pojawilo sie ogloszenie w gieldzie, mysle ze sensowne, tylko sie nie zabijac...
X
-
-
Na alledrogo też można znaleźć, ale cena lekko zwalająca...
PozdrawiamKomentarz
-
-
Ciężko jest upolować teraz sensowne 5D, ale nie jest to niemożliwe. Mi zajęło 2 tygodnie, trzeba śledzić na bieżąco allegro i od razu dzwonić bo jak się pojawiają sensowne egzemplarze w sensownej cenie to znikają w ciągu godziny. Udało mi się za 4,7k dostać body w bardzo ładnym stanie z przebiegiem <30k.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
Mi niedawno (miesiąc temu) udało się dostać body w stanie idealnym, przebieg poniżej 10k za 5000 na fakturę
Komentarz
-
Zapomniałeś tylko dodać dość ważny ustęp, mianowicie "dla mnie"
co widać po sumach jakie ludzie są skłonni płacić za dobrze utrzymane egzemplarze i to na gwarancji. Zresztą przy cenach nowej piątki nijako mnie to nie dziwi, choć nie zaprzeczam, że kwoty ok 6400 zl jak na w.w. aukcji to już sporo...
Komentarz
-
Fakt, oferowana przez ciebie niedawno miała gwarancję. Za ten luksus można zapłacić i 5,5. Ja szukam teraz raczej 1d2 i też nie jest różowo. To, co trafia na alle, to rzadko ciekawe egzemplarze.Komentarz
-
I nie ma co sie dziwić - przy tych cenach jakie mamy dziś, wiele osób, które nawet chiałoby wymienić swoje stare 5d / 1Ds II na nowszy model zastanowi sie kilka razy zanim to zrobi. Ludzie wolą przeczekać i pracować tymi puszkami, które juz mają (a 5d mark I czy 1Ds II to na prawdę solidne aparaty).Komentarz
-
Z drugiej strony, jak ktoś ma taki aparat, używa amatorsko i do tego niezbyt często to teraz jest dobry moment na to żeby go sprzedać.Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Komentarz
-
w ramach rozsmieszenia
;]no comment...Komentarz
-
-
Jeszcze trochę i pojawi się 5D MkIII, hihihihi i może zaoferuje coś więcej niż 5D MkII. Swoją drogą w zeszłym roku około sierpnia/września spokojnie nówki kupowało się po 5500-6500 PLN a dziś? Kiedy pomyślę, sobie, że nówkę 70-200/4L za 1200 PLN z USA przywiozłem dla brata to żal ściska serce, że USD taki drogi.
Dobrze na serio, ceny pójdą w dół w Polsce kiedy wzmocni się złoty ale to jest rzecz trudno przewidywalna. Po drugie jak pisali koledzy kiedy skończy się ssanie na MkII ale na razie się nie kończy i po trzecie jeśli będzie większa konkurencja cenowa i asortymentowa wśród dostawców FF na rynku.
Na razie trzymam swoją 5 i nie zamierzam jest sprzedawać a czy zamienić na nowe MkII, hmmm może raczej dodać Mk II jako drugą puszkę bo MkI to dobra puszka i nie warto się jej pozbywać.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
-
ja swoją 50D też sprzedałem bo miałem zamiar kupić 5D ale jak zobaczyłem co się wyprawia to dałem spokuj i wrócilem do 50D. jak można za 5D który jest z roku powstania 20D płacić tyle kasy? jak ktoś nazbiera 6000zł to i tą różnice do 5D mark II dopłaci i ma nówke. 5D powinien kosztwać około 3500 - 4500zł, nie więcej. oczywiście z całym szacunkiem do niego.canonKomentarz
-
Powinien....Rynek ustala ceny. Piątek jest mało więc pojawiają się tacy, którym się wydaje, że za tak absurdalną kasę złapią kogoś. Może i złapią desperata jakiego. Ale to nie jest odosobniony przykład. Na innej aukcji ktoś usiłuje ożenić stareńkiego 1d w stanie (hmmm - średnim) za prawie 3k. Więc wesołych ludzików nie brakuje.Komentarz
Komentarz