X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iso666

Speedlite 580EX II z Rosji??? Bardzo tanio!!

Witam,

szukam lampy błyskowej i dziś natknąłem się na taki link:

Myślę sobie...OKAZJA! bo jak za 169 € to całkiem nieźle!

Ale potem zauważyłem że sklep jest w samej Moskwie...:-?

Co o tym sądzicie?? Kupować czy nie??

Pozdrawiam.

P.S. A oprócz polecania super zajefajnej i wypaśnej lampy 580EX II, czy ktoś rozsądny zaproponuje jakąś rozsądną lampę do 500-600 zł dla początkującego ale znającego się trochę na rzeczy?
  • famtom
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 48

Cena piękna, tylko troszke bałbym się takiego sklepu. nie wiem też jak przekracza ta lampka granicę, bo może sie okazać że po doliczeniu cła i innych opłat to przestanie być już taka atrakcyjna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A może ktoś jedzie do Moskwy? ;-)
    Ostatnio edytowany przez famtom; 21070. Powód: Automerged Doublepost
    Canon EOS30D, Canon EFS 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 24-105mm f/4 IS USM, Canon EF 70-200mm f/4 USM, 3M5A 8/500, Canon 580 EXII

Komentarz

• nagor
      Uzależniony
      • 2007
      • 522

z rosji raczej cła nie mam.. ale nie jestem pewien.
      ciekawe jak to jest też z gwarancją canona w polsce
      Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
      zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• iso666

No właśnie...

Z tego co ja wiem to w UE cła nie ma i to jest pewne....nie wiem jak to jest z Rosją...mi wydaje się, że jest....nie wiecie gdzie mogę to sprawdzić i ewentualnie dowiedzieć się ile naliczą tego cła? czy pytać się togo bezpośednio w sklepie??

A co z moim P.S? czy ktoś mi pomoże? PLS...

Komentarz

• famtom
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 48

Ceny na inne produkty tez maja genialne. Juz widziałem obiektywik dla siebie. W tych cenach mozna brać prawie w ciemno. Tylko trzeba miec pewność że transakcja nie zakończy sie zaraz po przesłaniu pieniędzy. ;-)
          Canon EOS30D, Canon EFS 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 24-105mm f/4 IS USM, Canon EF 70-200mm f/4 USM, 3M5A 8/500, Canon 580 EXII

Komentarz

• iso666

famtom...to jak sprawdzisz to daj znać...

Cena faktycznie mają eleganckie....ale jak powiedział famtom...ciekawe jak zakończy się taka transakcja...

Komentarz

• Kolaj
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 3293

Ludzie, pogrzało Was? Tam są ceny 50% niższe niż gdziekolwiek indziej. Już lepiej kupcie sobie ten sprzęt w JapanFoto. Przynajmniej bliżej będziecie mieli na policję.

Komentarz

• famtom
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 48

Nie mam jakoś odwagi tak się wpychać przed kolegów, śmiało próbujcie pierwsi. ;-)

Komentarz

• Merde
                  Grzeczny i układny podpis
                  • 2008
                  • 7756

Zamieszczone przez iso666
                  szukam lampy błyskowej i dziś natknąłem się na taki link:

Myślę sobie...OKAZJA! bo jak za 169 € to całkiem nieźle!
                  Tanio. Za tanio. Jeśli zdecydowałbym się na zakup, to tylko osobiście.
                  Za duże ryzyko natrafienia na rosyjski "JapanFoto".

P.S. A oprócz polecania super zajefajnej i wypaśnej lampy 580EX II, czy ktoś rozsądny zaproponuje jakąś rozsądną lampę do 500-600 zł dla początkującego ale znającego się trochę na rzeczy?
                  To będzie twoja jedyna lampa, montowana na stopce? Jeśli tak, to powinna ci wystarczyć 430EX.
                  I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• iso666

Tak Merde...to będzie moja jedyna lampa i podejrzewam, że będę ją miał na baaaardzo długo dlatego chcę kupić taką lampę która pozwoli mi na rozwój...
                    Nie wykluczone, że zajmę się foceniem tak lekko profesjonalnie...narazie to tylko plany ale muszę to brać pod uwagę przy wyborze sprzętu...

Komentarz

• iso666

Zamieszczone przez famtom
                      Cena piękna, tylko troszkę bałbym się takiego sklepu. nie wiem też jak przekracza ta lampka granicę, bo może sie okazać że po doliczeniu cła i innych opłat to przestanie być już taka atrakcyjna.
                      No właśnie się dowiedziałem...dzwoniłem do UC i więc tak:
                      1- sprawdzić czy sprzęt posiada certyfikat CE - jeśli tak to OK...jeśli nie to:
                      a) paczka jest wracana
                      b) ewentualnie samemu trzeba przejść "procedury"
                      2- doliczyć 3,2 % opłaty celnej
                      3- doliczyć VAT 22%
                      4- trzymać kciuki aby sklep był uczciwy
                      5- liczyć na to, że jednak paczka nie zostanie oclona

Więc chyba jednak zrezygnuję...

A oprócz 430EX coś innego?? jakieś zamienniki innych firm?? Co może się nadać?

Tak dalej przeglądam forum...i natknąłem się na pewien wątek

i chyba ten Nissin nie jest taki zły co?? w porównaniu do 430EX II ?? Co wy o tym sądzicie? No bo parametry zbliżone...tylko inna firma...
                      Ostatnio edytowany przez Gość; 9311.

Komentarz

• luft
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 111

no wlasnie ciekawe jak to jest z ta Rosja. mam znajomego co jezdzi tam w delegacje do Moskwy. z tym ze mowi ze ostre kontrole sa na granicy (on jest obywatelem Wloch). kupic moze i nie sztuka ale czy przewiezc bez cla??? ciekawe... ma ktos doswiadczenie ze wschodem...etc ???

Komentarz

• iso666

Mam znajomego w UC i powiedział mi, że jeśli chodzi o paczki kurierskie to jest szansa, że niektórych paczek nie sprawdzą i cła nie naliczą. Jeżeli chodzi o "trzepanie" osób prywatnych to nie wiem...
                          Inna sprawa wygląda z podatkiem w wysokości 22% które chcąc nie chcąc trzeba zapłacić...??:

Rosja to Rosja i nikt (albo prawie nikt) tego nie przeskoczy...:neutral:

Ale ja już daję sobie spokój z tym Canonem 580EX II...
                          Teraz poważnie skupiłem się na Nossin-ie Di622 i naprawdę rozważam zakup...

Komentarz

• axk
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2027

Zamieszczone przez iso666
                            ...chyba ten Nissin nie jest taki zły co?? w porównaniu do 430EX II ??
                            Daj sobie spokój z takimi wynalazkami. Lepiej zainwestować w coś pewnego i sprawdzonego czyli na przykład wspomnianą wcześniej 430 EX.
                            Ostatnio edytowany przez axk; 16601.
                            EOS + Speedlite

Komentarz

• Elajasz
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 124

napisałem maila do tego sklepu i oto odpowiedz:
                              Hi ELiasz,

Unfortunately we only accept cash via Western Union. Alternatively you
                              can pick up your order from the warehouse directly.

Our warehouse is in Kotka, Finland. You will not pay any import fees
                              within the EU.

Shipping is free and takes 4 days to Poland.

Helen Terlyak
                              My Affordable Camera Customer Support
                              Troche ryzykowna tramzakcja.
                              na CB

Komentarz

Pracuję...