X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Darx
    Uzależniony
    • 2011
    • 725

Panowie, że tak zapytam. Czy coś się zmieniło odnośnie foto-it? Od kilku tygodni poluję na d700 jako lżejsze FF do zestawu. Ceny są wysokie stąd szukam tam, gdzie będzie gwarancja no i faktura.

Czy coś się zmieniło? Nie miałem nigdy zaufania do komisów, ale opcja faktury kusi. Ktoś coś wie, to niech się dzieli
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• _igi
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2035

Zamieszczone przez Darx
      Panowie, że tak zapytam. Czy coś się zmieniło odnośnie foto-it? Od kilku tygodni poluję na d700 jako lżejsze FF do zestawu. Ceny są wysokie stąd szukam tam, gdzie będzie gwarancja no i faktura.

Czy coś się zmieniło? Nie miałem nigdy zaufania do komisów, ale opcja faktury kusi. Ktoś coś wie, to niech się dzieli
      Z tej dwójki (foto-it i e-oko) ten drugi wzbudza zdecydowanie większe zaufanie. Kontaktowi i terminowi, w fotoit bywa z tym różnie.
      5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7443

Ostatnio korzystałem jako normalny klient z usługi konkurencji (e-Oko) i muszę przyznać, że transakcja przebiegła szybko i uczciwie. Dostałem obiektyw dobrze zapakowany, normalna fakturę Vat i jeszcze przez telefon zostałem uprzedzony, że obiektyw pochodzi z wystawy sklepowej.
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Darx
          Uzależniony
          • 2011
          • 725

Zamieszczone przez Cichy
          Ostatnio korzystałem jako normalny klient z usługi konkurencji (e-Oko) i muszę przyznać, że transakcja przebiegła szybko i uczciwie. Dostałem obiektyw dobrze zapakowany, normalna fakturę Vat i jeszcze przez telefon zostałem uprzedzony, że obiektyw pochodzi z wystawy sklepowej.
          Po prostu jako jedyni mają D700 z gwarancją na 6 miesięcy, w całkiem niezłej cenie. W dodatku z dosyć małym przebiegiem. Strasznie jest mi potrzebne mniejsze body z kukułką, bo czasami potrzebuję tej minimalnej części światła.

Odnośnie foto-it, to odpuściłem. Dzwoniłem w sprawie wzięcia sb800 i tańszego zakupu d700, cenę jaką mi zaoferowali mogę sobie wrzucić w kanał.
          |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Komentarz

• Łopal
            Bywalec
            • 2012
            • 197

Zamieszczone przez aptur
            Ceny mają takie sobie. Jeśli ktoś z Was będzie chciał zostawić używany sprzęt w rozliczeniu to dwa razy się zastanówcie. Jak kiedyś sondowałem ile bym otrzymał kasy za używany obiektyw to po usłyszeniu ceny do wieczora rozbawiony chodziłem :-D
            Dlatego np warto poszukać sklepów-komisów, w których dają dobre ceny w rozliczeniu. Już kilka razy tak robiłem np w Fotoaparacikach i zawsze proponowali godziwa cenę, średnią rynkową, a biorąc pod uwagę, że nie trawię allegro i tym podobnych, no i chcę jak najszybciej robić zmiany w sprzęcie- dla mnie to nie do przecenienia. Pozdr.
            Http://lopal.blogspot.com

Komentarz

• allxages
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2549

W e-oko wydałem nie mało pieniędzy, właściciel regularnie do mnie dzwoni i podtrzymuje kontakt. Przyznać muszę, że jeśli chodzi o słowność itd. to najlepszy sklep z jakim miałem do czynienia. Kiedyś jak usłyszał, że będę służbowo w Warszawie to dzwonił zaprosić mnie na herbatę do sklepu (jak jeszcze dokonywałem z nim transakcji telefonicznych). Tak więc od tej strony nic złego powiedzieć nie mogę.

co do kwestii komisu to raz kupowałem tam używany obiektyw. dostałem fakturę-marże, ale wiedziałem o tym, więc wszystko ok.

problem z tym sklepem zaczyna się jak ktoś chce zwrot pieniędzy. wtedy zaczyna się, że to problem z wszystkim tylko nie z tym sprzętem i propozycje usług magika o którym ktoś tam pisał wyżej.

natomiast kwestii serwisowej jako tako, załatwiane są bardzo dobrze. ogólnie ma się odczucie, że w tym sklepie traktuje się klientów jak...klientów

w przeciwieństwie do FotoIT, o którym mógłbym też coś napisać, ale to nie ten temat.

