Jako ze zastanawiam sie (i pewnie nie tylko ja) nad zakupem sprzetu z poza UE, doszedlem do wniosku ze moze statystyka troche rozjasnila by sprawe czestotliwosci nakladania oplat celnych... Tak wiec prosze tych ktorzy w przeciagu poltora roku robili zakupy w USA/HK zeby zaglosowali
X
-
Zakupy w Hong Kongu/USA - oplaty celne.
49NIE, kupowalem w kea-photo0%11NIE, kupowalem w digital-rev0%4NIE, kupowalem w innym zrodle w USA0%12NIE, kupowalem w innym zrodle w HK0%9TAK, kupowalem w kea-photo0%3TAK, kupowalem w digital-rev0%4TAK, kupowalem w innym zrodle w USA0%3TAK, kupowalem w innym zrodle w HK0%3Tagi: Brak -
Hm... ankieta może dać sporo przekłamań. Dla przykładu mam dekle i (chyba) handstrapy od kea-photo, jednak ich wartość nie mogła nawet wejść na cło. Proponuję, żeby głosowały tylko osoby, których przesyłki miały znaczną wartość. -
masz racje, chcialem zedytowac ale juz sie nie da... Prosze Admina zeby dopisal, ze dotyczy tylko obiektywow/body.Komentarz
-
hej, ja kupowałem niedawno z US batterypacki do aparatów i lampy i żadnego cła nie było - paczka szła przez PolAmer albo PolUSA - już nie pamiętam... W ogóle najlepsze było to, że kurier zjawił się w niedzielę (!) w moje urodziny
))
Komentarz
-
Komentarz
-
nie da sie... zakladam wiec ze mimo wszystko wieksza czesc osob na tym forum jest normalna... W koncu to nie forum onetu, a taka ankieta kazdemu moze sie przysluzyc
Komentarz
-
Mało tych głosów
Z własnego doswiadczenia dodam, kupujac w BH opłaty masz jak w banku, kupujac u kea jak cie dopadna to trzeba przykombinowac ale nawet wtedy da sie ominac duze stawki celne
kupujac w digital-rev ryzyko podobne jak u kea z tym ze jesli paczke przeszukaja to juz nic nie da sie wykombinowac, chłopaki nie ida na takie układy jak kea 
Pzdr.Komentarz
-
Komentarz
-
Witam, wszystkich na forum jako nowy.
Słyszałem że opłaty celne da się ominąć w dość"prosty sposób".
Paczkę z US wysyłamy do UK a z UK do PL i po kłopocie. Nigdy tego nie robiłem, ale z zasłyszanych inf. wynika że USA-UK nie ma cła, i UK-PL też
.
A w UK chyba każdy ma znajomego ...
Komentarz
-
moze chodzilo ci z hk do uk bez cla. z us do uk watpie.5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CBKomentarz
-
Ja kupuję w Hong-Kongu ,tylko że czasowo jestem w Wielkiej Brytani i tu mi przysyłają. Kupowałem drogi obiektyw innym razem lampę i cła nie płaciłem ,firma jest solidnai polecam: http://www.onestop-digital.com/catalog/Komentarz
-
Tak jak pisałem, o tym że cła nie ma między USA-UK tylko ze słyszenia wiem. Muszę się wypytać i pogooglować, moze coś znajdę. Jeżeli to prawda byłoby cudownie.Komentarz
Komentarz