X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szu

eBay - TANI SPRZĘT Z EUROPY

Witam,

Szukając taniego egzemplarza 135 2.0 L znalazłem na eBayu taką oto aukcję (jest jeszcze kilku innych sprzedających w podobnych cenach)

Cena 872 EURO jest calkiem atrakcyjna, pytanie czemu?
    Czy ktoś z Was kupował sprzęt z Włoch i czemu mają tak tanio?
  • grzegorzki
    Początki nałogu
    • 2009
    • 369

Włosi coś kombinują. 'Moi" chińscy dostawcy nie wysyłają do Włoch, a do Polski bez problemu.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• allxages
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2549

Nie wysyłają, bo poczta włoska działa gorzej niż polska. Za dużo paczek nie dochodzi.

Ogólnie to chyba we Włoszech wszystko jest jeszcze bardziej popsute niż w Polsce.

Komentarz

• xpressive
        Coś już napisał
        • 2009
        • 79

to uważasz za dobrą*ofertę ? w polsce można kupić*za 4400. więc 700zł to nic dziwnego względem Polski.
        5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
        http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Komentarz

• Voith
          Bywalec
          • 2006
          • 198

Ja z kolei znalazłem coś takiego:

Myślicie ze warto ? Wychodzi niecałe 1400 zł
          Mniej sprzętu, więcej talentu.

Komentarz

• Lulu1988
            Uzależniony
            • 2007
            • 522

Czy 100-150zł różnicy w cenie jest dla Ciebie okazją? Bo dla mnie nie. Było by, ale jakby nowy lens kosztował powiedzmy 1000zł z przesyłką.
            Kupienie nowego 10-22mm (z osłoną i skarpetą) za ok 1900zł albo używkę 85/1.8 za ok 800zł to jest okazja, ale tego już nie powtórzę bo Yen daje popalić innym walutom
            Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• Voith
              Bywalec
              • 2006
              • 198

Zamieszczone przez Lulu1988
              Czy 100-150zł różnicy w cenie jest dla Ciebie okazją? Bo dla mnie nie. Było by, ale jakby nowy lens kosztował powiedzmy 1000zł z przesyłką.
              Kupienie nowego 10-22mm (z osłoną i skarpetą) za ok 1900zł albo używkę 85/1.8 za ok 800zł to jest okazja, ale tego już nie powtórzę bo Yen daje popalić innym walutom
              Nie wiem, nie kupowalem nic z osłoną czy skarpetą. Logika wskazuje na to że majac dwa takie same towary w rożnych cenach, wybrać tańszy. Pytanie tylko czy nie ma żadnego haka w takiej aukcji angielskiej w porównaniu z tym co mozna kupic na alledrogo.

Komentarz

• The Pretender
                Coś już napisał
                • 2008
                • 50

Właśnie problem może być w Przysłowiowym "haku". Ostatnio przymierzałem się do większych zakupów w UK. Znalazłem sklep internetowy, który był tańszy (od np. Jessops'a) o 20 -30%. Sprawdziłem ten sklep i okazało się, że jego adres to zwykła skrytka pocztowa Kiedy już znalazłem opinie o tym sklepie (co było dosyć trudne) okazało się, że na ok 10 opinii tylko 1 jedna jest pozytywna (sic!) Mój kumpel kupił w takim "okazyjnym" sklepie laptopa. Gdy miał z nim problem odesłał go w ramach gwarancji. Czekał na odpowiedz ok 2 m-cy. A gdy już się doczekał to napisali mu, że laptop jest połamany - i takiego im przesłał. Kontaktował się w tej sprawie z prawnikiem, ale dochodzenie swoich praw w wypadku takich "okazyjnych" sklepów i ofert przypomina walkę z wiatrakami Osobiście wolę zapłacić tyle ile chcą 100%-owo pewne sklepy niż zaoszczędzić nawet 30% w jakimś nie pewnym sklepie internetowym - bo może się okazać, że stracę całą kasę lub zostanę z bublem.
                POMYSŁY W GŁOWIE I KILKA ZABAWEK DO ICH REALIZACJI

Komentarz

• Ernest_DLRS
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1216

Za mała różnica cenowa by na to iść, musisz doliczyć jeszcze przesyłkę międzynarodową, a tu masz w PL.
                  FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                  APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Voith
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 198

Tutaj wychodzi ponizej 1400 zł z przesyłką i jest gwarancja roczna canona. Niby pozytywy koles ma ale ile sa warte to nie wiem.

Komentarz

• ostrowin
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 103

Za tyle można u nas dorwać prawie nówkę na gwarancji,dla 200zł nie ma sensu się bawić w przelewy,przesyłki itp nie mówiąc już o tym że kupujesz w ciemno i nie wiadomo czy dostaniesz ostrą sztukę.

Btw;Ten opis tej aukcji mnie rozwalił:

"CANON EF 85MM f/1.8L USM ZOOM LENS"

Żenada,ciekawe co za koleś to przygotowywał.
                      30D + 17-40+ Plástico Fantástico

Komentarz

• Voith
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 198

A gdzie mozna dorwac nowke w Polsce za taka cene?

Komentarz

• Lulu1988
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 522

Zamieszczone przez Voith
                          ....za taka cene?
                          Przecież to jest normalna cena. Sprawdź TU, ale żeby nie było to popytaj się forumowych TIP-ów
                          Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Komentarz

• Voith
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 198

Zamieszczone przez Lulu1988
                            Przecież to jest normalna cena. Sprawdź TU, ale żeby nie było to popytaj się forumowych TIP-ów
                            No z tego co widze normalna jest cena powizej 1550 zł wiec dlatego pytam. Dla mnie te 150 zł to zawsze kilka flaszek wiecej

Komentarz

• Merauder
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1092

Zamieszczone przez Voith
                              No z tego co widze normalna jest cena powizej 1550 zł wiec dlatego pytam. Dla mnie te 150 zł to zawsze kilka flaszek wiecej
                              To schlej sie za te 150 zl tylko potem nie placz na forum, ze dostales bubla. Jestem zdecydowanie po stronei tych co mowia, ze 100-200 zl to roznica nie warta zachodu, biorac pod uwage ryzyko.

Ryzyko tutaj jest odwrotnie proporcjonalne do zysku.
                              7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Komentarz

Pracuję...