Komentarz

• nex
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 40

Odp: e-oko.pl - opinie

Zamieniłem u nich 7d na 1d Mk III I co mogę powiedzieć, prawdziwa rewlka, świetny kontakt, Pan Czarek bez ściemy podał swoją, rozsądną cenę za mój zestaw, przyjął go do oceny, wyceny, dogadaliśmy się w 1 sek, w zamian za dopałtą dostałem, sprzęt w idealnym (zgodnie z opisem) stanie, kompletny z papierkami, płytami itd, a co najważniejsze z udokumentowanym przebiegiem, sprzedawca był super elastyczny co do mojej dopłaty (miałem zwyczajowy zator płatniczy :-?) po przelewach i oczywiście kilku telefonach doszedł do mnie idealnie zapakowany sprzęt... polecam ich wszystkim chętnym, byłem szczerze, pozytywnie zaskoczony dziłaniem tego komisu, na pewno do nich wrócę.:grin:
                Regulamin pkt 8.

Komentarz

• exile
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 65

Bardzo sympatyczny sklep, miałem przyjemność kupić u nich dla znajomego puszkę (40D) + obiektyw.
                  Kontakt telefoniczny idealny, sprzęt leżał i czekał aż przyjadę, żadnego problemu macaniu go i zaglądaniu w każdą dziurę, testowe zdjęcia, obejrzenie na laptopie itp. itd. wyrozumiałość i cierpliwość chłopaków zasługuję na 5+
                  -------------------------
                  Dovie'andi se tovya sagain

Komentarz

• Tomson420
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 88

Omijam ten sklep z daleka..
                    canon 5D, 1DsIII, 5DIII, obiektywy: 24-105 1:4 L / 50 f1.2L / 24mm f1.4L II / 100 f2.8L Macro / MP-E 65mm / TS-E 45mm f2.8 / TS-E 24mm L II / lampy: Fomei Digital 500 PRO/ Fomei 1200 PRO / BOWENS ESPRIT GEMINI 500PRO / Canon 580EXII /

Komentarz

• fhumargo
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 116

Zamieszczone przez Tomson420
                      Omijam ten sklep z daleka..
                      Rozwiń proszę odpowiedź, czemu?
                      7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Komentarz

• Tomson420
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 88

Zamieszczone przez fhumargo
                        Rozwiń proszę odpowiedź, czemu?
                        A tak przez przypadek wpadłem na tą stronę i sobie przypomniałem nieprzyjemną rozmowę telefoniczną z tym sklepem z przed kilku lat..
                        Sprzedawca lub właściciel (nie wiem dokładnie kto) porównał mnie do jakiegoś typka z ulicy oczywiście mając swoje powody z którymi ja się nie zgadzałem...
                        Jakikolwiek bym błąd nie popełnił (w moim przypadku nieświadomie) nie powinien w taki sposób zwracać się do klientów...
                        Ale to w sumie kilka lat temu, może nie powinienem do tego wracać.
                        Ale i tak omijam ten sklep z daleka bo mam do nich uraz chyba do końca życia..

Ale olać.., są już nowe lata, co było minęło dawno temu...
                        canon 5D, 1DsIII, 5DIII, obiektywy: 24-105 1:4 L / 50 f1.2L / 24mm f1.4L II / 100 f2.8L Macro / MP-E 65mm / TS-E 45mm f2.8 / TS-E 24mm L II / lampy: Fomei Digital 500 PRO/ Fomei 1200 PRO / BOWENS ESPRIT GEMINI 500PRO / Canon 580EXII /

Komentarz

• skolsiwo
                          • 2016
                          • 6

Odgrzeję kotleta.

Czy ktoś ostatnimi czasy kupował coś od nich z komisu? Myślę o zakupie lampy - właśnie od nich - i chcę zasięgnąć języka, choć z tego co przeczytałem powyżej to jednak raczej warto.

Komentarz

Pracuję...