jedna odpowiedź czasami nie wystarczy, żeby się "wyrazić", ale nie znów wszystkie.

Tak, to świetny wybór za te pieniądze. i Nie nie nie! Odradzam (dlaczego?)! nie brzmią zbyt podobnie 8)
                    Widzisz problem polega na tym, że bez danych wejściowych wszystkie te odpowiedzi w pewnych warunkach mogą być słuszne .
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Goomis
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1893

ja bym myślał nad 30D - sprawdź dział sprzedam jest tam jedna puszka za 1900zł prawie nówka właściwie i 2droższe w podobnym stanie. Zadzwoń pogadaj, zdecyduj ;-) Komfort pracy na "dwucyfrówkach" jest dla mnie o niebo lepszy.
                      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• cyga
                        Dopiero zaczyna
                        • 2008
                        • 16

Powiem szczerze, że po przeczytaniu Waszych postów i paru porównań 400d vs 30d mam wątpliwości co do kupna 400d. 30-tka wydaje się lepsza i pewnie taka jest, ale argumentem przeciw może być fakt, że mogę ją mieć dopiero w wakacje (żeby dorobić różnice w cenach) a 400-tke w zasadzie już dziś.

Czy jest między nimi jakaś DUŻA różnica poza 5fps, większym i wygodniejszym body i jaśniejszym i większym viewfinderem?

Komentarz

• Teoysta
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 61

20/30D. Podobne pieniadze a napewno lepsza jakosc. Mialem czterysetke, sprzedalem poniewaz zdjecia zadko mnie zastysfakcjonowaly
                          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                          Jesli juz czterysetka to napewno uzywana. To nie jest aparat z ktorego bedziesz dlugo zadowolony. Kupisz i zapewne szybko sprzedasz. Mamy cos takiego jak allegro, gdzie tanio mozna kupic przedmiot, zle opisany i obfotogarfowany, pobawiac sie, wyczyscic, zrobic ladne zdjecia i po pol roku sprzedac za te same albo lepsze pieniadze
                          Ostatnio edytowany przez Teoysta; 10818. Powód: Automerged Doublepost
                          ds II 17-40 85 1.8

Komentarz

• jotes25
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3608

Zamieszczone przez cyga

Czy jest między nimi jakaś DUŻA różnica poza 5fps, większym i wygodniejszym body i jaśniejszym i większym viewfinderem?
                            Nie ma.

A co do postu powyżej. Mogę tylko powiedzieć tyle, że jak dotąd los tak chciał, że najlepsze zdjęcia zrobiłem właśnie 400d, a nie 30d czy 40d. Aparat nie ma tu nic do rzeczy. 400d można robić tak samo doskonałe zdjęcia jak każdym innym korpusem.

Komentarz

• marekk_ok
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 821

Zamieszczone przez jotes25
                              Nie ma.

A co do postu powyżej. Mogę tylko powiedzieć tyle, że jak dotąd los tak chciał, że najlepsze zdjęcia zrobiłem właśnie 400d, a nie 30d czy 40d. Aparat nie ma tu nic do rzeczy. 400d można robić tak samo doskonałe zdjęcia jak każdym innym korpusem.
                              Kosmicznych roznic pomiedzy 30D a 400D tez nie widze - mam swoj 400D i kolegi 30D od jakiegos czasu - porownywalem/porownuje nadal.

Ergonomia - do 400D jak doda sie grip to jest juz za co chwycic i "poweru" na dluzej.

Oczywiscie 30D ma pewne parametry ktore moga byc przy okreslonych wymaganiach konieczne i wowczas 400D z tej przyczyny/powodow po prostu odpada.
                              Jesli chodzi zas o samo jakosc generowanego obrazu to tutaj istotnych roznic nie zauwazysz.

Mam przed oczami wiele postow typu: "zapomnij o tym trabancie, to jest szajs, za maly, brak ergonomii, szkoda kasy, kup 30D to inna polka, kup 30D to inny segment, nie wolno porownywac 30D a 400D, plastik, itd. itp."

Teraz znajduje sie juz wiele postow bardziej wywazonych - i to cieszy.

Z pewnoscia 400D to nie jest puszka dla zawodowca - ale jakosc zdjec ktore wypluwa z moich obserwacji nie jest zla - na papierze przy standardowych formatach (mam na mysli np. 10x15 czy troche wieksze) raczej nie zauwazysz - na pytanie czy dana fota byla robione 30D czy 400d wowczas nie odpowiesz - chyba ze masz "szklana kule" -

Obecna cena tej puchy jesli nie masz konkretnych powodow aby brac 30D lub wyzej jest niezla - za te cene dostaniesz przyzwoite body na poczatek.

Komentarz

• david8213
                                • 2008
                                • 7

Za 2700zł możesz mieć już najnowszy model canona serii 450D.

Komentarz

Pracuję...