X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woyd
    Początki nałogu
    • 2005
    • 488

Mistrzowska edycja zdjęć - promocja w Helionie

Czołem

w Helionie jest dziś promocja na najnowszą książkę o obróbce zdjęć

Czytając książkę Mistrzowska edycja zdjęć. Adobe Photoshop CS3 PL dla fotografów, poznasz legendarne już narzędzie, będące niemal synonimem pojęcia cyfrowa ciemnia. Znajdziesz w niej szczegółowe omówienie możliwości Photoshopa CS3 w zakresie obróbki cyfrowych fotografii. Dowiesz się, jak korzystać z modułu Camera RAW i obrabiać za jego pomocą cyfrowe negatywy, nauczysz się tworzyć pliki HDR i panoramy oraz efektywnie zarządzać swoją biblioteką fotografii. Poznasz zasady profesjonalnej korekcji tonalnej i barwnej, kadrowania i zmiany wielkości fotografii. Opanujesz zasady pracy z warstwami i kanałami, skorzystasz z niesamowitych filtrów Photoshopa oraz zasymulujesz techniki, jakie dotychczas były możliwe do uzyskania tylko w tradycyjnej ciemni fotograficznej. Znajdziesz tu także omówienie technik przygotowywania zdjęć do druku, publikacji w sieci oraz przesyłania pocztą elektroniczną.

29zł taniej.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart
  • woyd
    Początki nałogu
    • 2005
    • 488

Czołem

Książka jest dzisiaj na helion.pl ponownie w promocji "30% taniej"

Otrzymałem ją wczoraj (skorzystałem z poprzedniej promocji) - po szybkim przejrzeniu mogę powiedzieć, że wygląda na naprawdę solidne kompedium nie tylko o obróbce zdjęć ale i o PS ogólnie. Omówiono min: narzędzia, moduł Camera Raw, kwestie zarządzania kolorem itp. Trochę szkoda, że o PS CS3, ale rok wydania oryginału (2007) wyjaśnia wszystko.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• wojkij
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1915

Z tego co widzę(strona startowa) to ta książka w ciągu ostatnich dwóch tygodni była w promocji już z cztery razy - pewnie słabo się sprzedaje bo jak na dość ogólny(co nie znaczy słaby) poradnik cena niepromocyjna jest przesadzona.
      www.kwapisz.org

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez wojkij
        Z tego co widzę(strona startowa) to ta książka w ciągu ostatnich dwóch tygodni była w promocji już z cztery razy - pewnie słabo się sprzedaje bo jak na dość ogólny(co nie znaczy słaby) poradnik cena niepromocyjna jest przesadzona.
        Powinni dać promocję "do wyczerpania zapasów" a nie tak kombinować .

Komentarz

• basala
          Uzależniony
          • 2008
          • 615

29 zł taniej w stosunku do pierwotnej ceny, która wynosiła... (?)
          30% taniej w stosunku do pierwotnej ceny, która wynosiła... (?)

Nie mogę znaleźć na stronie Helionu informacji o promocji. Jest tylko cena 99 zł. To duuużo.

Komentarz

• HuleLam
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1641

Zamieszczone przez woyd
            Otrzymałem ją wczoraj (skorzystałem z poprzedniej promocji) - po szybkim przejrzeniu mogę powiedzieć, że wygląda na naprawdę solidne kompedium nie tylko o obróbce zdjęć ale i o PS ogólnie. Omówiono min: narzędzia, moduł Camera Raw, kwestie zarządzania kolorem itp. Trochę szkoda, że o PS CS3, ale rok wydania oryginału (2007) wyjaśnia wszystko.
            Mam jakąś bardzo starą edycję tej książki (z czasów PS5 i megadrogich aparatów cyfrowych...) - zgadzam się z woydem że fajna jest.
            Fotograf platoniczny

Komentarz

Pracuję...