X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Widelec
    Coś już napisał
    • 2010
    • 90

schodzą po równo - podczas robienia zdjęć aparat zjada naprzemiennie z aku. może dlatego mając załadowane dwa, razem zrobią więcej zdjęć niż na dwóch z osobna - strzelając np. seriami nie są tak obciążone jak pojedynczy aku... mają zawsze ten ułamek sekundy na odpoczynek gdy fota jedzie właśnie z drugiego aku...

Komentarz

• kinimodgdynia
      Bywalec
      • 2008
      • 106

blumax z cyfrowe.pl za 120pln działa, ładuje się standardową ładowarką i pokazuje stan/ilość zdjęć.
      blog

Komentarz

• Shadow
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1565

A ten blumax może być ładowany w ładowarce Canona i pokazuje stan rozładowania w aparacie ?

Komentarz

• vitkov
          • 2011
          • 3

Po wypowiedziach widać że są już na rynku całkiem niezłe zamienniki ale jak dotąd każdy wyrażał swoje opinie raptem po kilku ładowaniach. Jak z trwałością zamienników? Jak się spisują po pół roku stosowania przy 1 ładowaniu na tydzień? Czy możecie coś polecić.

Komentarz

• lijo
            Coś już napisał
            • 2009
            • 73

Może ktoś kupował akumulator Phottix Titan LP-E6 http://allegro.pl/phottix-titan-lp-e...240925624.html dobra cena, pełna kompatybilność i gwarancja ponoć 24 miesiące czy ktoś już może testował.

Ponawiam prośbę, czy może ktoś się wypowiedzieć na temat Phottix Titan LP-E6 lub innych zamienników, które warto byłoby kupić?

Komentarz

• dr Dundersztyc
              Bywalec
              • 2010
              • 109

delta od towersa / foto-ivy.pl śmiga aż miło

Komentarz

• fagot
                • 2011
                • 1

Ja też kupiłem LP-E6 w www.mega-pixel.pl jest w pełni kompatybilny z aparatem cykałem całe wesele i się nie rozładował.Dają 24 miesiące gwarancji a używam już ok. pół roku Myślę że phottixa to to samo wszystko z chin i tylko naklejki zmieniane tak jak hahnel płacisz tylko za opakowanie i szkopską markę a wszystko idzie od kitajców

Komentarz

• vitkov
                  • 2011
                  • 3

Zamieszczone przez fagot
                  Ja też kupiłem LP-E6 w www.mega-pixel.pl jest w pełni kompatybilny z aparatem cykałem całe wesele i się nie rozładował.Dają 24 miesiące gwarancji a używam już ok. pół roku Myślę że phottixa to to samo wszystko z chin i tylko naklejki zmieniane tak jak hahnel płacisz tylko za opakowanie i szkopską markę a wszystko idzie od kitajców
                  i o taką opinie mi chodziło thx

Komentarz

• lijo
                    Coś już napisał
                    • 2009
                    • 73

dzięki za opinie, jeśli już to zdecyduję się na delte ze względu na 24 miesięczną gwarancję (na LP-E6 z mega-pixel jest "tylko" 12)

Komentarz

• pit
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 40

A czy ta "delta":

to ta sama co u Towersa? Nie pasi mi to, że sprzedają razem
                      z ładowarką i wg opisu trzeba ładować w dołączonej ładowarce.
                      Do tego opakowanie trochę brzydsze

Czy ta "delta" od Towersa też jest sprzedawana z ładowarką, czy sam
                      aku i można normalnie tankować na oryginalnej ładowarce?

Komentarz

• Bolek02
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 3225

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest LP-E6 Phottix-a dostępne np w Foto Ivy lub Fotoamigo. Musisz zwrócić uwagę na to, czy aku posiada chipa - wtedy można ładować go w oryginalnej ładowarce. Niektóre tańsze niestety nie posiadają i dlatego sprzedawca dorzuca ładowarke
                        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• gadget_zary
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1046

pit to jest poprzedni model, bez chipa - dlatego dodają ładowarkę. U Towersa są (ale aktualnie wyszły) już nowsze.

Komentarz

• FOTO-PAN
                            Uzależniony
                            • 2013
                            • 513

Odp: Gdzie kupić zamienniki Aku LP-E6 (do 5DMkII)?

mam pytanie kupiłem 5d mark II z drugiej ręki w informacji o akumulatorze mam 2 zielone kwadraciki za 3 mam się martwić o stan akumulatora ? wcześniej nie miałem styczności z LP-E6 i jaki zamiennik byście polecili do kupienia ?

jak myślicie czy to oryginał ???

Ostatnio edytowany przez FOTO-PAN; 49069.

Komentarz

• MC_
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3444

Mozesz spac spokojnie.

Komentarz

• YaneC
                                Początki nałogu
                                • 2009
                                • 367

Zamieszczone przez FOTO-PAN
                                jaki zamiennik byście polecili do kupienia ?

jak myślicie czy to oryginał ???

New LP-E6 BATTERY FOR Canon EOS 5D Mark II 7D 60D 7.2V / 1800mAh | eBay
                                Ja taki kupiłem na Alledrogo za stówkę (nówka sztuka nieśmigana - blister nieotwierany), działa i trzyma jak oryginalny...
                                BYKOM STOP

Komentarz

Pracuję...