Wiem wiem może jestem troche naiwny... Chyba się zdecyduje na 30D z B&H mam na to jakieś 800$.
X
-
-
Witaj,
za pośrednictwem kolegi, poprzez ebay kupiłem 40stkę za 1010$ + wysyłka, w sumie 1060$ mnie to kosztowało. Zestaw był kompletny, w tym karta 2Gb (A-data) i czytnik oraz ładowarka, do której jak już inni wspominali potrzebna była przejściówka (15zł). Całość działa rewelacyjnie.
Kupowałem u tego gościa.
Przy okazji kupiłem też grip, u tego człowieka.
Musisz tylko mieć na uwadze, że aby gwarancja była ważna (mówię o tej USA), musi zostać zarejestrowana w ciągu 30 dni od daty zakupu. Zatem jeśli byś sprowadzał towar bezpośrednio do PL, możesz nie zdążyć, lepiej jest mieć kogoś w Stanach, kto wypełni i wyśle dokumenty do Canona, a paczkę z korpusem do ciebie.Komentarz
-
Nie wiem jak Wy liczycie ale mi zawsze wychodzi że sie opłaca..Tylko trzeba z nim przylecieć , najlepiej...Komentarz
-
Nie wiem jak liczą wszyscy, ale mój rachunek (przed 3 tygodniami) był następujący. Najtaniej w Polsce ale z fakturą gwarancją i cashback: 3790-270=3520 zł.
W USA w BH z transportem do innego stanu 1330*2,6 = 3460. (kurs zaokrągliłem w górę, żeby uniknąć niespodzianek przy przeliczeniach kursów).
Różnica to 60 zł, które uznałem, że są kompletnie nieistotne wobec braku gwarancji europejskiej.
Teraz jest sporo większa różnica bo nie ma cashback w Europie a ceny w BH spadły o 150 USD.Komentarz
-
Możecie mi wytłumaczyć dokładniej o co chodzi z tym rejestrowaniem karty gwarancyjnej. Jakie trzeba wypełnic dokumenty i gdzie dokładnie wysłać.Musisz tylko mieć na uwadze, że aby gwarancja była ważna (mówię o tej USA), musi zostać zarejestrowana w ciągu 30 dni od daty zakupu. Zatem jeśli byś sprowadzał towar bezpośrednio do PL, możesz nie zdążyć, lepiej jest mieć kogoś w Stanach, kto wypełni i wyśle dokumenty do Canona, a paczkę z korpusem do ciebie.Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci
Komentarz
-
Hmm.. wystarczy policzyć ile po aktualnym kursie kosztuje 5D z 24-105L. Spokojnie dostępny za 2700$ w renomowanych sklepach a w mniejszych taniej.
W Polsce nawet z kaszbekiem zdecydowanie drożej (no a kaszbeku end jest). A nie do pogardzenia jest gotóweczka na nowe lensy, którą zbieramy z różnicy...Komentarz
-
Możecie mi wytłumaczyć dokładniej o co chodzi z tym rejestrowaniem karty gwarancyjnej. Jakie trzeba wypełnic dokumenty i gdzie dokładnie wysłać.
P.S Canon 40D już w drodze...Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci
Komentarz
-
nie kupuje się 40d w usa , bo jak ci doliczą cło + vat /a doliczą przy paczce/ , to wyjdzie drożej jak w sklepie . a gwarancję to ci ciocia z usa będzie realizowała . poszukaj po polsce , to będziesz miał spokój .5D /powrót do mk I/ 16-35 , 24-105 , 70-200/4 is , 135/2 , i parę innych zabawek... ale to bez znaczenia ... :razz: :razz:Komentarz
-
Aparat kupuje dla mnie znajomy, który przywiezie go w torbie jako własny.Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci
Komentarz
-
3800 body w polsce , europejskie . ile ci wyjdzie z usa z flaszką dla kolegi ? i gdzie go dasz do kalibracji af jak nie bedzie trybił z twoimi szkłami ?5D /powrót do mk I/ 16-35 , 24-105 , 70-200/4 is , 135/2 , i parę innych zabawek... ale to bez znaczenia ... :razz: :razz:Komentarz
-
Tak aby podsumować naszą dyskusje chciałbym powiedzieć że 40D jest już w moim posiadaniu. Całkowita kwota którą musiałem zapłacić to 1149$ + 15$ przesyłka do kumpla w US = 1164$. Przy kursie 2,45zł/1$ = 2852zł. Myśle że się opłacało a jak nawet będe musiał oddać go do kalibracji to i tak się opaciło.Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci
Komentarz
-
-
Canon 40D | Sigma 18-50/f2.8 | C50 f1.8 | 430EX | Statyw | dużo chęci
Komentarz
-
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?Komentarz
-
40d z usa
Kolega przyjedziedzie z USA w lipcu Korci aby "zabrał" ze sobą 40D w prezencie
Drobna obwa...
że brak gwarancji - przeżyję zaryzykuję skoro po rozpakowaniu będzie działał w USA to i pewnie w PL
Ale... jak zrobić aby miał menu PL nie wydaje mi się aby ten sprzedawany w USA miał do wyboru język PL standardowo (chodzi mi o to czy jest możliwość zmiany softu, wizyta w serwisie czy i te pe...)
Sprawa dwa... zasilacz czy można bezpośrednio w nasze gniazdko wtyczkę pchać 220V czy jakieś przeróbki potrzebne
Pozdrawiam serdecznie wszystkich bo bardzo dawno tu nie zaglądałem
Canon EOS 300DKomentarz
Komentarz